Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Διαστάσεις ...επιδημίας λαμβάνει ο προπηλακισμός πολιτικών

Η αγανάκτηση του κόσμου γίνεται οργή

Υπουργοί νυν και πρώην αλλά και βουλευτες ....Φοβούνται να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους ..


Φωνή λαού οργή Θεού, λέει μια παροιμία και φαίνεται πως βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της στην Ελλάδα του 2011. Διαστάσεις ...επιδημίας λαμβάνει ο προπηλακισμός πολιτικών από απλούς πολίτες. Ολοένα και μακραίνει ο κατάλογος με τους πολιτικούς που έχουν πέσει “θύματα” γιουχαρίσματος . Τελευταίος στην λίστα είναι ο Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος έφυγε κακήν κακώς από πάνελ που βρισκόταν καθώς από κάτω του τα έσουρναν....ενώ τον αποκάλεσαν και υπουργό της Τρόικας. Βέβαια ο πρωταθλητής του προπηλακισμού, ο οποίος φαίνεται ότι ερεθίζεται δεν ειναι άλλος από τον Πάγκαλο, που αντιδρά και προκλητικά αντί να βάλει την ουρά στα σκέλια και να φύγει. Τόσο στο μέγαρο μουσικής, όσο και στο Παρίσι, αλλά και στην Κερατέα, που τον κράζουν απαντά πως είναι θύμα των ανθρώπων που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ .
Μάλιστα το τελευταίο κατόρθωμα ήταν ότι για να αποφύγει γιαούρτωμα κάλεσε 4 διμοιρίες ΜΑΤ για να τον προστατεύσουν την ώρα που έτρωγε σε ταβέρνα.
Πριν από λίγες ημέρες σε θεατρική αίθουσα έκραξαν τον άλλοτε ισχυρό άντρα της οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, ενώ νωπές είναι οι εικόνες -που έκαναν το γύρο του κόσμου- με τον ξυλοδαρμό του πρώην υπουυργού Μάνου Χατζηδάκη στην Ακαδημίας, απέναντι από το κτίριο της Βουλής.
Και αν ανατρέξουμε στο κοντνό παρελθόν θα θυμηθούμε το λιντσάρισμα του Δημήτρη Σιούφα, σε ψαροταβέρνα της Πάρου, απο διερχόμενους πολίτες, αλλά και θαμώνες του μαγαζιού.
Ωστόσο υπάρχουν και οι πιο ....”σοφτ” προπηλακισμοί, όπως αυτοί έξω από το σπίτι του Καραμανλή, του Σημιτή και του Άκη Τσοχατζόπουλου ή του Χρήστου Πρωτόπαππα στο Κολωνάκι την ώρα που γευμάτιζε.
Βέβαια οι πολιτικοί ούτε στο εξωτερικό φαίνεται να έχουν ελπίδες για να αποφύγουν το κράξιμο.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι φοιτητές που φώναζαν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης κατά την διάρεκαι ομιλίας του Γ. Παπαδρέου, ή ακόμα και οι φοιτητές στη Γαλλία που τα έχωναν στο Πάγκαλο.
Ο κόσμος ασφυκτιά και δείχνει να αντιδρά, ωστόσο οι γνωστοί – άγνωστοι της πολιτικής σκηνής σφυρίζουν αδιάφορα.

Υπουργέ της Τρόικας....Σήκω και φύγε
Χθες το πρωί σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος είχε την …φαεινή ιδέα να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε. Η παρουσία του στο πάνελ δεν διήρκησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά. «Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αρχιτέκτονες μην αφήνοντας τον κ. Σηφουνάκη να αρθρώσει έστω μια λέξη και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει κακήν κακώς από το χώρο. Ορισμένοι μάλιστα εκ των παρευρισκόμενων ανέβηκαν στο βήμα και σήκωσαν πανό εναντίον του κ. Σηφουνάκη διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τα έντονα προβλήματα στο κλάδο τους.

Έφαγε με συνοδεία 4 διμοιριών ΜΑΤ
Πριν από μερικές μέρες στην Κερατέα, πολίτες αντιλήφθηκαν την παρουσία του Πάγκαλου σε ταβέρνα της περιοχής και τον γιαούρτωσαν....Η αντίδραση, του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης ήταν να φωνάξει 4 διμοιρίες ΜΑΤ να τον προστατεύσουν την ώρα που γευμάτιζε.
Εκεί έχει φτάσει η προκλητικότητα τους, να χρησιμοποιούν τα όργανα της τάξης για να μην γιαουρτωθούν οι ίδιοι

Πάγωσε το χαμόγελο του Παπαντωνίου
Πριν 3 εβδομάδες περίπου και συγκεκριμένα στην παράσταση Σλουθ με τον Μαρκουλάκη και τον Κιμούλη λίγο πριν οι δείκτες του ρολογιού να πλησιάσουν τις εννιά και μισή, χτυπά Δεύτερο κουδούνι, όλα έτοιμα για να αρχίσει η παράσταση...όμως ένα απρόοπτο γεγονός συνέβη καθώς, φαίνεται πως μπήκε ένας ανεπιθύμητος στην αίθουσα. Μπαίνει στην αίθουσα με αέρα ο άλλοτε πανίσχυρος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου. Πριν προλάβει να κάτσει στη θέση του στην τρίτη σειρά, ακούγεται δυνατά από τα πίσω καθίσματα η πρώτη προειδοποιητική βολή: «Έξω»! Ο πρώην «Τσάρος» της οικονομίας επί Σημίτη γυρίζει διστακτικά. Τότε τα ακούει κανονικά, από τη γαλαρία του Θεάτρου Αθηνών: «Έξω»! «Ντροπή», «φύγε», «έξω, ρε» και άλλες παρόμοιες οι φωνές. Με το γνωστό του παγωμένο χαμόγελο, ο πρώην υπουργός και Εθνικής Άμυνας αποφασίζει να μην απαντήσει και κάθεται στη θέση του, προσποιούμενος πως δεν έχει συμβεί τίποτα. Τρεις – τέσσερις θεατές από τα πίσω καθίσματα συνεχίζουν να τον βρίζουν, οπότε ενοχλημένη μία ηλικιωμένη κυρία τους ζητά να σταματήσουν, για να λάβει την απάντηση: «εσύ με σύνταξη από το ΠΑΣΟΚ είσαι;». Παρεμβαίνει υπεύθυνος του θεάτρου και το επεισόδιο λήγει.


Ντου και ξύλο
Άγρια επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης από «αγανακτισμένους» διαδηλωτές. Η επίθεση έγινε στις 15 Δεκεμβρίου του 2010, μέρα πανελλαδικής απεργίας. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Η εικόνα του ξυλοδαρμού ήταν πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία.

Βαρύ το ψάρι
Τον περασμένο Αύγουστο στην Πάρο στο χωριό Αλυκή στην ταβέρνα Μουράγιο, ο πρώην υπουργός Σιούφας ενώ συνέτρωγε με παρέα φίλων του μεταξύ των οποίων και το πρώην στέλεχος της τράπεζας ASPIS BANΚ ονόματι Πάπαρης δέχτηκαν... λεκτική επίθεση από τους πελάτες τις ταβέρνας και εν συνεχεία προπηλακισμούς που εξελίχθηκε σε πραγματική μάχη!!!
Στην ταβέρνα επικράτησε πανικός γιατί οι άνδρες ασφαλείας του πρώην προέδρου της Βουλής θέλησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οι θαμώνες ξεσηκώθηκαν (περίπου 30 άτομα) και ήρθαν στα χέρια με τους δυο αστυνομικούς του Δ. Σιούφα. Οι τελευταίοι έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού για να μπορέσουν να διαφύγουν αυτοί και ο πρώην υπουργός ασφαλείς από την ταβέρνα.


Τα σοφτ....

Απόστολος Κακλαμάνης
Φραστική επίθεση δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, τον Μάιο 2010, στο κέντρο της Αθήνας, μετά από πορεία διαμαρτυρίας. Ο κ. Κακλαμάνης φυγαδεύτηκε για να προφυλαχθεί από τη βίαιη αντίδραση διαδηλωτών.

Πάνος Μπεγλίτης
Με συνθήματα και φραστικές επιθέσεις εργαζόμενοι της ΕΑΒ υποδέχθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη (εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σχηματάρι).

Ακης Τσοχατζόπουλος
Δεκάδες πολίτες με πρωταγωνιστή τον Δ. Κολλάτο και όχι μόνο συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι του Ακη Τσοχατζόπουλου. Δύο εβδομάδες μετά με τον ίδιο πρωταγωνιστή έγινε ανάλογη εκδήλωση έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Θεόδωρος Πάγκαλος
Ελληνες φοιτητές διακόπτουν εκδήλωση στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Παρίσι προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Αννα Διαμαντοπούλου
Δύο φορές αποδοκιμάστηκε η υπουργός Παιδείας -την ίδια μέρα- σε ημερίδα για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, η οποία διακόπηκε για λίγα λεπτά, και σε εκδήλωση στη Λυρική Σκηνή από φοιτητές.

Αδειάζει το Κολωνάκι
Στον καιρό του μνημονίου και της κρίσης οι πολιτικοί εγκαταλείπουν παραδοσιακά στέκια. Συχνάζουν όλο και λιγότερο σε εστιατόρια και καφέ του κέντρου της Αθήνας, των οποίων κάποτε υπήρξαν φανατικοί θαμώνες. Κάνουν άλλες επιλογές, πιο «διακριτικές», καλύτερα στο σπίτι τους. Πιο ήσυχα. Χωρίς τον φόβο αποδοκιμασιών, προπηλακισμών και φραστικών επιθέσεων. Η εποχή μας άλλωστε δεν προσφέρεται για δημόσιες εμφανίσεις και χαιρετούρες. Η επίθεση εναντίον του Κωστή Χατζηδάκη, τον περασμένο Δεκέμβρη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, οι αποδοκιμασίες στη Βαλαωρίτου, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από σπίτια πολιτικών, η φραστική επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα ο Χρ. Πρωτόπαπας έξω από το εστιατόριο «17», όπως επίσης και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα αντιεξουσιαστών, είναι μερικά μόνο από τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει προβληματισμό στους πολιτικούς κύκλους της Αθήνας. Πολλοί εκφράζουν την αγωνία τους για την απαξίωση της πολιτικής. Αλλοι αποφεύγουν να σχολιάσουν ή μιλούν για ομάδες ταραξιών. Οι περισσότεροι πάντως -και κυρίως οι πιο αναγνωρίσιμοι- αποφεύγουν πια τις πολλές εμφανίσεις σε χώρους και μαγαζιά, όπου κάποτε οι πολιτικές παρέες έγραφαν τη δική τους ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου