Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ντροπή…. 250.000 άνεργοι καλούνται να πληρώσουν έκτακτη εισφορά & την ίδια ώρα ζητούν αναδρομικά 821 βουλευτές


Αποκαλυπτικά όσα αναφέρονται από το Γιάννη Ντάσκα στο «Παρασκήνιο»


Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν δίνει τα ονόματα τους στην δημοσιότητα επικαλούμενο ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα



Τι και αν έχασαν τη δουλειά τους, τι και αν δεν έχουν πόρους για να ζήσουν καλούνται να βγάλουν και τα κάστανα από τη φωτιά.
Διακόσιοι πενήντα χιλιάδες άνθρωποι που έμειναν χωρίς δουλείες το 2010 και παραμένουν ακόμη και σήμερα άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν και αυτοί έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα που συγκέντρωσαν μέχρι την στιγμή που απολύθηκαν.
Όπως αποκαλύπτεται από δημοσίευμα του Reporter, το υπουργείο Οικονομικών δεν εξαιρεί από την καταβολή έκτακτης εισφοράς όσους σήμερα είναι άνεργοι και έκαναν το έγκλημα να δουλεύουν μέσα στο 2010.
Δηλαδή περίπου 250.000 άνεργοι που αυτή τη στιγμή δεν έχουν δουλειά και συνεπώς καμία πηγή εισοδήματος πρέπει να βρουν τον τρόπο να καταβάλουν στο κράτος ποσό που αντιστοιχεί στο 3% των περσινών τους εισοδημάτων.


Ποια είναι τα ονόματα των 821;
Την ίδια ώρα που καλούνται άνθρωποι που είναι στο δρόμο να πληρώσουν με τα ελάχιστα που έχουν στην τσέπη τους, από το πενιχρό επίδομα του ΟΑΕΔ περίπου 821 είναι οι βουλευτές που ζητούν αναδρομικά στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Αυτή την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Παρασκήνιο, πριν δύο εβδομάδες και φυσικά τα κανάλια της διαπλοκής και οι βαρώνοι των εφημερίδων ούτε που ασχολήθηκαν με το θέμα το οποίο δεν σταματά απλά εδώ…αλλά, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο Γιάννης Ντάσκας στο Παρασκήνιο τα ονόματα των 821 δεν είναι προς δημοσίευση καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα αυτών που προσέφυγαν με την αιτιολογία ότι είναι προσωπικά δεδομένα
« Και όταν έγιναν αντιληπτοί, φόρεσαν κουκούλα και αρνούνται να αποκαλύψουν ποιοι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ζητούν να πάρουν τόσα χρήματα. Μερικοί μπορεί να τα χρειάζονται κάπως, αλλά όχι περισσότερο από άλλους συνταξιούχους. Πολλοί έχουν τεράστιες περιουσίες με εξοχικά κ.λπ. και τα θέλουν για να μπορούν να συντηρούν τα 5-6 σπίτια-βίλες, τον… στόλο αυτοκινήτων και τα μικρά ή μεγαλύτερα σκάφη που έχουν.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε όμως σε μία πρωτοφανή πρόκληση. Αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα αυτών που προσέφυγαν με την αιτιολογία ότι είναι προσωπικά δεδομένα. Ενώ είναι ανοιχτές δημόσιες δίκες και όχι δίκες κεκλεισμένων των θυρών!
Τέτοια πρόκληση δεν έχει ξαναγίνει πουθενά σε δυτική κοινωνία. Να πουν, δηλαδή, ότι δεν πρέπει να γίνονται γνωστά τα ονόματα των διαδίκων, όταν οι διάδικοι κάνουν ανοιχτές δίκες και ζητούν μάλιστα δημόσιο χρήμα και ακόμα χειρότερα ήταν και είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ», σημειώνει χαρακτηριστικά στο Άρθρο του ο Γιάννης Ντάσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου