Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δεν υποδηλώθηκαν στο μνημόνιο αλλά ούτε και στους προβοκάτορες… Οι «Αγανακτισμένοι» δεν κάνουν πίσω σε καμία περίπτωση και στέκουν εκεί αγέρωχοι



Κοντεύουν να συμπληρωθούν 12 ώρες από την στιγμή που ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει ειρηνικά. Μεσολάβησαν επεισόδια από προβοκάτορες οι οποίοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων. Υπολογίζεται οτι κάποια στιγμή ο κόσμος ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο αφού οι διαδηλωτές ήταν από την Ομόνοια έως το Καλλιμάρμαρο!

Αυτό ακριβώς προσπάθησαν να αμαυρώσουν οι προβοκάτορες! Για περισσότερες από 20 ημέρες χιλιάδες πολίτες, χιλιάδες λαού κατέβαιναν ειρηνικά στο Σύνταγμα να διαδηλώσουν και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.
Για περισσότερες από 20 ημέρες δεν είχε ανοίξει ρουθούνι στο Σύνταγμα. Και σήμερα, την πιο κρίσιμη ημέρα, έκαναν την εμφάνισή τους οι γνωστοί - άγνωστοι, οι κουκουλοφόροι.

Ακολούθησαν οδομαχίες, χρήση δακρυγόνων, μολότοφ από την άλλη πλευρά, πολλές συλλήψεις και προσαγωγές.

Και όμως οι αγανακτισμένοι είναι ακόμη εδώ και πίσω από το φράχτη που στήσανε για να προφυλαχθούν οι «πολιτικοί μας» υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας

Σκουπίζουν το Σύνταγμα με σκούπες…οι Αγανακτισμένοι

Μαθήματα ήθους και Παιδείας δίνουν αυτή τη στιγμή οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, οι οποίοι καθαρίζουν με σκούπες και νερά την πλατεία Συντάγματος.

Δεν επηρεάστηκαν καθόλου από αυτούς που επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους και μάλιστα κατά την διάρκεια των επεισοδίων προσπάθησαν να τους απομονώσουν.

Οι αγανακτισμένοι επί 21 μέρες παρέδωσαν μαθήματα δημοκρατίας και σήμερα επέδειξαν παρά τα ακραία επεισόδια από τραμπούκους, πως η ειρηνική δημοκρατία και ο σεβασμός στους θεσμούς και τους λειτουργούς προέχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου