Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού μέσα ἀπό σένα ἦρθε στόν κόσμο τό φῶς τό ἀληθινό


Τα τελευταία πέντε χρόνια λαμβάνω και εγώ –όπως και εκατοντάδες ακόμη άνθρωποι- mail από το Μοναχό Απόλλω από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου της Δάφνης του Αγίου Όρους και ένιωσα την ανάγκη σήμερα που γιορτάζει η Μεγαλόχαρη να σας προσκομίσω κάποιες από τις τελευταίες αλληλογραφίες που έλαβα. Τον ευχαριστώ δημόσια για όλα αυτά που μου στέλνει και εύχομαι η Παναγία μας, να μας δίνει φώτιση και δύναμη σε όλους μας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Το θαύμα της Παναγιάς Σεϊδανάγιας

Τον Δεκέμβριο του 2004 βγήκε στα μέσα ενημέρωσης ένας μουσουλμάνος Σαουδάραβας και διηγήθηκε το συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε όλη του τη ζωή. Πριν τρία χρόνια παντρεύτηκε μια κοπέλα πλούσια μουσουλμάνα, αλλά στείρα.

Προσπάθησαν επί σειρά ετών να αποκτήσουν παιδιά και πήγαν σε πολλούς γιατρούς αλλά… τίποτα. Οι γονείς του τον προέτρεπαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα και να κρατήσει και την πρώτη, αφού επιτρέπεται να έχουν μέχρι και τέσσερις γυναίκες.

Εκείνος κουρασμένος και στεναχωρημένος, πήρε την σύζυγο του να πάνε ταξίδι αναψυχής στη γειτονική μας από το Ισραήλ Συρία, για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν λίγο. Στη Συρία νοίκιασε το ζευγάρι μιά λιμουζίνα με οδηγό ξεναγό, για να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε πόνο και θλίψη. Τους ρώτησε αν έχουν τίποτα και εκείνοι του ανοίχτηκαν λέγοντας του, για το πρόβλημα της ατεκνίας τους. Ο μουσουλμάνος οδηγός τότε, τους μίλησε για το Μοναστήρι της Παναγίας Σεϊδανάγιας, όπου πολλά άτεκνα ζευγάρια καταφεύγουν. Εκεί λοιπόν, όπως και στην ομώνυμη μονή του Ισραήλ, κοντά στο Πατριαρχείο, τους δίνουν από το φυτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε και τότε η ΠΑΝΑΓΙΑ, τους δίνει το ποθούμενο κατά την προαίρεση και πίστη τους.Εγώ προσωπικά, είδα στην Μονή αρχείο με τα ονόματα όλων αυτών που ευεργέτησε η Παναγία. Για να συνεχίσω την διήγηση, ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στον ξεναγό. "Πήγαινε μας εκεί στην Σεϊδανάγια <<τη Δέσποινα των Χριστιανών>> κι αν γίνει το ποθούμενο και αποκτήσουμε παιδί θα προσφέρω σε σένα $ 20.000 και $ 80.000 για το μοναστήρι". Αφού πήγαν στην μονή και έκαναν ό,τι έπρεπε, γυρίζοντας στο Ισραήλ, η γυναίκα βρέθηκε έγγυος και μετά από εννέα μήνες, γέννησε ένα πανέμορφο αγοράκι. Θαύμα της Παναγίας.

Με το που γέννησε η σύζυγος του, ο Σαουδάραβας, ήθελε να εκπληρώσει το τάμα του και τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός, πανούργος, ειδοποίησε και άλλους 2 φίλους του για να πάνε στο αεροδρόμιο μαζί και να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν να τον σκοτώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα λάμβαναν όλο το ποσό και θα το μοιράζονταν στα τρια. Πράγματι, τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθ' οδόν ο άμοιρος δίχως να γνωρίζει τι θα γινόταν, από την χαρά του, έδωσε στους φίλους του οδηγού από $ 10.000. Αντί όμως αυτοί να τον πάνε στη μονή, τον οδήγησαν στην ερημιά και τον έσφαξαν, πρώτα κόβοντάς του το κεφάλι και έπειτα τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του σε κομμάτια. Τυφλωμένοι όμως από το πάθος τους, τον έβαλαν στο πορτ - μπαγκαζ του αυτοκινήτου και πήραν μαζί τους τα χρήματα, το ρολόϊ και ό,τι είχε πάνω του, και ξεκίνησαν για άλλο ερημικό μέρος, προκειμένου να πετάξουν το πτώμα. Στον εθνικό δρόμο, παρουσίασε κάποια βλάβη το αμάξι τους και στάθηκαν να δουν, τι συνέβαινε. Κάποιος περαστικός, τους είδε και σταμάτησε να τους βοηθήσει. Όμως αυτοί αρνήθηκαν. Ο περαστικός οδηγός, κατά τύχη, είδε να στάζει αίμα από το πόρτ - μπαγκάζ του αυτοκινήτου, κάτι υποπτεύθηκε, και ειδοποίησε την αστυνομία, φεύγοντας λίγο πιό μακρυά από το οπτικό πεδἰο τους. Μετά από κάμποση ώρα, έφτασε η αστυνομία, και πλησίασε και ο οδηγός που την είχε ειδοποιήσει. Οι Αστυνομικοί είδαν αμέσως το αίμα να στάζει από το πόρτ - μπαγκαζ. Τότε το άνοιξαν, και τι να δουν? Ο σφαγμένος Σαουδάραβας, σηκώθηκε και βγήκε έξω ολοζώντανος, με αίματα βέβαια και τους είπε: << Η Παναγία μόλις τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου, εδώ μπροστά, δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του, αφού μου έραψε όλο μου το σώμα πρώτα>>.

Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, τρελάθηκαν στην κυριολεξία και με χειροπέδες τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν σαν δαιμονισμένοι «...εμείς σε σκοτώσαμε, σε κομματιάσαμε, σου κόψαμε το κεφάλι, πώς ζείς;» Ο Σαουδάραβας, πήρε πιστοποίηση του λαμπρού θαύματος, αφού πέρασε από Νοσοκομεία, ιατροδικαστές, εμπειρογνώμονες. Τα ράμματα ήταν φανερά και φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκήρυττε δε και ομολογούσε ότι, «η Παναγιά η ΣΕΙΔΑΝΑΓΙΑ , τον έραψε και τον ανέστησε με την δύναμη του Υιού της». Κατόπιν, τηλεφώνησε σε όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία. Πήγαν στο μοναστήρι και εκπλήρωσαν το τάμα τους με το παραπάνω, αφού ο Σαουδάραβας, αντί να προσφέρει το αρχικό ποσό των $ 80.000 που χε τάξει, έδωσε 800.000 δολάρια.

Ο ίδιος αφηγείται το γεγονός με συγκίνηση και πλέον είναι ΠΙΣΤΟΣ Ορθόδοξος Χριστιανός. Το θαύμα αυτό συγκλόνισε τον αραβικό κόσμο. Όμως τα θαύματα της Παναγιάς Σεϊδανάγιας είναι αμέτρητα. Η χάρη της να μας συνοδεύει στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και περιμένουμε και τους χειρότερους

ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Ἡ εὐσέβεια τοῦ ἑλληνικοῦ ὀρθοδόξου λαοῦ ἔχει ἀφιερώσει τόν Αὔγουστο, ἕνα ὁλόκληρο μήνα, στήν Παναγιά μας. Παντοῦ, σέ κάθε γωνιά τῆς Ἑλλάδας μας καί σ΄ ὅλο τόν κόσμο, σέ πόλεις καί χωριά, σέ βουνά καί παραλίες, σέ μεγαλοπρεπεῖς ναούς ἤ σέ ταπεινά ἐξωκκλήσια, τρέχουν οἱ ὀρθόδοξοι χριστιανοί, μικροί καί μεγάλοι, νά τιμήσουν τήν Παναγία Μητέρα τοῦ Χριστοῦ μας.
Τιμώντας τήν Παναγιά, εἶναι σάν νά τιμοῦμε τήν ἁγιότητα, τήν ταπείνωση, τήν ἁγνότητα, τήν παρθενία, τήν πίστη, τήν ἀγάπη, τήν ὑπακοή, τήν πραότητα, τήν ὑπομονή.
Γιατί ὅλα αὐτά τά εἶχε ἡ Θεοτόκος. Αὐτή, πού εἶναι γεμάτη χάρες,ἡ «Κεχαριτωμένη», ἡ «εὐλογημένη ἐν γυναιξί».
Ἐπειδή οἱ ἅγιοι της Ἐκκλησίας μας ἔχουν βλέμμα ὀξύ καί καθαρό, θά ἤθελα νά γευθοῦμε ἔστω καί κάτι ἐλάχιστο ἀπό τή γραφίδα τοῦ ἁγίου Κυρίλλου, πατριάρχου Ἀλεξανδρείας, παρμένο ἀπό ἕνα ἐγκώμιό του στήν ὑπεραγία Θεοτόκο.

«…Χαῖρε δέ καί σύ, Μαρία Θεοτόκε, Παρθένα καί Μητέρα μαζί, Φωτοφόρε, σκεῦος ἀμόλυντο.
Χαῖρε Παρθένα Μαρία, μητέρα καί δούλη, Παρθένα μέν, γιά τό Χριστό πού γεννήθηκε ἀπό ἐσένα τήν Παρθένα, μητέρα δέ γιά τό Χριστό πού τόν κράτησες στήν ἀγκαλιά σου καί τόν ἔθρεψες μέ τό γάλα σου, καί δούλη γιά τόν Χριστό πού ἔλαβε μορφήν δούλου. Γιατί εἰσῆλθε ὁ βασιλιάς στή πόλη σου, μᾶλλον δέ στήν κοιλία σου, καί ἐξῆλθε πάλι ὅπως αὐτός θέλησε, καί ἡ πύλη σου ἔμεινε κλειστή. Γιατί συνέλαβες χωρίς σπέρμα ἀνδρός καί γέννησες καθώς ἔπρεπε σέ Θεό.
Χαῖρε, Μαρία, ὁ κατάλυτος ναός, μᾶλλον δέ ἅγιος, καθώς προφητεύει ὁ προφήτης Δαβίδ λέγοντας «Ὁ ναός σου εἶναι ἅγιος, θαυμαστός ἐν δικαιοσύνη» (Ψαλ. 64, 5)
Χαῖρε, Μαρία, ὁ ἱερός θησαυρός τῆς οἰκουμένης.
Χαῖρε, Μαρία, ἡ ἀμόλυντη περιστέρα.
Χαῖρε, Μαρία, ἡ λαμπάδα ἡ ἄσβεστη. Διότι ἀπό σένα γεννήθηκε ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης.
Χαῖρε, Μαρία, ὁ χῶρος πού χώρεσε ὁ ἀχώρητος, πού χώρεσες μέσα σου τόν Μονογενῆ Θεόν Λόγον, πού βλάστησες χωρίς ἀλέτρι καί σπέρμα τό στάχυ τό ἀμάραντο.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, γιά σένα κελαηδοῦνε οἱ προφῆτες, γιά σέ δοξολογοῦνε οἱ βοσκοί, λέγοντας μαζί μέ τούς ἀγγέλους τόν φοβερόν ἐκεῖνον ὕμνον. «Δόξα στόν Θεό πού βρίσκεται ψηλά στά οὐράνια καί εἰρήνη πάνω στή γῆ καί εὐδοκία στούς ἀνθρώπους» (Λουκ. 2, 14)
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, γιά σέ χορεύουν ἄγγελοι καί σκιρτοῦν ἀρχάγγελοι
ἀναπέμποντας φρικωδέστατους ὕμνους.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού σέ προσκυνᾶνε μάγοι ὁδηγημένοι ἀπό ἀστέρι φωτεινό.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού γιά σένα ἐκλέχτηκε τό δεκάκτινο κάλλος τῶν
ἀποστόλων.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού γιά σένα σκίρτησε ὁ Ἰωάννης, ὄντας ἀκόμα στήν κοιλιά τῆς μητέρας του, καί λυχνάρι αὐτός φτωχό, προσκύνησε τό Χριστό, τό φῶς τό ἀκοίμητο.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού μέσα ἀπό σένα ἦρθε στόν κόσμο ἡ χάρη ἡ
ἀνέκφραστη, γιά τήν ὁποία ὁ Ἀπόστολος μιλώντας ἔλεγε: «Φανερώθηκε σ’ ὅλους τους ἀνθρώπους ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ πού μᾶς σώζει» (Τιτ. 2, 11)
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού μέσα ἀπό σένα ἦρθε στόν κόσμο τό φῶς τό ἀληθινό, ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστός, πού λέει στά Εὐαγγέλια: «Ἐγώ εἶμαι τό φῶς τοῦ κόσμου» (Ἰωάν. 8, 12)
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού μέσω σοῦ ἔλαμψε φῶς σ’ αὐτούς πού βρίσκονταν στό σκοτάδι καί στή σκιά τοῦ θανάτου. «Διότι», λέγει ὁ Ἠσαΐας, «ὁ λαός πού βρισκόταν στό σκοτάδι, εἶδε λαμπρό φῶς» (Ἠσ. 9, 2). Ποιό φῶς, ἄραγε, παρά τόν Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό, πού εἶναι τό φῶς τό ἀληθινό, πού φωτίζει κάθε ἄνθρωπο, πού ἔρχεται στόν κόσμο;
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού γιά σένα κηρύσσεται στά Εὐαγγέλια: «Εὐλογημένος νά εἶναι αὐτός πού ἔρχεται στό ὄνομα τοῦ Κυρίου» (Ἰωάνν. 12, 13), πού γιά σένα ἔχουν θεμελιωθεῖ Ἐκκλησίες ὀρθοδόξων καί στίς πόλεις καί στίς κωμοπόλεις καί στά νησιά.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού ἀπό σένα γεννήθηκε αὐτός πού νίκησε τό θάνατο καί ἐξολόθρευσε τόν Ἅδη.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού ἀπό σένα γεννήθηκε ὁ πλάστης τοῦ Ἀδάμ καί
διορθωτής τῆς παραβάσεώς του καί ὁδηγός τῆς Βασιλείας τῶν οὐρανῶν.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού μέσω σοῦ ἄνθησε καί ἔλαμψε τό κάλλος τῆς
ἀνάστασης.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, μέσω τῆς ὁποίας ξεχύθηκε βάπτισμα ἁγιοσύνης φρικτό καί Ἰορδανικό.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού μέσω σοῦ ἁγιάζονται ὁ Ἰωάννης καί ὁ Ἰορδάνης καί ἀτιμάζεται ὁ διάβολος.
Χαῖρε, Μαρία Θεοτόκε, πού μέσω σοῦ σώζονται ὅλοι, ὅσοι πιστεύουν…»
Ὅλα αὐτά τά χαῖρε πού ἀπευθύνει ὁ ἅγιος Κύριλλος στή Θεοτόκο, τά ἀπευθύνουμε κι ἐμεῖς μέ πολλή ἀγάπη καί εὐλάβεια στήν ὑπέραγνη μητέρα τοῦ Θεοῦ μας, τοῦ Κυρίου Ίησοῦ
Χριστοῦ. Εἶναι μιά ἐλάχιστη προσφορά ὡς ἀντίδωρο στή μέγιστη δική της πρός ὁλόκληρο τό ἀνθρώπινο γένος, καί γενικά στήν κτίση ὅλη.
Ὑπεραγία Θεοτόκε, πρέσβευε πρός τόν Κύριο καί Θεό μας πάντοτε γιά ὅλους μας!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου