Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγραφή μιας μέρας κυβερνητικής αλαζονείας…


Και ένα σύνθημα πιο επίκαιρο από ποτέ…. "Τόση δημοκρατία από τη χούντα είχαμε να δούμε"

Περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας αντίκρισα την παραπάνω εικόνα…Και σκέφτηκα πως ήταν το πιο επίκαιρο σύνθημα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.

Πέρα από κομματικές ταυτότητες και πιστεύω –που κατά τη γνώμη μου πλέον δεν υπάρχουν και στα δέκα σχεδόν χρόνια που κάνω ρεπορτάζ τόσο αλαζονική και αδιάλλακτη Κυβέρνηση δεν έχω ξαναδεί….

Μόνο οι χθεσινές εξελίξεις θαρρώ πως επιβεβαιώνουν το σκεπτικό μου…Σας τις παραθέτω όπως αυτές γράφτηκαν.

Και θα μου επιτρέψετε και ένα σχόλιο κάτω από κάθε παράγραφο, γιατί στη δημοσιογραφία χρειάζεται η είδηση αλλά το σχόλιο είναι το απαραίτητο συστατικό…

Γυρίστε πίσω ή απλώς απολύεστε

Έμμεση απειλή για διακοπή της μισθοδοσίας στους απεργούντες υπαλλήλους των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, εάν δεν δείξουν «υπευθυνότητα», «διατύπωσε» τη Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούσης. Ο υπουργός Υποδομών καλεί τους συνδικαλιστές των μεταφορικών εταιριών να αναλογιστούν τη θέση τους και να σταματήσουν να επιδιώκουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Επίσης, για πρώτη φορά το υπουργείο Υποδομών παραδέχεται ότι τα επιχειρησιακά σχέδια των αστικών συγκοινωνιών και του σιδηροδρόμου έχουν εκτροχιαστεί, κάνοντας λόγο για την «τραγική αλήθεια» της υπέρβασης των προϋπολογισθέντων ελλειμμάτων κατά 150 εκατ. ευρώ στις μεταφορικές ΔΕΚΟ.

«Τη στιγμή που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο και εξαγγέλονται και άλλες συνδυασμένες καθολικές 24ωρες ή 48ωρες απεργίες στις ΔΕΚΟ των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις βασικές συγκοινωνιακές δυνατότητες που σήμερα χρηματοδοτεί, είναι υποχρέωση της πολιτείας να κάνει γνωστή στους πολίτες την πλήρη αλήθεια όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των ΔΕΚΟ ΜΜΜ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σχόλιο: Η απεργία απ’ όσο ξέρω είναι θεμελιώδες δικαίωμα στον εργαζόμενο. Στην προκειμένη περίπτωση όταν βάζατε τους ανθρώπους σωρηδόν στις ΔΕΚΟ τους υποσχόσασταν κ. Υπουργέ δουλειά δεν τους είχατε πει ότι θα τους διώχνατε, έτσι δεν είναι; Όταν αυτοί οι άνθρωποι που είναι στους δρόμους της Αθήνας και αντιμετωπίζουν όλη την πραγματικότητα που εσείς δεν ζείτε γιατί σας συνοδεύουν 4 αστυνομικοί και σας ανοίγουν τους δρόμους και ξαφνικά τους πετάτε στην εφεδρεία τι θέλετε να κάνουν εε; Να σου χτυπήσουν και παλαμάκια κιόλας και να σου πούνε ευχαριστώ; Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σε έκαναν υπουργό. Και οι πρακτικές γυρίστε πίσω αλλιώς σας απολύω –μεταξύ μας κ. Ραγκούση- δεν παραπέμπουν σε εργασιακό Μεσαίωνα;; λέω εγω τώρα

Κατέθεσε ο Όθωνας την μήνυση

Η 33χρονη κατηγορείται για εξύβριση, καθώς ο υφυπουργός κατέθεσε τελικά μήνυση σε βάρος της.
Ο υφυπουργός, βασικός μάρτυρας του επεισοδίου, δεν παρέστη στην αυτόφωρη διαδικασία και το δικαστήριο, μετά από αίτημα της υπεράσπισης της 33χρονης, αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση στις 10 Οκτωβρίου, ώστε να παρίσταται και ο υφυπουργός.

Σχόλιο: Όλη η αξιοπρέπεια σου υπουργέ θίχτηκε από ένα αυγό και μια βρισιά;

Μιας που είσαι υπουργός της προστασίας του πολίτη έχεις κάνει ποτέ μόνος σου τη διαδρομή που κάνω εγώ όταν σχολάω από τη δουλειά στις 11, από την Κουμουνδούρου μέχρι το μετρό της Ομόνοιας; Για την αξιοπρέπεια της οικογένειας που σκότωσαν τον νεαρό πατέρα στην Αχαρνών για μια φωτογραφική μηχανή έκανες τίποτα;; ε;

Ποιο ποιοτικό επίπεδο κ. Βενιζέλε;

Με την «ερώτηση – αγόρευση» η δημοσιογράφος από το πρακτορείο ειδήσεων Ην - Ων έστρεψε επάνω της όλα τα βλέμματα, εκτός από αυτό του υπουργού Οικονομικών.

Η Δήμητρα Γκαλονάκη, σε έντονο ύφος, έκανε την εξής ερώτηση στον κ. Βενιζέλο: "Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα υψηλό επίπεδο ζωής. Θα ήθελα να σας ρωτήσω από που το κρίνετε, όταν πλέον έχουμε φτάσει τα 400 ευρώ -εργασιακά εκεί πάτε τους δημόσιους υπαλλήλους. Έχετε δίκιο ότι έχουμε υψηλό επίπεδο ζωής, γιατί μας χρωστάει η γερμανία 1,3 τρισ. και πάλι ξαναδίνουμε κατοχικό δάνειο στη Γερμανία για να βγάλουν λεφτά οι Γερμανοί".
"Αφού έχουμε μια δημοκρατική, ελληνική κυβέρνηση, το 60% του ελληνικού λαού ζητάει εκλογές. Κάντε εκλογές τώρα κύριε υπουργέ! Τώρα εκλογές"!

Ο Βενιζέλος δεν της απάντησε ποτέ….

Σχόλιο: Μια δημοσιογράφος, μια συνάδελφος που αξίζει…Καλά του έκανες Δήμητρα Γκαλονάκη και λίγα του είπες. Και εύχομαι το παράδειγμα σου να ακολουθήσουμε κι άλλοι και πάλι μπράβο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου