Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Οι Ευρωπαίοι βιαστές της αξιοπρέπειας και το δημοψήφισμα της ταπείνωσης



Του Λευτέρη Χ। Θεοδωρακόπουλου


Τι κατάφερε φεύγοντας; Κατάφερε εκτός το να διαλύσει το μέλλον, την οικονομία, την ανάπτυξη, να αφανίσει τα όνειρα ενός λαού, τον έπληξε –αυτόν- στο ισχυρότερο του σημείο, τον έπληξε εκεί που για γενεές επί γενεών υπερηφανευόταν αυτός ο λαός…στην αξιοπρέπεια του.

Οι βιαστές ή αν προτιμάτε οι εταίροι τις ημέρες αυτές της ουσιαστικής ελληνικής ακυβερνησίας, δια στόματος Όλι Ρεν έδωσαν το στίγμα τους και έδειξαν ποιοι είναι οι γνήσιοι απόγονοι των μαυραγοριτών της Ευρώπης. Ζητούν υπογραφές για να εκταμιεύσουν μια δόση που ήδη ετοιμαζόταν να δοθεί στα ελληνικά ταμεία, πριν φυσικά από το περίφημο… δημοψήφισμα. Βέβαια ο Όλι Ρεν δεν είναι Έλληνας, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της χώρας του η έννοια φιλότιμο ή αξιοπρέπεια. Είναι αυτή που μας γάμησε…και συνεχίζει με τις πλάτες του δημοψηφίσματος.

Πολλοί κάνουν λόγο για γκάφα σε ότι αφορά το δημοψήφισμα… Ήταν απλά μια γκάφα; Μια γκάφα ολικής; Και πάλι και να ήταν με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ. Είναι σαν να μου λέει κάποιος πως διευθυντής μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας δεν μπορεί να γράψει ένα μονόστηλο, μόνο που αυτό το μονόστηλο έσβησε μονομιάς την ελληνική υπερηφάνεια.

Εκείνος, φεύγει, υποχωρεί μόνο που η ιστορία θα του χρεώσει ένα δημοψήφισμα αλλά όχι αυτό της δραχμής ή του ευρώ, αλλά αυτό της θλιμμένης υπερηφάνειας και της χαμένης αξιοπρέπειας και στο βάθος η ταπείνωση.

http://athenapost.blogspot.com/2011/11/blog-post_718.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου