Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τιμούν τους φύλακες-άγγελους τους

Το «Μαζί για το Παιδί» βραβεύει τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας 
Για ένα παιδικό βλέμμα γεμάτο αγάπη και ένα χαμόγελο αυθόρμητο παραμερίζουν την όποια δυσκολία  και δίνουν το δικό τους πολύχρωμο και έντονο στίγμα σε μια κοινωνία που οι μουντές αποχρώσεις είναι οι κυρίαρχες.
Ο λόγος για τους εθελοντές που αφιλοκερδώς προσφέρουν κομμάτια του δικού τους εαυτού σε συνανθρώπους τους- κυρίως παιδιά- που έχουν ανάγκη να γαντζωθούν από κάπου για να ξετυλίξουν το δικό τους συναισθηματικό κόσμο.
Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της ζωής, αφανείς ήρωες μακριά από τα έντονα φώτα και φλας που κάνουν αυτό που προστάζει η καρδιά τους, να στέκουν δίπλα στα παιδιά και να τείνουν το χέρι τους προς αυτά σαν άλλοι Απόστολοι που δείχνουν το δρόμο της ζωής.
Ταγμένοι στο έργο τους, οι αφανείς αυτοί σύγχρονοι ήρωες στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Ένα μήνυμα που απέχει από τη μιζέρια των ημερών αλλά και τη βαθιά κρίση των αξιών.
Τη δράση τους και ότι συμβολίζει αυτή θα τιμήσει για 2η συνεχή χρονιά το «Μαζί για το Παιδί».



Έτσι Το «Μαζί για το Παιδί» στρέφει τους προβολείς σε εθελοντές που έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο επιβραβεύοντας το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.
Βραβεύει αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα και προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό έργο για τους συνανθρώπους τους, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Οι δύο κατηγορίες των βραβείων
Τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί» χωρίζονται σε  δύο κατηγορίες, στην κατηγορία «Έργο Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες οι οποίες επέδειξαν πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στα παιδιά στο συνάνθρωπο σε ανάγκη και στην κατηγορία «Μάθημα Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες από  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που κατά την ίδια λογική, υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο,  συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου.

Στα πλαίσια της τελετής των βραβείων,  η Ένωση θα τιμήσει και τους χορηγούς που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε. Η τελετή των βραβείων θα λάβει χώρα, την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 και ώρα 6μ.μ., στην Παλαιά Βουλή, Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη. Τα βραβεία θα απονείμει ο  τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κωστής Στεφανόπουλος και την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος κα. Σία Κοσιώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου