Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ορφανό αρκουδάκι τεσσάρων μηνών στην "αγκαλιά" του Αρκτούρου

Σαν μια μικρή τριχωτή μπάλα έμοιαζε από μακριά το μόλις τεσσάρων μηνών αρσενικό αρκουδάκι που εντοπίστηκε στην περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος ειδοποίησε την ομάδα άμεσης επέμβασης για την άγρια ζωή του Αρκτούρου. Η επιχείρηση αναζήτησης της μητέρα του ήταν ανεπιτυχής, και το ζωάκι παραμένει στη φροντίδα του Αρκτούρου.
Αν και οι επιστήμονες του Αρκτούρου έδωσαν σαφείς εντολές, το εμφανώς καταπονημένο ζώο να μείνει σε έναν περιφραγμένο χώρο μέχρι να το παραλάβουν, εντούτοις το αρκουδάκι μεταφέρθηκε στην πλατεία του χωριού Κρανιά όπου ξετρελαμένα τα παιδιά το χάιδεψαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

«Πρόκειται για μια λάθος πρακτική αφού τα άγρια ζώα δεν θα πρέπει να έρχονται τόσο κοντά στον άνθρωπο» εξήγησε στο ΑΜΠΕ η διευθύντρια επικοινωνίας του Αρκτούρου, Βάσω Πετρίδου.
Το μικρό αρκουδάκι είναι πολύ πιθανό να περιπλανήθηκε για αρκετές ώρες μόνο του, χωρίς τροφή και ζυγίζει μόλις 3,5 κιλά, ενώ κανονικά το βάρος του θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον οκτώ κιλά.
Στην επιχείρηση αναζήτησης της μητέρας του που στήθηκε, το ζωάκι μεταφέρθηκε σε δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο που βρέθηκε. Παρέμεινε εκεί για 36 περίπου ώρες μόνο του -με τη συνεχή επιτήρηση των ανθρώπων του Αρκτούρου και αυτόματων συστημάτων παρακολούθησης. Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι ο μικρός επέστρεψε και πάλι στον Κτηνιατρικό Σταθμό, στον Αετό Φλώρινας, όπου και ξεκίνησε το δύσκολο εγχείρημα της ανατροφής του.

Διαβάστε επίσης την έρευνα του Πινακίου:
 Γιατί οι Έλληνες απειλούμε με αφανισμό την καφέ αρκούδα;  http://goo.gl/6DG60



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου