Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Στέφανος δίνει δικαίωμα στην ελπίδα



Λίγο πριν από το σημείο 0. Εδώ έφτασαν την Ελλάδα οι «σωτήρες» μας.
Εν έτη 2012 ο κόσμος στις ουρές του ΟΑΕΔ περιμένει το επίδομα για να επιβιώσει με τα ψίχουλα που θα του δώσει..
Πολλοί δε δεν έχουν καν την άνεση να πάρουν γάλα στα παιδιά τους.
Την ώρα που αυτά διαδραματίζονται στις ελληνικές οικογένειες, στα ιδρύματα που φιλοξενούνται παιδιά η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή αφού απειλούνται με λουκέτο.
 Αν συμβεί αυτό τότε χιλιάδες παιδιά με σωματικά και ψυχικά προβλήματα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο ή  πεταμένα σε κάποια παλιά ξεχαρβαλωμένα με βρώμικα σεντόνια κρεβάτια. 
Εικόνες που μας γυρνάνε πίσω δεκαετίες και θα μοιάζουν σαν αυτές της τηλεοπτικής Σπιναλόγκας.
Δεν πρόκειται για υπερβολή αλλά για την ωμή πραγματικότητα που δείχνει να έρχεται με ταχύτητα.
Εκεί οδηγούν τα βάναυσα μέτρα που ζητά με ευκολία ο κ. Τόμσεν και τα αφεντικά του...

Ο Στέφανος ανάβει το φως της ελπίδας
Σκιαγραφώντας στη ψυχή του όλα τα παραπάνω ο Στέφανος Κορκολής, δηλώνει παρόν και αύριο θα δώσει το δικό του αγώνα προκειμένου  να προφυλάξει από την πύρινη κοινωνική λαίλαπα όλα τα παιδιά που ζουν στα ιδρύματα.  Με μια συναυλία στο Ηρώδειο, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο φορέα Μαζί για το Παιδί, αποδεικνύει το μεγαλείο του, γιατί ο πραγματικός καλλιτέχνης δεν είναι αυτός που χαμογελά στα φλας των φωτογραφικών μηχανών του lobby των «celebrities», αλλά αυτός που δίνει κομμάτι από τη ψυχή του για να δει παιδικά ανέμελα χαμόγελα.
Πριν από λίγες ημέρες μου άνοιξε την καρδιά του και μου είπε πως θεωρεί χρέος του να τραγουδήσει για τα παιδιά που κινδυνεύουν, για το μέλλον αυτής της χώρας που θέλουν να το «αδειάσουν».
«Ήρθε η στιγμή που εμείς πρέπει να δράσουμε. Αν το δείτε λίγο πιο πλατωνικά, εμείς (σ.σ εννοεί οι καλλιτέχνες) τι κάνουμε μέσα από τα έργα μας, τις παρουσίες μας; Κάνουμε παραγωγή ονείρων. Η δουλειά του καλλιτέχνη είναι να απαλύνει ψυχές, να δίνει χρώμα στο ασπρόμαυρο. Τώρα το έχει ανάγκη ο κόσμος, αυτό το...χάδι ψυχής», λέει ο Στέφανος Κορκολής και συνεχίζει,   «Το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσα να δω ή αν προτιμάτε να φανταστώ είναι να μην υπάρχει αυτή η αλληλεγγύη (σ.σ από τους καλλιτέχνες), ειδικά όταν τους φωνάζουν να βοηθήσουν. Δεν θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν καλλιτέχνες που γυρίζουν την πλάτη στο συνάνθρωπο».
Με αυτά τα λόγια αλλά και με το έργο του αυτός ο Καλλιτέχνης (και το Κ με κεφαλαίο για ο Στέφανος είναι ο ορισμός της λέξης σε όλα τα επίπεδα) ανοίγει χώρο για να ονειρευτούμε αρκεί να δώσουμε προτεραιότητα στα παιδιά που κινδυνεύουν.


Για τη συναυλία

Την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία που θα ξεχωρίσει στην ατζέντα του φετινού καλοκαιριού.
Μια μοναδική μουσική βραδιά  που αγκαλιάζει το Στέφανο Κορκολή σολίστ, συνθέτη αλλά και ερμηνευτή.
Ένα «Εφ’ όλης της ύλης» πρόγραμμα  βασισμένο στην κλασική παιδεία  του σπουδαίου δημιουργού, στο οποίο  ξεδιπλώνεται το ταλέντο του σολίστ, με έργα του ιδίου.
«Εφ’ όλης της ύλης» για να θυμηθούμε και να τραγουδήσουμε μαζί με τον ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή υπέροχα δικά του τραγούδια που έχουν γίνει σταθμός στην πορεία του Ελληνικού πενταγράμμου με ένα διαφορετικό τρόπο: Το Σημάδι του Σκορπιού, Στους Πέντε Ανέμους, Καρδιά μου Λιώνω, Λατέρνα, Ξαφνικά, Σκόνη και Θρύψαλα και άλλα αγαπημένα…

Φιλικές συμμετοχές
Σ’ ένα πρόγραμμα «Εφ’ όλης της ύλης» δεν μπορεί να λείπει  ο ταλαντούχος συνθέτης  Στέφανος  Κορκολής ο οποίος έχει δώσει τα «καλύτερά» του σε σημαντικούς  ερμηνευτές της Ελληνικής δισκογραφίας. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο Αντώνης Ρέμος, και η Ελεονώρα Ζουγανέλη  θα συμμετέχουν φιλικά για να ερμηνεύσουν στην αφιερωμένη στο " ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ " βραδιά τα αγαπημένα τους!
Στην ξεχωριστή αύτη μουσική παράσταση  την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα διευθύνει ο εξαιρετικός  διεθνούς φήμης μαέστρος Νίκος Τσούχλος.Όσοι παρευρεθούν στο Ηρώδειο, θα απολαύσουν το Στέφανο Κορκολή «Εφ’ Όλης της Ύλης»,  σε μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη μουσική. Μία ξεχωριστή συναυλία για ένα μεγάλο φιλανθρωπικό σκοπό που υπόσχεται να ταξιδέψει «Στους Πέντε Ανέμους» όλους, όσους θα έχουν την τύχη να την παρακολουθήσουν.
Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Ένωση Μαζί για το Παιδί.


Επιβάλλεται να πάτε
Στο σημείο αυτό για τους αναγνώστες του Πινακίου έχει δοθεί 1 διπλή πρόσκληση για να χειροκροτήσετε και εσείς την προσπάθεια αυτή που γίνεται στο Ηρώδειο.
Ως συντάκτης του κειμένου θα ήθελα να παρακαλέσω το εξής, εσείς που κερδίσετε την πρόσκληση δώστε το αντίτιμο της ή ένα μέρος των χρημάτων στις δράσεις και στις προσπάθειες του φορέα Μαζί για το Παιδί, πραγματικά αξίζει τον κόπο. Σκεφτείτε μόνο την στιγμή που πλησιάζει ο Χειμώνας πως πολλά παιδιά θα κινδυνεύσουν να μείνουν χωρίς θέρμανση...
Σε όλους τους  άλλους που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση μια παράκληση. Αν δεν νικήσετε να βρείτε τρόπο να πάτε στο Ηρώδειο. Να στερηθείτε έναν καφέ, μια βόλτα σας για να αγοράσετε ένα εισιτήριο. Μη το βαρυγκωμήσετε γιατί τα λεφτά που θα δώσετε θα πιάσουν τόπο και με αυτή τη μικρή κίνηση θα προκαλέσετε πολλά παιδικά χαμόγελα.
Τώρα στείλτε mail με την ένδειξη Στέφανος Κορκολής Ηρώδειο στο pinakio.blogspot@gmail.com Επειδή όμως ακολουθούν κι άλλοι διαγωνισμοί τις προσεχείς ημέρες κάντε like στο http://www.facebook.com/pinakio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου