Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Άκυρο έριξε η Eurovision στους Σκοπιανούς-Δεν επέτρεψε τη συμμετοχή τραγουδιού που πρόσβαλε την Ελλάδα


Το προκλητικό τραγούδι που θα εκπροσωπούσε  τα Σκόπια στη Eurovision, το οποίο έκανε λόγο για μια χαμένη αυτοκρατορία που θα ανακτήσει τα  εδάφη της , ενώ ταυτόχρονα έδειχνε και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, δεν θα ταξιδέψει στο Μάλμε της Σουηδίας για να διαγωνιστεί καθώς αποσύρθηκε έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες και θύελλα αντιδράσεων.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η κρατική ραδιοτηλεόραση  (MRTV), η οποία έχει τα δικαιώματα για τον διαγωνισμό της Eurovision, αποφάσισε τη συμμετοχή με άλλο τραγούδι.
Αντιδράσεις
Το αρχικό τραγούδι, με το οποίο επρόκειτο να συμμετάσχει η χώρα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο για τον τίτλο του, "Imperija" (Αυτοκρατορία), όσο και για το βίντεο κλιπ, το οποίο συνοδευόταν από πλάνα του αμφιλεγόμενου σχεδίου της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι "Σκόπια 2014" , μαζί με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα μάζεψαν όπως-όπως
Μετά τις έντονες αντιδράσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων αποφάσισε αρχικά την απόσυρση του βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Imperija", αναφέροντας ότι αυτό δεν πληροί τις προδιαγραφές και τα κριτήρια για μια αξιοπρεπή παρουσίαση της χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Θα στείλουν άλλο
Τελικά, αποφασίστηκε να αποσυρθεί όλο το τραγούδι και να δημιουργηθεί νέο, το οποίο θα υποβληθεί στην Eurovision μέχρι τις 18 Μαρτίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία για τις συμμετοχές των χωρών στον διαγωνισμό.

Η προπαγάνδα καλά κρατεί
Το τραγούδι της  Eurovision δείχνει πως οι Σκοπιανοί συνεχίζουν την προπαγάνδα τους σε όλα τα επίπεδα με αμείωτη ένταση. Πριν από λίγες ημέρες φιλοξενήσαμε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο πηγές αναφέρουν πως οι Σκοπιανοί (με αιχμή του δόρατος τον υπουργός Παιδείας Πάνσε Κράλεφ, ο οποίος θεωρείται «πολύ πατριώτης» σε βαθμό εθνικισμού αλλά και φιλότουρκος), σχεδιάζουν ν’ ανοίξουν Πανεπιστήμιο στην Έδεσσα. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να μην αγνοεί τις προκλήσεις αυτές και να απαντά με διακριτικό τρόπο και να προασπίζεται τα εδάφη και τα ιδανικά της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου