Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η Αλεξάνδρα θα έκανε άμβλωση λόγω οικονομικής κρίσης – Πώς απετράπη – Ο ρόλος της «Αγκαλιάς» -Διαβάστε για το νεαρό ζευγάρι που πλησίασε την κόλαση και τώρα χαίρεται και ζει για τα παιδιά του


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Μια ιστορία της διπλανής πόρτας, μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή από αυτές που τα μεγάλα κανάλια και οι εφημερίδες αγνοούν είναι αυτή του Δημήτρη και της Αλεξάνδρας.
Η οικονομική κρίση που έπληξε το ζευγάρι, ο χαμός της μάνας της Αλεξάνδρας, η απόλυση του Δημήτρη, ο οποίος είχε υποστεί προβλήματα υγείας, λίγο έλειψαν να κοστίσουν δύο…ανθρώπινες ζωές, αυτές που κυοφορούσε στα σπλάχνα της η Αλεξάνδρα.
Όμως η ζωή τους άλλαξε –κυριολεκτικά- με ένα τηλεφώνημα…Εκεί που η απελπισία είχε ριζώσει για τα καλά ανάμεσα στο ζευγάρι μια αυθόρμητη κίνηση του Δημήτρη να τηλεφωνήσει στο Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, την «Αγκαλιά» ήταν αυτή που το παιδάκι σήμερα βρίσκεται στη ζωή, καθώς η Αλεξάνδρα ήθελε να προχωρήσει σε άμβλωση.
Η ιστορία του νεαρού ζευγαριού δημοσιεύτηκε στην μηνιαία έκδοση του περιοδικού του Συλλόγου «Αγκαλιά» το οποίο μας έδωσε και την άδεια να αναδημοσιεύσουμε.
Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικό  η ιστορία μας αρχίζει από ένα τηλεφώνημα του απελπισμένου Δημήτρη στην Κοινωνική Υπηρεσία του Συλλόγου «Η Αγκαλιά».

Η απόλυση… και η εγκυμοσύνη
Ο Δημήτρης έμαθε για την «Αγκαλιά» από το διαδίκτυο, ψάχνοντας έναν τρόπο να πείσει την αγαπημένη του Αλεξάνδρα να μην προβεί σε άμβλωση. Μόλις είχε χάσει την εργασία του και η Αλεξάνδρα έμαθε ότι είναι έγκυος, και μάλιστα στην 8η εβδομάδα της δίδυμης κύησής της. Η ψυχολογική της κατάσταση ήταν στην πιο άσχημη φάση, γιατί μόλις είχε κηδέψει τη μητέρα της.
Ο αγαπημένος της Δημήτρης, έπειτα από ένα χρόνο περιπέτειας με την υγεία του και συγκεκριμένα με χειρουργεία και στα δύο του χέρια, γύρισε χαρούμενος στην εργασία του (Εταιρεία με υδραυλικές εγκαταστάσεις). Δυστυχώς, όμως, του ανακοίνωσαν ότι αντικαταστάθηκε από έναν πιο ικανό υδραυλικό που δεν πάει πίσω την εταιρεία και ο ίδιος απολύεται, γιατί είναι ανίκανος γι΄ αυτή τη θέση και δεν έχουν άλλη θέση. Το μόνο θετικό ήταν, κατά τα λεγόμενά της, ότι η ίδια είχε την τετράωρη εργασία της. Ο κόσμος αρχικά γκρεμίστηκε κάτω από τα πόδια της, γιατί είχε σκεφτεί αλλιώς τη στιγμή που θα μάθαινε ότι θα γίνει μανούλα. Ήθελε να είναι πιο χαρούμενη και χαλαρή κι όχι σφιγμένη και λυπημένη. Μες στην απελπισία της σκέφτηκε ότι ίσως δεν είναι καιρός να γίνει μητέρα και της πέρασε η σκέψη να κάνει άμβλωση. Το ανακοίνωσε στο Δημήτρη κι εκείνος απελπισμένος γιατί ήθελε να συνεχίσει την εγκυμοσύνη, εντόπισε την «Αγκαλιά»  και στην συνέχεια  την έπεισε να έρθει σε επαφή με τον Σύλλογό. Μπροστά του έκλεισε συνεδρία με τη Κοινωνική Λειτουργό για την επόμενη μέρα.
Κι έτσι πήγαν  και οι δύο μαζί  στα γραφεία του Συλλόγου για να μάθουν πώς μπορούν να βοηθηθούν.


Την μετέπεισαν
Το ζευγάρι και κυρίως η Αλεξάνδρα ενημερώθηκε ότι κύριο μέλημα της Αγκαλιάς είναι να νοιώσει καλά η ίδια και τα κυοφορούμενα.
Της ανακοινώθηκε επίσης ότι μπορεί να βλέπει εθελόντρια ψυχολόγο για να μπορέσει να διαχειριστεί το πένθος για την μητέρα της. Της προτάθηκε να παρακολουθεί τις ομάδες: 1) Προετοιμασίας γονεϊκότητας και 2) Εκπαίδευσης για τον θηλασμό έως ότου γεννήσει. Της είπαν, ότι όταν νιώσει καλύτερα για το πένθος, θα μπορέσουν να τη βοηθήσουν να προβεί στο μυστήριο του γάμου και αργότερα της βάφτισης των παιδιών τους. Η Αλεξάνδρα, γρήγορα, ένιωσε ότι στον Σύλλογο βρήκε μια μεγάλη αγκαλιά για την ίδια και τα κυοφορούμενα. Χαλάρωσε και φώναξε τον αγαπημένο
της για να του ανακοινώσει ότι τελικά θα συνεχίσει την εγκυμοσύνη της.

Η λαχτάρα
Πράγματι, οι επόμενοι μήνες ήταν μήνες αναμονής και προσμονής των παιδιών με λαχτάρα και από τους δύο γονείς. Κανονίστηκε ο γάμος τους.
Ο Σύλλογος βοήθησε να βρουν κουμπάρο, νυφικό, καθώς επίσης τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες, προσφορά της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης των μητέρων και των εθελοντριών της Αγκαλιάς. Όταν, όμως, γεννήθηκαν τα παιδιά, τους περίμενε ακόμη μια δοκιμασία. Γεννήθηκαν ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι που είχε πρόβλημα στο ένα του ποδαράκι. Το κοριτσάκι υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους για τη σωστή ανάρρωση της μικρής.

Η βάπτιση
Λίγο καιρό μετά τη βάπτιση των παιδιών ο Δημήτρης βρήκε εργασία και μας ζήτησαν, πριν συμπληρώσουν τα παιδιά τους τα δύο χρόνια, να σταματήσει η υλική βοήθεια (πάνες και γάλατα), γιατί ένιωσαν πλέον ότι μόνοι τους μπορούν να στηρίξουν την οικογένειά τους. Σήμερα η Αλεξάνδρα και ο Δημήτρης είναι πολύ περήφανοι και χαρούμενοι ως προστατευόμενα μέλη του Συλλόγου της Αγάπης, όπως αποκαλούν την αγαπημένη τους Αγκαλιά.

Το προφίλ της «Αγκαλιάς»
Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη φωνή του.
Είναι σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998, εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Μητρώο με Αριθμό 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539).

Με ανιδιοτέλεια
Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού  η Αγκαλιά με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό συμπαραστέκεται σε όλες εκείνες τις γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που διάφοροι λόγοι (εγκατάλειψη, κακοποίηση και κοινωνικοοικονομικοί), τις πιέζουν σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου - παιδιού τους. Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό και στη μητέρα ηθική και υλική στήριξη. Γενικώς στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία.
Ενημέρωση
Επιπλέον η Αγκαλιά συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού, σε όλη την Ελλάδα, πάνω σε θέματα: εγκυμοσύνη, μητρότητα, ανθρώπινα δικαιώματα, δημογραφικό, με σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες, ημερίδες και με εκτύπωση και διανομή εντύπων.

Οι προσωπικότητες
Στα ιδρυτικά μέλη του ανήκουν γνωστές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής και των επιστημών, όπως ο πρωτο­πρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογι­κής Σχολής του Πανεπι­στη­μίου Αθη­νών και ο επιμελητής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πα­νεπι­στημίου Αθηνών δρ. Δημήτριος Παπαευαγγέλου.

Να βοηθήσουμε κι εμείς τα μωρά και τις μητέρες τους
Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού -Η Αγκαλιά διοργανώνει Πασχαλινή Αγορά (Παζάρι Αγάπης για τα παιδιά της Αγκαλιάς) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ, στο σταθμό «Σύνταγμα», για τις ημέρες:
Πέμπτη 18 & Παρασκευή 19 Απριλίου 2013
Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για το έργο της Αγκαλιάς και θα έχουν μεγάλες ευκαιρίες αγορών (χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινά δώρα, διακοσμητικά είδη, βιβλία, εικόνες, παραδοσιακά προϊόντα, σπιτικά γλυκά, παιχνίδια, καλλυντικά, μπιζού, ρούχα για παιδιά και για μεγάλους).
Με τις αγορές σας ενισχύετε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Αγκαλιάς και εξασφαλίζεται το γάλα και τα είδη διατροφής των παιδιών.
Διαβάστε το και εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου