Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Θάνος Ασκητής στο Πινάκιο και στο eirinika.gr: Οι γυναίκες είναι...απερίσκεπτες στο σεξ



Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Σεξουαλικά ανώριμες οι Ελληνίδες και αυτό το τίμημα το πληρώνουν ακριβά, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις χωρίς προφυλάξεις.
Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας μεγάλης εταιρείας κατασκευής προφυλακτικών, ενώ σύμφωνα με τα ίδια πορίσματα φτάνουν να αλλάζουν 10 ερωτικούς συντρόφους ετησίως.

Η έρευνα
Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας προβληματίζουν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας προφυλακτικών –η οποία έγινε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- το 38% των Ελληνίδων δήλωσε ότι έχει κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, το 33% έκανε ακόμη και την πρώτη φορά σεξ χωρίς προφυλακτικό. Το 28% των Ελληνίδων που έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις υποστήριξε ότι πήρε το ρίσκο θεωρώντας ότι ο σύντροφος τους δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, χωρίς βέβαια να έχει τα απαραίτητα εχέγγυα από το σύντροφό του.
Το 22% των αντρών έχουν απιστήσει, ενώ το ποσοστό για τις γυναίκες είναι στο 9%.
Ακόμη, η έρευνα έδειξε πως το 8% των αντρών έχει παράλληλες επαφές με τρεις ή περισσότερες συντρόφους, χωρίς απαραίτητα να χρησιμοποιεί προφυλακτικό!


Απερισκεψίες και ο διαχωρισμός των ρόλων
Από την πλευρά του ο Δρ. Θάνος Ασκητής μιλώντας αποκλειστικά στο ΠΙΝΑΚΙΟ και στο eirinika.gr κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις «απερισκεψίες» των Ελληνίδων υπογραμμίζοντας πως το γεγονός που επιτρέπουν στο σύντροφο τους να έχει επαφή μαζί τους χωρίς προφυλάξεις δείχνει έλλειψη ψυχικής ωριμότητας αλλά και αυτοσεβασμού.


« Ο έρωτας είναι κάτι κοινό, δεν ανήκει μόνο στον άνδρα -όπως υποσυνείδητα έχει επικρατήσει- αλλά είναι ένας μαγικός σύνδεσμος υγείας που ενώνει τους ανθρώπους.
Οι γυναίκες όμως φοβούνται να ζητήσουν από τους συντρόφους τους να πάρουν προφυλάξεις  και γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή φοβούνται μη χαρακτηριστούν…πρόστυχες», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θάνος  Ασκητής  και συνεχίζει «δεν είναι έτσι σε καμία περίπτωση. Οι γυναίκες αυτές είναι προοδευτικές και έχουν επίγνωση των κινδύνων που μπορούν να περιέλθουν αν δεν παρθούν προφυλάξεις. Βέβαια στη χώρα μας –και είναι λυπηρό αυτό- οι γυναίκες παροτρύνουν τους συντρόφους τους να χρησιμοποιήσουν μέτρα προστασίας μόνο και μόνο για να αποφύγουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Κι όμως υπάρχουν ερωτικά νοσήματα που κυκλοφορούν και μάλιστα βρίσκονται σε έξαρση. Όπως είπα και πριν λίγο ο έρωτας είναι σύνδεσμος υγείας. Πρέπει να είσαι υγιής για να τον απολαμβάνεις συνέχεια και κάθε στιγμή».

Το μήνυμα του δρ. Θάνου Ασκητή από το ΠΙΝΑΚΙΟ και eirinika.gr στις γυναίκες
Ο δρ. Θάνος Ασκητής
Ο δρ. Θάνος Ασκητής επιλέγει το ΠΙΝΑΚΙΟ και το  eirinika.gr για να στείλει το δικό του μήνυμα στις Ελληνίδες. 

Συγκεκριμένα λέει,  «να μην επιδεικνύετε ψυχική ανωριμότητα και να θέτετε τους όρους σας. Ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι στο οποίο κανόνες δε βάζει μόνο ο άντρας αλλά τους θέτουν και οι δύο. Τολμήστε και απαιτήστε αυτό που νιώθετε, ξεκινώντας από τις προφυλάξεις. Άλλωστε η αίσθηση του ασφαλή έρωτα υπερνικά τα συναισθήματα».
Αυτό που συμβουλεύει είναι οι γυναίκες να έχουν μια πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση και αν γίνεται από ειδικούς  και όχι μέσω του ίντερνετ όπου και οι πληροφορίες δεν είναι ελεγμένες.

Τα νεότερα κορίτσια θέλουν να ζήσουν…το παραμύθι
Σχολιάζοντας στο ΠΙΝΑΚΙΟ και στο  eirinika.gr ο  το άλλο σκέλος της έρευνας που αφορά τον αριθμό των  ερωτικών συντρόφων των Ελληνίδων ο δρ. Ασκητής υπογραμμίζει πως είναι λογικό  να έχουν περισσότερες επιλογές από ότι μία ή δύο δεκαετίες. 
«Αυτό ωστόσο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι οι γυναίκες της μέσης ηλικίας είναι αυτές που αναζητούν και βρίσκουν νέους συντρόφους. 

Αντιθέτως οι νεαρότερες γυναίκες δεν μπαίνουν σε αυτή τη λογική αντιθέτως θέλουν να ζήσουν το παραμύθι τους με τον έναν και μοναδικό πρίγκιπα τους».

Διαβάστε το θέμα και εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου