Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Μαρία Ρεπούση: «Ο χορός του Ζαλόγγου είναι ένας εθνικός μύθος»Μετά τις αντιδράσεις αποπειράθηκε να μαζέψει τις δηλώσεις της


Τι απαντά η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη


Μετά τον συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης, την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ κα.  Ρεπούση «χτύπησε» ξανά... κι αυτή τη φορά υποστήριξε πως ο χορός του Ζαλόγγου δεν είναι κάτι άλλο από έναν εθνικό μύθο..
Ακούστε τι είπε χαρακτηριστικά: Άμεση απάντηση
Αδιανόητα θεωρεί η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη τα όσα φέρεται να είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση για τον «χορό του Ζαλόγγου» στον ραδιοσταθμό Alpha 989.
Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Μπραΐμη τόνισε: «Για μας, για τα παιδιά μας, γενιές ολόκληρες η ιστορία του Σουλίου και ό,τι αυτό πρεσβεύει, δηλαδή τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την Ελευθερία, είναι κάτι το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Οι ιστορικοί, οι επιστήμονες έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια εκτενέστερη έρευνα σε βάθος, όμως όλα αυτά που εμείς τόσα χρόνια γνωρίζουμε, είναι τεκμηριωμένα και από το δημοτικό τραγούδι και από μαρτυρίες ξένων περιηγητών. Με αυτά μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο πέραν από κάτι κατευθυνόμενο, έναν στόχο αμφισβήτησης της ιστορίας μας και διαστρέβλωσης των εθνικών αγώνων του έθνους μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτε άλλο, σε μία τέτοια εποχή, που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η αυτοδιαχείριση μας. Να το θεωρήσω ως όψιμο επιστημονικό ενδιαφέρον; Θεωρώ αδιανόητο, απαράδεκτο ελαφρά τη καρδία, να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από δημόσιο βήμα, όχι μόνο ως δήμαρχος Σουλίου, αλλά και ως Έλληνας πολίτης, εκφράζω την αντίδραση και την δυσαρέσκειά μου και προτίθεμαι να θέσω το ζήτημα τέτοιων στοχευμένων δηλώσεων για ψήφισμα».

Βγήκε να τα μαζέψει...
Σήμερα η κα. Ρεπούση μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 είπε ότι οι δηλώσεις της παραποιήθηκαν, αρνούμενη ότι μίλησε για το Ζάλογγο και έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών που έχει στο στόχαστρο κυρίως τις γυναίκες. Το Πινάκιο σας παραθέτει ηχητικό απόσπασμα με το επίμαχο σημείο του «Ζαλόγγου».

1 σχόλιο:

  1. Οι Ρωμιοί δεν θεώρησαν ποτέ οριστικό το γεγονός της Άλωσης της Πόλης από τα «αγαρηνά σκυλιά». Γι’ αυτό αμέσως σχεδόν μετά την πτώση της Βασιλεύουσας άρχισαν να δημιουργούνται θρύλοι και παραδόσεις που συντηρούσαν την ελπίδα του Γένους, όχι μόνο για την ανάκτηση τη Κωνσταντινούπολης αλλά όλης της παλιάς Αυτοκρατορίας από τον Τουρκικό ζυγό. Παραθέτουμε εδώ μερικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή