Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πυρ και μανία ο Νίκος Χατζηνικολάου με τα μέλη του ΕΣΡ



«Αυτή τη φορά η απάντηση μας θα είναι πολύ σκληρή. Με μηνύσεις και αγωγές (σ.σ θα απαντήσουμε) εναντίον των μελών του ραδιοτηλεοπτικού που παράνομα βρίσκονται στις θέσεις τους και με μη αναλογικό τρόπο προσπαθούν να στραγγαλίσουν το σταθμό»

Με οξείς τόνους κατά του ΕΣΡ επιτέθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ο γνωστός δημοσιογράφος δήλωσε ενοχλημένος από τα συνεχή πρόστιμα που επιβάλλουν στον Real FM και απείλησε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο ίδιος θα λάβει τα μέτρα του και θα προβεί σε μηνύσεις και αγωγές. Συγκεκριμένα είπε από το μικρόφωνο του Real FΜ: «Η θητεία σας έχει λήξει. Βάζετε σε κίνδυνο τις αποφάσεις της Αρχής που κάθε τόσο ακυρώνονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Βρίσκεστε παράνομα στις θέσεις σας...βρίσκεστε παράνομα έχετε εξαντλήσει όλα τα χρονικά όρια που προβλέπει ο νόμος.  Το γεγονός ότι τα κόμματα και το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνουν την παρανομία δεν σημαίνει πως αυτή παύει να υφίσταται...Βάζετε σε  κίνδυνο τη λειτουργία του ίδιου του οργάνου γιατί οδηγείτε τις αποφάσεις του σε εξευτελισμό....Το ραδιοτηλεπτικό συμβούλιο έχει εμμονή με τον Real Fm, ασχολείται μαζί του όσο δεν έχει ασχοληθεί με αγριότητες που έχουν γίνει κατά καιρούς στην ελληνική τηλεόραση και ασχολείται με μη αναλογικό τρόπο επιβάλλοντας βαρύτατα  πρόστιμα που δε συνάδουν με την αρχή της αναλογικότητας και που δείχνουν πως δεν αγαπά τα Μέσα Ενημέρωσης όπως οφείλει ένα συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης. 
Ένα συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης οφείλει να αγαπά τα Μέσα και να φροντίζει να γίνονται καλύτερα, όχι να τα εξωθεί στο κλείσιμο. Παράνομοι μεν πληρώνονται κανονικά δε...Και θα ενέμενα κυρίως από τον κ. Λασκαρίδη τον πρόεδρο, που έχει υπάρξει δικαστικός και έκανε καλή θητεία στη Δικαιοσύνη, θα ανέμενα τουλάχιστον εκείνος να σέβεται την ουσία του νόμου το πνεύμα και το γράμμα του νόμου και να μην δέχεται την παράνομη παράταση της θητείας του. Θλιβερό πολύ θλιβερό το φαινόμενο», υπογράμμισε ο Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος στην συνέχεια με την ίδια ένταση συνέχισε, «Ένας παλιός δικαστικός δέχεται χάριν του θώκου, χάριν της καρέκλας και της αμοιβής, παραβιάζεται ο νόμος και παραμένει παράνομα στη θέση αυτή...Πολύ θλιβερό  κ. Λασκαρίδη αυτή είναι η γνώμη μου και βάλτε μου ότι πρόστιμο θέλετε. Ντροπή αυτή η συμπεριφορά...και από την κα. Δεμίρη η οποία είναι δημοσιογράφος και η οποία κινείται με πάρα πολύ άσχημο τρόπο εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν δείχνει καμία επιείκεια, καμία αγάπη για το χώρο στον οποίο η ίδια έδρασε και λειτούργησε. Θλιβερό το φαινόμενο...Όπως και πιο θλιβερό για την κα. Δεμίρη να παραμένει στην καρέκλα δεμένη, αγκαλισμένη...(γιατί άραγε τέτοια τρεμούρα;) κόντρα στην ουσία και το γράμμα του νόμου...Θλιβερή η στάση σας κ. Πρόεδρε του ραδιοτηλεοπτικού, θλιβερή η στάση σας κα. Πρώην συνάδελφε κα. Δεμίρη. Ντρεπόμαστε για εσάς...Και ντρεπόμαστε γι’ αυτό που κάνετε στο σταθμό μας κάθε τρεις και λίγο...Παράλογα πρόστιμα, παράλογα υψηλά...Πρόστιμα τα οποία αναλογικά θα ταίριαζαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς με έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων και όχι στον μικρό οικονομικά αλλά μεγάλο σε απήχηση Real FM. Αυτή τη φορά η απάντηση μας θα είναι πολύ σκληρή. Σας προειδοποιώ να το γνωρίζετε πριν από την απόφαση. Να είμαστε δίκαιοι. Και θα είναι προσωπική η απάντηση. Με μηνύσεις και αγωγές εναντίον των μελών του ραδιοτηλεοπτικού που παράνομα βρίσκονται στις θέσεις τους και με μη αναλογικό τρόπο προσπαθούν να στραγγαλίσουν το σταθμό...»   
Ακούστε και το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου