Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Δαμάστε τα κύματα με μια σανίδα

Από τις ακτές του Ιονίου έως τα τροπικά νερά της Κρήτης μπορεί κανείς να κάνει windsurf
Οι καλοκαιρινοί άνεμοι  που πνέουν αυτές τις ημέρες δρουν ευεργετικά δροσίζοντας από την αποπνικτική ζέστη. Παράλληλα όμως δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για όλα τα θαλάσσια σπορ δράσης όπως είναι τα windsurfing που με τη βοήθεια του αέρα ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.
Δεν είναι λίγα τα παραθαλάσσια μέρη στα ελληνικά πελάγη όπου αν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου ποιος είδε το κύμα και δεν το... χάρηκε! Από τις κατάφυτες ακτές του Ιονίου ως τα τροπικά νερά της Κρήτης, τις ανεμοδαρμένες Κυκλάδες και τα κοσμοπολίτικα νησιά της Δωδεκανήσου οι «εραστές της θάλασσας και του ανέμου» έχουν καθιερώσει τα δικά τους στέκια όπου συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες φανατικοί φίλοι, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.


Η Ιστορία
Η Ελλάδα είναι ιδανική για windsurf

Το windsurf, ή ιστιοσανίδα επί το ελληνικότερο είναι ένα σπορ της θάλασσας που συνδυάζει το surfing με την ιστιοπλοΐα. Οι πρώτες προσπάθειες για την κατασκευή ενός σκάφους που έμοιαζε κάπως με τα σημερινά windsurf έγιναν στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του '40. Στις επόμενες δεκαετίες ακολούθησαν πολλές τροποποιήσεις που κατέληξαν στο windsurf που ξέρουμε σήμερα. Ηδη τη δεκαετία του '70 το άθλημα αυτό είχε περάσει τα σύνορα των ΗΠΑ και είχε γίνει δημοφιλές στην Ευρώπη, ενώ το 1984 έγινε Ολυμπιακό άθλημα.
Σύμφωνα με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τους επαγγελματίες του είδους, οι ελληνικές ακτές διαθέτουν ιδανικές συνθήκες αέρα, ειδικά κατά την καλοκαιρινή σεζόν, τόσο για windsurf όσο και για kite surf. Δεν είναι τυχαίο ότι η PBA, η Παγκόσμια Ενωση των επαγγελματιών Windsurfers διοργάνωνε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο νησί της Πάρου, ενώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kitesurf γίνεται στην παραλία Πούντα (επίσης στην Πάρο)!


Μάθετε τα μυστικά του windsurfing από τον Γιώργο Καραγιώργο 
Ο Γιώργος Καραγιώργος διδάσκει windsurf
«Το windsurfing είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα καθώς η μάθηση του ποτέ δεν σταματά. 
Αυτό είναι και ένα από τα γνωρίσματα του που το κάνει τόσο διαφορετικό.
 Όσο και να βελτιώνεται ένας windsurfer  πάντα υπάρχουν  νέες δεξιότητες για να επιδιώξει να μάθει», λέει χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής του αθλήματος Γιώργος Καραγιώργος.
Μάλιστα ο ίδιος σε συνεργασία με το Πινάκιο προσφέρει σε 3 από εσάς το πρώτο σας μάθημα δωρεάν... Δεν έχετε από το να πατήσετε like στην σελίδα του Πινακίου εδώ και στην συνέχεια στην σελίδα του bewinsurfer έδώ. Η επόμενη σας κίνηση είναι να στείλετε το mai συμμετοχής στο Pinakio.blogspot@gmail.com


1 σχόλιο: