Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για το φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία



Λίγες ώρες έμειναν πριν την έναρξη του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην ψυχική ART4MORE, το οποίο διοργανώνει η ΕΔΡΑ. Το Πινάκιο βρέθηκε στο χώρο που γίνεται η έκθεση, την ώρα που αυτήν στηνόταν...Μιλήσαμε με την υπεύθυνη κα. Μαριτίνα Κονταράτου, που –με τη σειρά της- μας προσκάλεσε στο 7ο κατά σειρά φεστιβάλ.
Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι τόχος του φετινού φεστιβάλ θα είναι να παρουσιαστεί η οπτική αφηγηματικότητα ως βασικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού που ευδοκιμεί στην τέχνη, την επικοινωνία, την μνήμη και τη μάθηση. 

Η πρώτη εμφάνιση της τεχνικής της οπτικής αφήγησης χρονολογείται μαζί με την αρχή της ανθρωπότητας, με τη μορφή ιερογλυφικών και σχεδίων που αποτυπώνουν ιστορίες σε τοιχώματα σπηλιών. Για πολλούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, η οπτική αφήγηση αποτέλεσε μορφή επικοινωνίας και μέσο διδασκαλίας των νεότερων γενεών. 


Σήμερα, η επικοινωνία μας για να γίνει πιο άμεση και αποτελεσματική, τείνει να αποκτά ολοένα και περισσότερο οπτικοποιημένη μορφή, σε σημείο που εκφράζεται καθημερινά με έναν «οπτικό πόλεμο»




Δείτε και φωτογραφίες από το φακό της Σοφίας Κανελλοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου