Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Στο Ρίο θα φωνάζουμε Ελλάδα Σ'αγαπώ!

Πηγή: fifa.com
 Για μια ακόμη φορά την τελευταία δεκαετία η εθνική μας ομάδα αποδείχθηκε συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία. 
To 0-1 από τον Μήτρογλου...Πηγή: fifa.com

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Βουκουρέστι από την Ρουμανία στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ και προκρίθηκε στο μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 3-1.
Και το καθιερωμένο γυάλισμα του παπουτσιού Πηγή:fifa.com

Οι Ρουμάνοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο 15λεπτο, χωρίς να γίνουν απειλητικοί. Στο 17 ο Χολέμπας σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Ταταρουσάνου απομάκρυνε σε κόρνερ. 
Τους πήρε και την...σημαία Πηγή: fifa.com

Στο 23 ο Καραγκούνης βρήκε με θαυμάσια πάσα τον Μήτρογλου στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πλάσαρε ιδανικά και άνοιξε το σκορ.
O Δημήτρης Σαλπιγγίδης πάλεψε σκληρά και σήμερα. Πηγή: fifa.com

Αυτό το γκολ πάγωσε τόσο την εξέδρα, όσο και τους Ρουμάνους παίκτες. Η ισοφάριση ήρθε στο 55 με ένα απίστευτο αυτογκόλ από τον Τοροσίδη, ο οποίος επιχείρησε να απομακρύνει τη μπάλα μαζί με τον Χολέμπας. Τελικά κατέληξε στο δεξί "παραθυράκι" του Καρνέζη. Μετά το 1-1...ξύπνησε πάλι η κερκίδα και οι γηπεδούχοι πίεσαν για να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Η καλύτερή τους στιγμή ήταν σουτ του Χόμπαν στο 62 που εξουδετέρωσε ο Καρνέζης.
Εξαιρετικός και ο Τόρο. Πηγή: fifa.com


Έτσι η εθνική μας θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση μουντιάλ (1994 ΗΠΑ, 2010 Νότια Αφρική). Παράλληλα αυτή ήταν η πέμπτη πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης την τελευταία δεκαετία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου