Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο ΚΙΤΤ βγαίνει στο σφυρί…




Ποιος από εμάς όταν ήταν παιδί δεν έβλεπε τις περιπέτειες του «Ιππότη της Ασφάλτου»; Ο Μάικλ Νάιτ (Ντέιβιντ Χάσελχοφ) με το τρομερό του αυτοκίνητο το οποίο μίλαγε και είχε νοημοσύνη αντιμετώπιζαν μοχθηρούς κακούς…Και όλοι ταυτιζόμασταν μαζί του…Θέλαμε να μπούμε στην θέση του οδηγού να μιλήσουμε με τον ΚΙΤΤ και να τρέξουμε σαν τον άνεμο.. με το ηλεκτρονικό κοντέρ του να δείχνει τα χλμ να αλλάζουν σαν δαιμονισμένα…και να πατήσουμε τα κουμπάκια για να κάνουμε άλματα ή να γυρίσουμε το αυτοκίνητο στην μια πλευρά και να τρέχουμε  στηριζόμενοι στις δύο δεξιές ρόδες…Όλα αυτά σε ένα ταξίδι φαντασίας με επιβάτες δεκάδες οδηγούς και μη σε όλο τον κόσμο




Μάλιστα όταν δημιουργήθηκε, ονομάστηκε Knight Industries Two Thousand, αλλά στην τηλεοπτική ιστορία έμεινε ως ΚΙΤΤ. Η μαύρη, αεροδυναμική και «πειραγμένη» Pontiac Trans-Am, με φωνή, υψηλή τεχνητή νοημοσύνη και άλλες «αρετές» που την κατέστησαν το it αυτοκίνητο της δεκαετίας του 80 και βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο δόξας με τα αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ.
Το αυτοκίνητο που συμπρωταγωνιστούσε με τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ στην τηλεοπτική σειρά «Ιππότης της Ασφάλτου» θα βγει στο σφυρί μαζί με μια σειρά από άλλα αντικείμενα που έχουν συνδεθεί με την καριέρα του γνωστού ηθοποιού.

Στη δημοπρασία που θα γίνει από τον οίκο Julien’s Auction, τον ερχόμενο Απρίλιο, στο πλαίσιο της κατηγορίας «Hollywood Legends» περιλαμβάνονται επίσης έπιπλα που του ανήκαν, δύο διακοσμητικοί πολυέλαιοι, ένας βαρύτιμος καθρέπτης, δυο τραπεζάκια, μια μηχανή με «φρουτάκια», ακόμα και μια πινακίδα που είχε χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα μιας ταινίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου