Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η SKAG σε μια κίνηση ανθρωπιάς ζητά την συμβολή μας…να συγκεντρώσουμε βιβλία για να φτιαχτούν βιβλιοθήκες στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας…ΜΠΡΑΒΟ!


«Ταξιδιάρικα πουλιά εγώ έχω φίλους και γυρεύω τους χαμένους μου  τους ήλιους», μια φράση από ένα βιβλίο που διάβαζα…σίγουρα μια  φράση που ταξιδεύει σε άλλη διάσταση.
Πόσες τέτοιες υπάρχουν κρυμμένες ακόμη μέσα στα βιβλία, σε αυτά είναι χαρτογραφημένη η  γνώση μα και η ελευθερία.
Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να νιώθει κανείς ελεύθερος, πόσο μάλλον όταν εκ των πραγμάτων δεν είναι…

Η παραπάνω σκέψη -αν θέλετε- υιοθετήθηκε από τους υπεύθυνους της εταιρείας SKAG οι οποίοι  σε συνεργασία με την Quality Net foundation , το οποίο  στηρίζει το πρόγραμμα  «Τα διάβασες; Ας’ τα ελεύθερα» για τη συγκέντρωση βιβλίων με σκοπό τη δημιουργία βιβλιοθήκης σε κάθε φυλακή.
Στο Δελτίο Τύπου που μας έστειλαν από την SKΑG μεταξύ άλλων αναφέρεται. «Αυτή τη φορά οι βιβλιοθήκες αφορούν «φυλακές» κάθε είδους.  Θέλουμε να δώσουμε το δικαίωμα στη γνώση και στην ελευθερία της ψυχής σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Φυλακές, απομακρυσμένες περιοχές, κέντρα απεξάρτησης, σχολεία που αναγνωρίζουν την αξία του εξωσχολικού βιβλίου για την παιδεία των μαθητών τους.
Η SKAG θα συγκεντρώσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, βιβλία με την συμμετοχή των εργαζομένων και συνεργατών  της εταιρίας,  προσφέροντας  βιβλία που  περισσεύουν ή τα βιβλία που πιστεύουμε  ότι αξίζει να διαβαστούν για να βοηθήσουμε στην απελευθέρωση της ψυχής και του μυαλού μας.
Το νέο μας πρόγραμμα «Διάβασα, διαβάζεις, θα διαβάσει» ξεκινά το Μάρτιο του 2014 και βασίζεται αποκλειστικά στη δική σας προσφορά!

Το διάβασες;   Και κάποιος ακόμα θέλει να το διαβάσει!
Περιμένουμε με χαρά την προσφορά των βιβλίων σας!

Τα βιβλία θα συγκεντρωθούν στο όροφο των γραφείων της εταιρίας.
Υπεύθυνη συλλογής βιβλίων είναι η Πετρούλα Πατεράκη (εσωτ. Τηλ. 134)


Τα βιβλία θα παραδοθούν από την SKAG στο Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, QualityNet Foundation (QNF), το Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που προωθεί την Κοινωνική Υπευθυνότητα, λειτουργώντας ως κοινωνικός διαμεσολαβητής με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου