Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Όταν στέρεψε η αντοχή…της Ελένης Γαληνού



Φθινόπωρο 1961. Σε μια ακτή της Μυτιλήνης εντοπίζεται σε άσχημη κατάσταση μια νεαρή έγκυος, η Μαριάνθη, μαζί με τον τρίχρονο γιο της. Η κοινή τους πορεία διακόπτεται εκεί καθώς ο μικρός, πιστεύοντας ότι η μητέρα του είναι νεκρή, απομακρύνεται από κοντά της. Μια μέρα πριν, κάτω από περίεργες συνθήκες, η Μαριάνθη είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Κωνσταντινούπoλη και να περάσει λαθραία απ’ την Τουρκία στην Ελλάδα. Αγγίζοντας τα όρια του πόνου, με φόντο τον θάνατο και τα αμείλικτα κύματα που απειλούσαν να την καταπιούν, ατσαλώνεται με πείσμα να επιβιώσει και ορκίζεται εκδίκηση. Τη Μαριάνθη περιμαζεύει και περιθάλπει η Δέσποινα, μια αρχοντική γυναίκα χτυπημένη επίσης απ’ τη ζωή. Της προσφέρει στέγη, αγάπη και μια ζεστή οικογένεια γι’ αυτήν και το κοριτσάκι που γεννιέται.

Στην πορεία του χρόνου η Μαριάνθη στήνει τη νέα της ζωή στη Μυτιλήνη, η μοίρα αποκαλύπτει ίντριγκες, υφαίνει νέες, τις ποτίζει με μίσος, λάθη και εμμονή, πλέκοντας παράλληλα έναν ιστό από έρωτα. Η Μαριάνθη, με τη βοήθεια ενός ικανού ντετέκτιβ, παλεύει να εκπληρώσει την ορκισμένη της εκδίκηση και αφοσιώνεται στην ανεύρεση του χαμένου της γιου. Μοναδικό στοιχείο που την ενώνει με τον γιο της είναι τα κοσμήματα που είχε ράψει στα ρούχα του μικρού φεύγοντας από την Τουρκία. Όταν χρόνια μετά φωτίζεται η ανατριχιαστική αλήθεια, στερεύει μέσα της κάθε αντοχή…

Η  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για δέκα περίπου χρόνια. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε την πρώτη προσωπική σειρά χιουμοριστικών σκίτσων με γενικό τίτλο «Μπουρμπουλήθρες» και λίγα χρόνια αργότερα ακολούθησε η δεύτερη με τίτλο «Έρυκα και Ριρίκος Πικουρίκος». Και οι δύο αυτές σειρές έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική. Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής στο Κέντρο Τέχνης Πανταζίδης με θέμα «Σύννεφα».
Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 με θέμα «Αφιέρωμα στο γαλάζιο του Αιγαίου», και το 2008 με θέμα «Γαλάζιο του Αιγαίου».
Με τη λογοτεχνία καταπιάνεται τα επτά τελευταία χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής.
Το βιβλίο Όταν στέρεψε η αντοχή είναι το πρώτο της μυθιστόρημα που εκδίδεται.



Διαγωνισμός
Διεκδικήστε τρία αντίτυπα του παραπάνω  τίτλου «Όταν στέρεψε η Αντοχή» της Ελένης Γαληνού. Μια προσφορά για τους αναγνώστες του Πινακίου από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε like στην επίσημη σελίδα μας εδώ και στην συνέχεια στείλτε τα στοιχεία σας στο pinakio.blog@gmail.com  
Δικαίωμα στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι αναγνώστες του Πινακίου που έχουν κάνει like στην σελίδα μας. Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού 20-4. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην σελίδα στο facebook αλλά και στην ροή των ειδήσεων του Πινακίου.
 

1 σχόλιο: