Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ειρήνη Φράσκου: Μια 22χρονη νεαρή που διακατέχεται από αξιοπρέπεια κατεβαίνει για σύμβουλος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης



Η Θέρμη είναι ένας  δήμος με την πρόοδο και την εξέλιξη που έχει μέσα στο χρόνο πραγματικά σε κάνει να ελπίζεις για το καλύτερο


Ένα κορίτσι 22 χρονών από το Νέο Ρύσιο,  της Θέρμης της Θεσσαλονίκης, η Ειρήνη Φράσκου κατεβαίνει στις εκλογές γιατί θεωρεί πως έχει να δώσει κομμάτι από τα όνειρα της και να το ενσωματώσει στην πόλη της. Η Ειρήνη φοιτήτρια του Δ.Π.Θ αλλά και εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα δηλώνει παρούσα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο καθώς οι φρέσκιες ιδέες της και η όρεξη της για δουλειά είναι τα όπλα στην φαρέτρα της για μια Θεσσαλονίκη που θα απέχει από το γκρίζο.
Η Ειρήνη είναι μια σύγχρονη μαχήτρια η οποία έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα της αν πάνε όλα κατ' ευχήν...


Όπως λέει στο Πινάκιο ένα σημαντικό θέμα είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του γυμνασίου στο Νέο Ρύσιο. Επίσης σύμφωνα με την ίδια  πρέπει να πραγματοποιηθεί συνεργασία με τον ΟΑΣΘ για την βελτίωση της εξυπηρέτησης από την αστική συγκοινωνία. Πριν προχωρήσω στην συνέντευξη θα σας πω αυτό που χάρηκα πραγματικά με την Ειρήνη…Δεν μπορούσαμε και οι δύο να βρούμε χρόνο για να υλοποιήσουμε αυτή την συνέντευξη (σ.σ το κάναμε με κόπο).

 Ο λόγος; Μα και η ίδια δουλεύει σκληρά και δεν κάνει προεκλογική εκστρατεία από το πορτοφόλι του μπαμπά της…Γι’ αυτόν και μόνο το λόγο εγω την εμπιστεύομαι επειδή είναι στα 22 της στο μεροκάματο…ξέρει να ζει με αξιοπρέπεια. Μήπως πρέπει να την εντάξετε τέτοια άτομα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλη σας;

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ

Φωτογραφίες  Ερωδίτη Παπαποστόλου


Ειρήνη Φράσκου…θα μας συστηθείς; Ποια είσαι με τι ασχολείσαι;

«Είμαι τελειόφοιτη στο τμήμα ελληνικής φιλολογίας στο Δ.Π.Θ,είμαι 22 χρονών και αυτή την περίοδο εργάζομαι ως ιδιωτική υπάλληλος. Μένω στο Νέο Ρύσιο από όπου και κατάγομαι».

Τι είναι αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με τα κοινά;

Αρχικά ασχολήθηκα με τον φοιτητικό συνδικαλισμό στο πανεπιστήμιο. .Όταν επέστρεψα στον μόνιμο τόπο κατοικίας μου έχοντας ήδη κολλήσει το «μικρόβιο» της ενασχόλησης με τα κοινά αποφάσισα να κάνω το μετέπειτα βήμα και να κατέβω  ως υποψήφια τοπική σύμβουλος στο Νέο Ρύσιο».

Με ποια παράταξη και με ποιον επικεφαλής κατεβαίνεις και γιατί; Δικαιολόγησε μας την επιλογή σου…

«Κατεβαίνω υποψήφια με τη Δημοκρατική Ενότητα που έχει ως επικεφαλής τον νυν δήμαρχο μας Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Αποφάσισα να συμμετέχω στις εκλογές με την παράταξη αυτή γιατί είναι μια παράταξη ανεξάρτητη που την διέπει η σοβαρότητα και ο ρεαλισμός. Επιπλέον έχει ως προτεραιότητα της την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Ο κύριος Παπαδόπουλος έλαβε σοβαρά  υπόψη του την απαίτηση των πολιτών για ανανέωση του πολιτικού σκηνικού στις τοπικές κοινωνίες και έδωσε την  ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά να θέσουν υποψηφιότητα με το συνδυασμό του.

Αλήθεια, ποιοι είναι οι λόγοι που θα έλεγες σε κάποιον να σε τιμήσει με την ψήφο του, σε αυτές τις εκλογές;
«Ανήκω στη γενιά η οποία παρόλο που δεν είχε σχεδόν καμία συμμετοχή στα πεπραγμένα που έφτασαν τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση καλούμαστε τη δεδομένη στιγμή να σηκώσουμε τεράστια βάρη. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου εγώ όπως και πολλά άλλα νέα παιδιά διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας και ζητάμε να συμμετέχουμε ενεργά και να κριθούμε τώρα στα δύσκολα Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ζητάμε τη στήριξη τους μόνο και μόνο λόγο του νεαρού της ηλικίας μας. Απλά ζητάμε να μην μας απορρίψουν εκ των προτέρων. Θεωρώ ότι τα άτομα που απαρτίζουν τις τοπικές και κεντρικές εξουσίες θα πρέπει να είναι άξια, ικανά και κυρίως με θέληση και όρεξη να προσφέρουν στον τόπο τους».

«Την Άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις», είναι η φράση του Οδ. Ελύτη. Αλήθεια πως μπορεί να φτιαχτεί μια Άνοιξη στην δική σας γειτονιά;


«Θα ήθελα στον τόπο μου να πραγματοποιηθούν κάποια έργα όπως είναι η αξιοποίηση των περιοχών με πλούσιο φυσικό κάλλος όπως είναι το αλσύλλιο που υπάρχει στο χωριό μας. Είμαστε πολύ τυχεροί σε αυτόν τον τομέα γιατί ο δήμος μας είναι γεμάτος με τέτοιες περιοχές που μπορούν να αξιοποιηθούν και να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής».


Με ποια χρώματα θα ζωγράφιζες τον δήμο Θέρμης αυτή την στιγμή και γιατί;
Τι πρέπει να γίνει αύριο στη Θέρμη κατά την γνώμη σου;

«Με το λευκό γιατί είναι το χρώμα της ελπίδας. Είναι ένας δήμος που με την πρόοδο και την εξέλιξη που έχει μέσα στο χρόνο πραγματικά σε κάνει να ελπίζεις για το καλύτερο. Θεωρώ οτι πρέπει να διασφαλίσουμε καταρχάς τη συνέχιση και την δημιουργία νέων  προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης. Η  βοήθεια που προσφέρουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς σε κάποιους συνδημότες μας είναι ανεκτίμητη».


Η  Θεσσαλονίκη, μαστίζεται από την ανεργία.  Υπάρχουν λύσεις για την καταπολέμηση της;

«Η Θεσσαλονίκη όπως και όλη η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία. Πιστεύω πως υπάρχουν λύσεις οι οποίες όμως πρέπει να είναι γρήγορες, αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες. Πρέπει δηλαδή να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των φορέων της οικονομικής πολιτικής. Εξαλλου η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας είναι δείγμα κάθε προοδευτικής κοινωνίας που οραματίζεται ένα παραγωγικό σύνολο».

Το «μαύρο» της ΕΤ3 σε έχει ενοχλήσει; Είναι πρόβλημα για την πόλη που δεν εκπέμπει πια η ΕΤ3;

«Φυσικά και με έχει ενοχλήσει .Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΤ3 και ο τρόπος με τον οποίο διώχθηκαν οι εργαζόμενοι από τις εγκαταστάσεις της ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης. Εννοείται ότι είμαι υπέρ της εξυγίανσης της ΕΡΤ καθώς χρειάζεται να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι συνυφασμένες με τις νέες κοινωνικές επιταγές που διαμορφώνονται στην ελληνική κοινωνία. Σίγουρα όμως για να αντιμετωπίσουμε μια παθογένεια θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσουμε να την γιατρέψουμε και όχι να την «τιμωρήσουμε».Στο κάτω- κάτω δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΕΡΤ διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο το οποίο καταγράφει ολόκληρη την νεότερη ελληνική ιστορία και είναι κτήμα του ελληνικού λαού».

Ως Μακεδόνισσα που είσαι το θέμα των Σκοπίων σε ενοχλεί;  Ποια είναι η άποψη σου;

«Θεωρώ το θέμα των Σκοπίων πολύ σημαντικό και νομίζω κακώς έχει μείνει άλυτο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα έπρεπε από την αρχή να είχε λυθεί με έναν αμοιβαίο συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο χώρες. Πιστεύω οτι υπάρχουν οι δυνατότητες να βρεθεί μια λύση η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές».

Είσαι μια κοπέλα νεαρή που σπουδάζεις. Είσαι ευχαριστημένη από την εικόνα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης;


«Η τριτοβάθμια εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί μια συνεχή και βίαιη επίθεση λόγο των νέων οικονομικών δεδομένων με αποτέλεσμα όχι μόνο να υποβαθμιστεί το επίπεδο των σπουδών μας αλλά και να δημιουργηθεί ένα κλίμα αποστροφής και αναξιοπιστίας απέναντι στα ελληνικά πανεπιστήμια. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί αναλλοίωτος ο Δημόσιος και Δωρεάν χαρακτήρας της Παιδείας και να τεθεί σε εφαρμογή ένα αναπτυξιακό σχέδιο με κεντρικό πυρήνα τον φοιτητή έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις στα διάφορα προβλήματα του πανεπιστημίου.


Αν ο κόσμος σε τιμήσει με την ψήφο του ποια θα είναι η πρώτη σου επιδίωξη;

«Υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ένα σημαντικό θέμα είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του γυμνασίου στο Νέο Ρύσιο. Επίσης πρέπει να πραγματοποιηθεί συνεργασία με τον ΟΑΣΘ για την βελτίωση της εξυπηρέτησης από την αστική συγκοινωνία αλλά και να εφαρμοστούν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και επεμβάσεις οδικής ασφάλειας»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου