Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Γιώργος Τσαπρούνης:Προτεραιότητα της Wind η ασφάλεια στο διαδίκτυο


Ποια είναι τα επόμενα βήματα συνεργασίας Wind και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ο Γιώργος Τσαπρούνης της Wind αποκαλύπτει στην dealnews.gr τη στρατηγική της κοινωνικής  ευθύνης της εταιρείας του σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Ο Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης μιλάει στην Deal και στο Πινάκιο  για την συνεργασία της εταιρείας του με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το cyberkids και αποκαλύπτει ποια θα είναι τα επόμενα σχέδια σε ότι αφορά την στρατηγική της WIND στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.
 Να σημειωθεί ότι λίγο πριν ο κ. Τσαπρούνης μιλήσει στην Deal είχε προηγηθεί η ομιλία του στο 4ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ όπου έκανε μια παρατήρηση η οποία προκάλεσε αίσθηση. Αυτή ήταν γιατί μόνο οι ιδιωτικές εταιρείες να μπαίνουν σε διαδικασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και γιατί να μην το κάνουν οι δημόσιες.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Φανταστείτε το κράτος να έκανε ένα μικρό βήμα κάθε χρόνο, πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα. Γιατί να μην αποτυπώνουν τις δράσεις για την κοινωνία; Υπάρχουν Δημόσιοι φορείς που λειτουργούν σε μια γειτονιά, γιατί να μην κάνουν κάτι γι’ αυτή την γειτονιά, μετρήσιμο, καταγεγραμμένο, ελέγξιμο. Ίσως είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αλλά ενδεχομένως κάποιος διοικητής ή υπουργός πήγαινε να φτιάξει έναν απολογισμό να μην μπορούσε να ξεπεράσει την τρίτη σελίδα… Μέχρι την τρίτη σελίδα είναι ο χαιρετισμός του…»


Κ. Τσαπρούνη η εταιρεία σας συνεργάζεται με την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος…

«Είχαμε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια το 2011.. Ήμασταν η πρώτη εταιρεία που φτιάξαμε ένα πολύπλευρο πρόγραμμα για την ενημέρωση γονιών και παιδιών με στόχο την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Βλέποντας όμως μέσα από την καθημερινότητα, μέσα από πραγματικά περιστατικά ο όγκος των περιπτώσεων να αυξάνεται και κυρίως μέσα από την μεγάλη χρήση των smartphones, tablets και ότι σχέση έχει με την πρόσβαση στο διαδίκτυο, ακόμα και όταν είσαι έξω από το σπίτι..ξεκινήσαμε μια συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και φτιάξαμε ένα εξειδικευμένο site το cyberkids.gr. Αυτό το κάναμε το 2012. Φέτος κάναμε το επόμενο βήμα, πάμε να βγάλουμε τα παιδιά από παιχνίδια που εγκυμονούν κινδύνους, κινδύνους που έχει δει και η Δίωξη μέσα από  πολλά περιστατικά. Δημιουργήσαμε 15 παραδοσιακά παιχνίδια στη λεγόμενη ψηφιακή αλάνα και προσπαθούν σιγά-σιγά οι γονείς να προωθήσουν τα παιχνίδια αυτά στα παιδιά τους, μιλάμε για παιχνίδια όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, γκρινιάρη κτλ.
Ήδη έχει μεγάλη αποδοχή και θετικά σχόλια μέχρι τώρα και μέχρι τέλος του μήνα θα κάνουμε ένα βήμα παραπέρα ενίσχυσης του cyberkids.gr»

Ποιο είναι το επόμενο σας βήμα σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική ευθύνη της εταιρείας σας;
«Φέτος, θα δώσουμε βαρύτητα στην ασφάλεια στο διαδίκτυο και στην εξάπλωση των δρομικών γεγονότων σε πόλεις της Ελλάδας»



Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) Τσαπρούνης... από Pinakio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου