Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Αλέξανδρος Μαυραντωνάκης: Η συμβολή του Κέντρου Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στην Αυτόνομη Διαβίωση

Για την λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στην Αυτόνομη Διαβίωση αλλά και την σημαντική του συμβολή στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μίλησε ο υπεύθυνος του (σ.σ Κέντρου) Αλέξανδρος Μαυραντωνάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό idradio.gr και στην εκπομπή mind attack.
Ακούστε το ηχητικό αρχείο από την συνέντευξη...





Η δημιουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στην Αυτόνομη Διαβίωση, στο δήμο Ν. Ηρακλείου είναι γεγονός, εφόσον ο φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» άνοιξε το κέντρο σε συνεργασία με τον Δήμο. Μάλιστα τα εγκαίνια τελέστηκαν στις 23 Ιουλίου. Στην κοινή τους ανακοίνωση η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και Δήμος Ηρακλείου Αττικής, υπογραμμίζουν:



«Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων) «ΕΔΡΑ», ο όποιος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας από το 2001, προβαίνει στη δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στην Αυτόνομη Διαβίωση. Το Κέντρο απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες 15 ετών και άνω με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως: Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό κ.α. Σκοπός του κέντρου είναι η προώθηση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξης ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών και των οικογενειών τους».

Πληροφορίες: 

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στην Αυτόνομη Διαβίωσης βρίσκεται στην διεύθυνση Κύπρου 27 και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2102850424 kentro.hmeras.hrakleio@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου