Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μαρία Χατζηνικολάκη: Όταν προσφέρεις κάτι, παίρνεις πολλά περισσότερα πίσω



Ένας φορέας ο οποίος δίνει μάχη για την αξιοπρεπή διαβίωση 10.000 παιδιών που γνώρισαν το άσχημο πρόσωπο της ζωής από τα πρώτα τους βήματα είναι το Μαζί για το Παιδί. Σκεφτείτε μόνο πως η κρίση των τελευταίων χρόνων έχει επηρεάσει την ζωή των παιδιών αυτών.
Στο mind attack στο idradio.gr φιλοξένησα την υπεύθυνη επικοινωνίας & ανάπτυξης του Μαζί για το Παιδί κα. Μαρία Χατζηνικολάκη.
Η κα. Χατζηνικολάκη μας σκιαγράφησε το προφίλ της Ένωσης η οποία ουσιαστικά  αποτελεί μια  ομπρέλα δέκα κοινωφελών  σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1996 με σκοπό να ενώσει ισότιμα τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Μαζί τα δέκα σωματεία προσφέρουν ετησίως συντονισμένες υπηρεσίες και ένα καλύτερο μέλλον σε περισσότερα  από 10.000 παιδιά στην Ελλάδα.
Στην συνέχεια μας μίλησε για την  τηλεφωνικής γραμμής «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί». Πρόκειται για μια γραμμή βοήθειας, πανελλαδικής εμβέλειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Με  συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα, η «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» στοχεύει στην αντιμετώπιση προβλημάτων και αναγκών παιδιών, εφήβων και γονέων. Προσφέρει τη δυνατότητα στο άτομο που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, να μιλήσει γι’ αυτό και να πάρει συμβουλές και κατευθύνσεις για το πώς και πού μπορεί να αποταθεί εφόσον το χρειάζεται.
Τέλος, η κα. Χατζηνικολάκη μας μίλησε για το πρόγραμμα  στήριξης άπορων οικογενειών  «Είναι σημαντικό να προσφέρεις
Το πρόγραμμα αυτό πήρε σάρκα και οστά με πρωτοβουλία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και υλοποιείται σε συνεργασία με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης της Μαρινόπουλος Α.Ε.

Στο πλαίσια του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί 2 κάρτες αξίας 5€, 20€ με την ειδική σήμανση «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» και αγοράζοντας τις προσφέρετε γεύματα σε άπορες οικογένειες…Ακούστε προσεχτικά το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης που ακολουθεί: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου