Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Δεν θα τον νικήσει ποτέ!!! Επιβλήθηκε ο νόμος του «Εξάστερου»


Ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος ταινιών τρόμου δεν θα μπορούσε να συλλάβει την κατάρα που σκιάζει την ομάδα του Ολυμπιακού όταν στα κρίσιμα ματς που οδηγούν σε τίτλο όταν  «σκοντάφτει» πάνω στον Παναθηναϊκό.
Τι και αν νικούσε 95’’ με 7 πόντους ο Παναθηναϊκός (ο οποίος ήταν πίσω από την αρχή της τρίτης περιόδου) πήρε το ροζ φύλλο αγώνα σε σχεδόν νεκρό χρόνο.


Όλα κρίθηκαν στην τέταρτη περίοδο...Το μομέντουμ έδειχνε κόκκινο (στο φουλ).
Αλλά δύο πράσινες «βόμβες» από Μπλουμς και Παππά ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ-άουτ, βλέποντας πως η διαφορά «ψαλιδίστηκε» στους 5 (55-60)!
 Πολλές φορές τα τρίποντα είναι και λίγο… ρώσικη ρουλέτα. Την ώρα λοιπόν που ο Μπλουμς έχανε την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο, Λαφαγέτ και Λοτζέσκι έβρισκαν το «χέρι» τους απ’ τα 6,75 και έγραφαν εκ νέου το +10 για του παίκτες του Μπαρτζώκα (58-68).
Ωστόσο οι παίχτες του Ιβάνοβιτς δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.
Η μηχανή πόντων που ακούει στο όνομα  «Παππάς»  πήρε και με προσωπικά του καλάθια κρατούσε τον Παναθηναϊκό ζωντανό.

Εκείνη την στιγμή για τον Ολυμπιακό  ο Λοτζέσκι (ξανά) έκρυβε… άσο κι έδειχνε να «κλειδώνει» την πρόκριση προς τον Ολυμπιακό με το 68-75 στα 1:55’ πριν το τέλος.
 Και μετά έγινε το… απίθανο! Με τον Σλότερ να δίνει το φιλί της ζωής μειώνοντας και τον Διαμαντίδη στα 16’’ να ισοφαρίζει με μεγάλο τρίποντο. Κι ενώ ο Σλούκας θα μπορούσε να δώσει… ασφάλεια, έχασε μία βολή στα 6’’ πριν ολοκληρωθεί το ματς και μετά από τραγική άμυνα του Ολυμπιακού, ο Διαμαντίδης έδωσε στον Μπατίστα κι αυτός σε… νεκρό χρόνο  (4 δέκατα του δευτερολέπτου πριν το τέλος του παιχνιδιού) κάρφωσε και διαμόρφωσε το τελικό 77-76 υπέρ του Παναθηναϊκού! 

Διαιατητές: Γκόντας – Αναστόπουλος – Κορομηλάς.
Τα δεκάλεπτα
: 17-14, 33-32, 49-60, 77-76.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12, Διαμαντάκος, Μπλουμς 8 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Σλούκας 3, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (4), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 3 (1).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου