Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Βίκυ Κάουλα: Το σύστημα δεν θέλει τα παιδιά να διαβάσουν βιβλία που θα τα αφυπνίσουν

Η Βίκυ Κάουλα είναι μια από τις δύο ιδιοκτήτριες των εκδόσεων Ιβίσκος. Οι εκδόσεις αυτές μπορεί να μετρούν λίγο χρόνο στα ράφια των βιβλιοπωλείων αλλά οι τίτλοι τους είναι ένας προς ένας προσεγμένοι και ξεχωριστοί.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ 

 Η ίδια  αποκαλύπτει τα  επιχειρηματικά μυστικά της στην εκπομπή mind-attack του idradio.gr και εξηγεί γιατί οι εκδόσεις Ιβίσκος γνωρίζουν επιτυχία και κερδίζουν ολοένα και περισσότερους αναγνώστες. Δεν δίστασε να μου πει για την φιλοσοφία της εκδοτικής εταιρείας αλλά και γιατί η παραγωγή τίτλων είναι μικρή.  Υπογράμμισε πως με την ενιαία τιμή βιβλίων επιβάλλουν το θάνατο στους μικρούς εκδοτικούς αλλά και στα συνοικιακά μικρά βιβλιοπωλεία.
Στην συνέχεια της συζήτησης μας αναφέρθηκε και στο αν διαβάζουν βιβλία οι Έλληνες και πως η κρίση επηρεάζει την αναγνωσιμότητα, αλλά και γιατί το ελληνικό κράτος δεν επενδύει στην Παιδεία προσφέροντας στα παιδιά του, στις επόμενες γενεές δηλαδή ποιοτικά και ωφέλιμα αναγνώσματα.
Η κουβέντα στην συνέχεια στράφηκε στην συμβουλευτική καθώς η Βίκυ Κάουλα είναι και  Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων, Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωση - Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου-  Life & Business Coach και τονίζει πως η κρίση δημιουργεί απίστευτη πίεση σε όλους μας με αποτέλεσμα πολλές φορές να ανατρέπονται οι ισορροπίες.

Η ειδίκευση της στην συμβουλευτική είναι να βρίσκει ομαλές διεξόδους για τα διαζύγια, αλλά ταυτόχρονα παρέχει και συμβουλές για να μην φτάσουν τα ζευγάρια στην έσχατη αυτή λύση.

Ακούστε το (πραγματικά ενδιαφέρον) ηχητικό αρχείο της συνέντευξης που ακολουθεί:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου