Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Καρυπίδης: Προτεραιότητα η Πανεπιστημιούπολη Δυτικής Μακεδονίας

Δεν τίθεται θέμα Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας. Ό,τι έχει προγραμματιστεί θα υλοποιηθεί» δήλωσε κατηγορηματικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το θέμα, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα σενάρια του τελευταίου διαστήματος για την εξέλιξη του έργου της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας.
«Έχουμε μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τον κατήφορο που κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καρυπίδης ξεκαθάρισε πως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο σύνολό του, αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα περιφερειακή αρχή, κάνοντας επίσης ιδιαίτερη αναφορά στις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση της μελέτης του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας στο κτίριο της «Αγίας Όλγας», επισημαίνοντας δε πως το όλο ζήτημα του Πανεπιστημίου είναι πολιτικό.
«Όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι πρότασή του είναι η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου και της προοπτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, αναφέρθηκε ο προϊστάμενός της Χαράλαμπος Κιουρτσίδης, καθώς επίσης και στην υποβολή των δύο προτάσεων σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:
1) Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης προϋπολογισμού 49.500.000 €
2) Πανεπιστημιούπολη Φλώρινας προϋπολογισμού 5.800.000 €
,

και διευκρίνισε ότι η διαδικασία αξιολόγησης τους βρίσκεται σε εξέλιξη με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη Νοεμβρίου. Ο κ. Κιουρτσίδης κατέληξε πως δεν τίθεται θέμα για την προτεραιότητα της Πανεπιστημιούπολης έναντι άλλων έργων από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το Πανεπιστήμιο αποτελεί τη ναυαρχίδα των έργων που σχεδιάζονται για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κωνσταντίνος Αναγνώστου αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των 40 μηνών που απαιτείται για την εκτέλεση του έργου.
Τέλος, για την ωριμότητα της Πανεπιστημιούπολης και την ύπαρξη ενός πλήρους φακέλου που την καθιστά έτοιμη προς ένταξη μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου