Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τσίπρας: Μνημόνια είναι η ανάπηρη δημοκρατία




Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσης Αλέξης Τσίπρας.  από την πρώτη κιόλας στιγμή της ομιλίας του ξεκίνησε με επιθετικό ύφος.
Συγκεκριμένα είπε, «Μια πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης δεν πήρα. Η πραγματική αιτία που η κυβέρνηση ζητά εκτάκτως από τους βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης είναι μία. Είναι η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα αδιέξοδα και τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Κάνατε τρεις μέρες πρόβα αντιπολίτευσης», είπε και στην συνέχεια υπογράμμισε, «Ο ελληνικός λαός έχει μάτια και βλέπει. Δεν καταπίνει και την κινδυνολογία, που εξαπολύεται πότε από τα τηλεοπτικά παράθυρα και πότε από το καφενείο της Βουλής. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η αλλαγή θα έρθει μέσα από μια άλλη πολιτική. Εμείς είχαμε μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε ξανά τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις». Στην αρχή μας καταγγείλατε για παροχολογία. Είναι παροχολογία η ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης. Είναι λεφτά υπάρχουν το να εξασφαλίσουμε ένα πιάτο φαΐ στους συμπολίτες μας»;


ΕΝΦΙΑ
«Στη συνέχεια είπατε ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Και αφού ούτε αυτή η τακτική είχε όφελος, τώρα ξεπατικώνετε το πρόγραμμά μας, μέσω επιλεκτικών διαρροών», είπε και στην ακολούθως έκανε αναφορά στον ΕΝΦΙΑ, « Νομιμοποιείτε τον ΕΝΦΙΑ, που λεηλατεί την περιουσία των πολιτών και τους μετατρέπει σε νοικάρηδες στα σπίτια τους».



Για την έξοδο από το μνημόνιο
«Ισχυρίζεστε ότι τώρα προετοιμάζετε την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Εσείς δεν λέγατε ότι το μνημόνιο ήταν καλό. Τότε γιατί ξαφνικά γίνατε αντιμνημονιακοί;"
Τα μνημόνια είναι οι εφαρμοστικοί νόμοι, η ανασφάλεια, οι απολύσεις. Δικοί σας ψηφοφόροι τα λένε αυτά. Τους διαλύετε. Τα μνημόνια είναι η διάλυση της Δημοκρατίας, οι ομαδικές απολύσεις, η απαγόρευση της απεργίας. Είναι το δέσιμο της πατρίδας μας στο άρμα συμφερόντων που την θέλουν φθηνό οικόπεδο με φθηνό εργατικό δυναμικό»


«Το προτείναμε εμείς κα. Μπακογιάννη…»

«Χαιρετίζω μια πρόταση που άκουσα γιατί εμείς την είπαμε στη Θεσσαλονίκη κα Μπακογιάννη. Δεν μπορούμε να φορολογούμε με πλασματικές αξίες. Ιδού λοιπόν το νέο μνημόνιο. Πώς θα το ονομάσετε. Πείτε το όπως θέλετε. Και έρχεστε μετά και μας λέτε, φεύγει το ΔΝΤ»

Λιτότητα και…Μέρκελ
«Να σταθώ στο αδύνατο που ισχυρίζεστε. Ότι με τη συνέχιση της λιτότητας θα έρθει η ανάπτυξη. Η επιδείνωση της ανάπτυξης στη Γερμανία, είναι η χαριστική βολή στην Ευρωζώνη. Αυτό ωθεί σε κάποια δειλά βήματα αλλαγής πολιτικής. Εσείς δεν έχετε μείνει απλώς πίσω. Είστε απέναντι! Στηρίζετε πολιτικές ταυτισμένες απόλυτα με την πολιτική της κας Μέρκελ»
Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
«Για να υπάρχει διαπραγμάτευση πρέπει να έχουμε δυο μέρη που διαφωνούν. Εδώ έχουμε απόλυτη συμφωνία Μέρκελ-Σαμαρά Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»


«Μη κρατάτε δέσμια την χώρα»
«Ζητάτε την εμπιστοσύνη του σώματος για τη συνέχιση της πολιτικής σας. Το βράδυ όμως, όλοι θα διαπιστώσουμε ότι η εμπιστοσύνη αυτή θα είναι πολύ μακριά από τους 180 που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το σχέδιό σας είναι να κρατήσετε δέσμια τη χώρα για άλλους 4 μήνες, μόνο και μόνο για να μείνετε στο Μαξίμου, άλλους 4 μήνες. Συναίνεση για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, από την παρούσα Βουλή, δεν μπορεί να υπάρξει. Σας προτείνω σήμερα το βράδυ να δείτε το αποτέλεσμα και να το ξανασκεφτείτε. Μπορεί να φανταστεί κανείς την Ελλάδα και χωρίς εσάς στις καρέκλες τις κυβερνητικές».

Δεν σας θέλουν οι βουλευτές σας
«Ακόμα και βουλευτές σας,. σας ζητούν να πάτε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς εσάς κ. Σαμαρά. Πώς λοιπόν θα πάτε στο εξωτερικό να διαπραγματευτείτε. Γνωρίζουν ότι είστε κυβέρνηση και πρωθυπουργός περιορισμένου χρόνου. Ο χρόνος σας τελειώνει σε 4 μήνες. Μετά τις ευρωεκλογές ζητήσαμε στις μεγάλες αποφάσεις να λαμβάνετε υπόψη και τη θέση του πρώτου κόμματος. Μην προχωρήσετε σε κρίσιμες κινήσεις και αποφάσεις που θα δεσμεύουν τις επόμενες κυβερνήσεις. Το λέω ξανά ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν θα έχει τη δική μας συναίνεση, δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ για την οποία ο λαός μας σύντομα θα δώσει ισχυρή εντολή με την ψήφο του. ε καμιά συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη συνέχεια του μνημονίου, εμείς δεν θα βάλουμε την υπογραφή μας. Τώρα είναι η ώρα της συνεννόησης. Σας καλώ να μην επιμείνετε να βυθίσετε τη χώρα σε μια προεκλογική περίοδο διάρκειας 4 μηνών. Δώστε λοιπόν στη δυνατότητα στο λαό μας να αποφασίσει και σε μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή και φανείτε θαρραλέοι».

 

Ζητάμε εκλογές
«Αφού διαπιστώσετε ότι δεν έχετε τους 180 βουλευτές, να πάμε συντεταγμένα και ομαλά στη λαϊκή ετυμηγορία. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ζητάμε εκλογές για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Το καινούργιο έρχεται».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου