Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και δεν θα επιτρέψουμε να ξανακυλήσει πίσω



 Σκληρή γλώσσα για Τσίπρα - Τον χαρακτήρισε «μικρό Ναπολέοντα»


Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς σήκωσε το γάντι που είχε πετάξει λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας και ξεκίνησε την ομιλία του με επιθετικό τέμπο και με καυστικά σχόλια κατά του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Όποιος απόψε άκουσε τον κ. Τσίπρα γνωρίζει πια τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του. Ως μικρός Ναπολέοντας, θεώρησε πουλημένους όσους βουλευτές θελήσουν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρείτσα με τους τρομοκράτες, οι συνιστώσες σας μπορεί να κάνουν, αλλά τους βουλευτές δεν τους τρομοκρατείτε. Ντροπή», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε, Αυτός είναι ο δικός σας ο διάλογος. Τους υβριστικούς αφορισμούς τους έχετε εύκολους. Αυτά φοριούνται όταν έχετε ντουντούκα στους δρόμους. Όποιος βρίζει, μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει. Το ότι δεν σας απαντώ, σημαίνει ότι δεν μου επιτρέπετε να το κάνω. Εγώ παλεύω σε 1000 μέτωπα στην Ελλάδα, όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες».

 Δημοκρατική σταθερότητα
«Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει σε μια κυβέρνηση δημοκρατική τη σταθερότητα που χρειάζεται, για να κάνει τα τελευταία βήματα. Αλήθεια πρώτη, η Ελλάδα για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό του 2015 θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα Πολλοί εδώ μέσα ήταν αγέννητοι την τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε μηδενικό έλλειμμα»


Οι αλήθειες για την οικονομία
Αλήθεια δεύτερη. Η οικονομία γύρισε προς τα πάνω. Και όλα αυτά ενώ αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Αλήθεια τρίτη, βγήκαμε στις αγορές και δανειστήκαμε με χαμηλά επιτόκια. Εμείς περιφρουρούμε τη σταθερότητα. Κάποιοι δεν θέλουν να το ακούν αυτό. Να μάθετε να ζείτε με αυτό. Αλήθεια τέταρτη. Το χρέος μας άρχισε να μειώνεται ονομαστικά
Αλήθεια πέμπτη. Η Ελλάδα, άλλο μνημόνιο δεν θα χρειαστεί. Δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού. Στείλτε χαιρετίσματα σε όσους έλεγαν ότι θα χρειαστεί».


Πιο νωρίς θα βγούμε από το μνημόνιο
«Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το μνημόνιο 1,5 χρόνο νωρίτερα. Αυτό προσπαθούμε. Κάποιοι σκέφτονται. Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους. Κάποια συνιστώσα σας κάτι θα σκεφτεί να καταγγέλλει».


Φοροελαφρύνσεις
«Αλήθεια έκτη. Οι φοροελαφρύνσεις άρχισαν. Άλλη ανακούφιση είναι και οι αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στα Σώματα Ασφαλείας. Είναι αλήθεια ότι δικαιώθηκαν οι προσφυγές τους, αλλά τους δίνουμε τα χρήματα, από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αν δεν τα είχαμε, πώς θα τα δίναμε. Ταμειακά θα καλυφθούν τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν. Όσοι μπαίνουν στις ρυθμίσεις θα μπαίνουν με πιο απλό τρόπο και με πολλές δόσεις. Επεξεργαζόμαστε επίσης την πολύ σημαντική ρύθμιση για τα 'κόκκινα' δάνεια. Θα προχωρήσουμε σε πολλές δόσεις, μείωση του αρχικώς οφειλομένου ποσού και εξωδικαστικές συμφωνίες».


«Ελάφρυνση χρέους»
«Τη συμφωνία για ελάφρυνση χρέους την έκανε αυτή η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2012, για να μπορείτε εσείς σήμερα να τσακώνεστε. Θα προχωρήσουμε σε νέα συμφωνία με ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων για τη μετά μνημόνιο εποχή»


«Σταθερότητα»
«Να μην αφήσουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να πυροδοτήσει αστάθεια. Διαχωρίζουμε πλήρως τη σημερινή ψηφοφορία από την Προεδρική εκλογή. Καταλαβαίνω ότι για κάποιους η λέξη "σταθερότητα" δεν έχει καμία αξία. Γι' αυτούς το μπάχαλο είναι αρετή»

«Λίστα γάμου»
«Με τις τριτοκοσμικές γελοιότητες, τελειώσαμε οριστικά. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να πει κάτι διαφορετικό από αυτά τα χαοτικά που κραύγαζε μέχρι σήμερα, αλλά δεν τα καταφέρνει. Πρόγραμμα έχει ο κ. Τσίπρας; Ή έχει όσα προγράμματα έχουν οι συνιστώσες τους. Τώρα προσθέτουν και ένα καρύκευμα μετριοπάθειας»
Αυτό δεν είναι δημοσιονομικό πρόγραμμα, είναι λίστα γάμου. Στο τέλος όμως ξυρίζουν τον γαμπρό».


Οι γόρδιοι δεσμοί
«Η αλαζονεία του ερχόμαστε και όπου να' ναι θα κυβερνήσουμε σας έχει τυφλώσει. Ήταν το πεζοδρόμιο που ματαίωνε τις μεταρρυθμίσεις. Εκείνοι που πρωτοστατούσαν, είναι αυτοί που μας κουνούσαν το δάχτυλο. Το πεζοδρόμιο όμως σίγησε. Δεν θα δει η χώρα άσπρη μέρα, αν επανέλθουν αυτοί οι οποίοι μοίραζαν από αυτό που δεν υπάρχει
Είστε σίγουρος ότι αν ανεβάζαμε τώρα τον κατώτατο μισθό, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα; Θα έκλειναν επιχειρήσεις και θα είχαμε νέους ανέργους. Εμείς θέλουμε να ωφεληθούν όλοι. Κανείς δεν θέλουμε να μείνει πίσω. Κόβουμε γόρδιους δεσμούς δεκαετιών».


Αλυσοδεμένους σε νέο μνημόνιο
«Πάτε να μας παραδώσετε αλυσοδεμένους σε ένα νέο μνημόνιο. Ευχαριστούμε δεν θα πάτε. Κοροϊδεύετε και τον κόσμο με έναν τρόπο ξώπορτο. Κανένας δεν είναι από χωριό εδώ πέρα»


Μην μπερδεύετε τον Σταυρό με τους σταυρούς
«Πήγατε και στο Αγ. Όρος, αλλά εδώ πέρα στον αγιασμό, αποφύγατε τον Σταυρό. Μην μπερδεύετε τον Σταυρό με τους σταυρούς κ. Τσίπρα»

 

.
Μπουρλότο σε όλα;
«Η προσοχή μου και τα μάτια μου είναι σταθερά στα εθνικά θέματα. Το συμφέρον της χώρας είναι η σταθερότητα και όχι η εκλογολογία. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι ώρα να θέλετε να βάλετε μπουρλότο σε όλα; Καμαρώνετε και για τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοκρατίες δεν κυβερνώνται από δημοσκοπήσεις, αλλά από εκλογές. Και εκλογές δεν θα γίνουν όποτε βολεύουν εσάς, αλλά όποτε το λέει το Σύνταγμα»

Υπονομευτικοί σε όλα
«Ήσασταν αντίθετοι σε όλα, υπονομευτικοί σε όλα, όμως αυτό που κάνατε προχθές, που κορυφαίο δικό σας στέλεχος, υπονόησε ότι περάσαμε νόμους για συμφέροντα χωρίς να πει ονόματα, ήταν απαράδεκτο. Λάσπη στον ανεμιστήρα και όπου κάτσει


«Ο κ. Τσίπρας γελοιοποιήθηκε σήμερα»
Ευχαριστώ όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ και τον ελληνικό λαό.
Ο κ. Τσίπρας γελοιοποιήθηκε σήμερα. Προσπαθήσατε να ασκήσετε τρομοκρατία. Στοχοποιείτε απόψεις. Θέλετε να είμαι συγκεκριμένος; Και δημοσιογράφους, όπως τον Πρετεντέρη. Αν δεν αλλάξετε μυαλά θα έχετε πρόβλημα. Σας το λέω ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου