Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πως αποκωδικοποίησε ο Χατζημαρκάκης το "σκληρό μήνυμα" των αγορών



Ο πρώην Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης έκανε σήμερα την παρακάτω δήλωση:
«H χώρα μας βρίσκεται αυτό το διάστημα σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Το “σκληρό μήνυμα” των αγορών πριν λίγες μέρες χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου και μας έδειξε ανάγλυφα τι μπορεί να συμβεί στην χώρα μας και στην ελληνική κοινωνία, αν πάρουμε λάθος δρόμο.
Αυτή την περίοδο στην Ευρώπη διαμορφώνεται ένας νέος ιστορικός συμβιβασμός των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την καταπολέμηση της λιτότητας και την δημιουργία ενός νέου δρόμου ανάπτυξης. Στην Ελλάδα, οι φιλοευρωπαϊκές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη το μέλλον της χώρας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, για τη μετάβαση από την κρίση στην ανάπτυξη και τη δημιουργία.  
Το οφείλουμε στους ανθρώπους της μεσαίας παραγωγικής τάξης αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, για τις τεράστιες θυσίες που έκαναν και δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Ήρθε η ώρα για να συμπορευθούμε με κεντρικό στόχο για τα επόμενα χρόνια, ένα κράτος δικαίου, αποτελεσματικό, σύγχρονο, ευέλικτο που θα στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές του ομάδες, θα χαρακτηρίζεται από την αρχή της αλληλεγγύης και παράλληλα θα προσφέρει ευκαιρίες ζωής και δημιουργίας, χωρίς αποκλεισμούς, αποκαθιστώντας το αίσθημα αξιοπρέπειας και περηφάνιας των Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου