Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η αγκαλιά του Ομπάμα στην νοσοκόμα που ανάρρωσε από τον Έμπολα

Με μια σφιχτή αγκαλιά στη νοσοκόμα Νίνα Φαμ που ανάρρωσε από τον Έμπολα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να στείλει το μήνυμα στους Αμερικανούς ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού είναι διαχειρίσιμος...

Ο Ομπάμα δέχθηκε στον Λευκό Οίκο τη Φαμ, τη νοσηλεύτρια από το Τέξας που απαλλάχθηκε από τον ιό, από τον οποίο προσβλήθηκε όταν φρόντιζε έναν Λιβεριανό ασθενή.
Εδώ και πολλές ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί τους συμπατριώτες του να μην υποκύψουν στο φόβο ή στην υστερία, επιμένοντας ότι ο ιός δεν μεταδίδεται εύκολα και ότι οι αμερικανικές υποδομές είναι ικανές να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο νέο κρούσμα.
«Σφίγγω το χέρι, αγκαλιάζω (...) τις νοσοκόμες για να χαιρετίσω το γενναίο έργο που ανέλαβαν φροντίζοντας έναν ασθενή. Ακολούθησαν τα πρωτόκολλα. Ήξεραν τι έκαναν και αισθάνομαι απολύτως ασφαλής» είχε δηλώσει πριν από 10 ημέρες.
Δύο πολιτείες αποφάσισαν το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για γιατρούς - νοσηλευτές που επιστρέφουν από τη Δυτική Αφρική
Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ αποφάσισαν να θέτουν αυτόματα σε καραντίνα τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που επιστρέφουν από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την επείγουσα εισαγωγή σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη ενός 33χρονου γιατρού που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα, έξι ημέρες μετά την επιστροφή του από τη Γουϊνέα όπου προσέφερε βοήθεια στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
Ήδη μία νοσηλεύτρια που περιέθαλψε ασθενείς στη Δυτική Αφρική και έφθασε στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ τέθηκε σε απομόνωση. Αρχικά δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα, αλλά ανέβασε πυρετό χθες το βράδυ.

Την υιοθέτηση του μέτρου που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν οι δύο πολιτείες εξετάζει και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ομπάμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου