Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

«Άνω Μακεδονία» η πρόταση του Νίμιτς



Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες, λέει η παροιμία και φαίνεται να ταιριάζει γάντι στις κυβερνήσεις των 20 τελευταίων χρόνων αφού με το θέμα των Σκοπίων δεν έδρασαν τα δέοντα… Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις;
Ο Νίμιτς να δίνει την λύση της ονομασίας βαπτίζοντας τα Σκόπια «Άνω Μακεδονία»

Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες των Σκοπίων, επικαλούμενες καλά ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ» (Sloboden Pecat) -η οποία δεν έχει ωστόσο δημοσιεύσει ακόμη το σχετικό θέμα- γράφουν για μια «νέα πρόταση Νίμιτς», την οποία ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ενδέχεται, όπως σημειώνουν, να καταθέσει σε Αθήνα και Σκόπια μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες αυτές, η πρόταση για το διεθνές όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», η γλώσσα θα ονομάζεται «μακεδονική» και ο λαός της «πολίτες της Άνω Μακεδονίας».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα ενδεχόμενη πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, όπως σημειώνουν οι εν λόγω ιστοσελίδες, θα αναφέρονται στην αυριανή έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ».

Οι ιστοσελίδες που μεταδίδουν τις παραπάνω πληροφορίες και η εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέτσατ» πρόσκεινται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου