Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Οι αληθινοί πρωταγωνιστές της ζωής έχουν όνομα… Therapy dogs

Υιοθέτησαν αδέσποτα σκυλιά και τα εκπαίδευσαν για να θεραπεύουν παιδάκια με αναπηρίες  


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Η φράση «άξιοι συγχαρητηρίων» στέκει πολύ λίγη και  πολύ μικρή για να αποδώσει την περίπτωση τους. Πριν σας τους παρουσιάσω θα σας πω (ή αν προτιμάτε θα σας γράψω) τι ακριβώς κάνουν και μάλιστα εθελοντικά. 
Υιοθέτησαν αδέσποτα σκυλιά και στην συνέχεια τα εκπαίδευσαν για να ασκούν αυτά  θεραπευτικές δράσεις για άτομα (και κυρίως παιδιά) ΑμεΑ.
Ο λόγος για τα μέλη της ομάδας  «therapy dogs».
Στην συνέντευξη που ακολουθεί η μία εκ των μελών της ομάδας η κα. Πασχάλη Τέρψη εξιστορεί πως γεννήθηκε το «therapy dogs» και ποια είναι μέχρι στιγμής η συμβολή του. 
Προσθήκη λεζάντας

Μάλιστα αναφέρει μια χαρακτηριστική περίπτωση (που προκαλεί συγκίνηση), όπου ένα παιδάκι που ζει σε ίδρυμα και είναι αυτιστικό και είχε ηθελημένη αλαλία… «Το παιδί αυτό για δύο χρόνια είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν επικοινωνούσε με κανέναν. Μετά την δεύτερη επίσκεψη με τον σκύλο…ο Φώτης (σ.σ το παιδάκι) επικοινωνεί θαυμάσια και ο Σπίθας είναι ο καλύτερος του φίλος…Είναι ένα παιδί που έχει επανέλθει σχεδόν στην κατάσταση που θα έπρεπε να είναι…»

Ακούστε το ηχητικό αρχείο από την συνέντευξη που μου έδωσε η Πασχάλη Τέρψη στην συχνότητα του idradio.gr



Η φιλοσοφία τους
«Η αγάπη μας για τους σκύλους και η διάθεσή μας για προσφορά τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους ήταν το εφαλτήριο για την οργάνωση μιας ομάδας που θα μπορούσε να προσφέρει εθελοντικά της υπηρεσίες της, με τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση του φιλοζωικού σωματείου «Φροντίζω»», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα τους η οποία είναι http://therapydogs.gr/

Δείτε το βίντεο από την συμμετοχή της ομάδας therapy dogs στο φεστιβάλ Art4More της K.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"




Οι στόχοι τους

«Στόχοι μας είναι η παροχή ποιοτικών επισκέψεων θεραπευτικής επαφής με ζώα, με σεβασμό, αξιοπρέπεια και ευαισθησία
η συνέπεια, η υπευθυνότητα και η ειλικρίνεια σε όλες τις δραστηριότητες μας
η συνέπεια, η υπευθυνότητα και η ειλικρίνεια σε όλες τις δραστηριότητες μας
η δημιουργία δικτύου εθελοντών & η κάλυψη των αναγκών τους

η εκπαίδευση μέσω μαθημάτων & σεμιναρίων σε όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά (με ή χωρίς το κατοικίδιο τους)», σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν στην επίσημη σελίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου