Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Καρέ - Καρέ η φονική καραμπόλα (video)




Το αίμα δεν έχει στεγνώσει από την άσφαλτο της Εγνατίας και ακόμη τα ερωτήματα που τίθενται  είναι δεκάδες.
Οι 5 νεκροί και οι 32 τραυματίες μαρτυρούν το μέγεθος του αποτρόπαιου δυστυχήματος που έγραψε μια ακόμη μαύρη σελίδα στο καταραμένο οδικό σημείο.
Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν είναι τραγικές, όταν η φονική  νταλίκα προσέκρουσε πάνω στα οχήματα σκορπώντας τόσο αναπάντεχα το θάνατο.


Ήταν 10:20 το πρωί όταν κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, νταλίκα με πινακίδες Ρουμανίας που οδηγούσε 39χρονος Ρουμάνος και μετέφερε 19 τόνους σταφύλια, έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στο σημείο, όπου διεξάγονται έργα της ΔΕΗ.

Ανάμεσα στους τραυματίες και μωρά!

Σύμφωνα με την αστυνομία, η νταλίκα παρέσυρε περισσότερα από 30 αυτοκίνητα, με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς και 32 τραυματίες, ανάμεσά τους δυο παιδιά, ηλικίας 1,5 έτους και έξι μηνών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση μέχρι και αυτή την στιγμή.


Στον εισαγγελέα ο οδηγός της νταλίκας

Ενώπιον του εισαγγελέα Βέροιας οδηγείται σήμερα, ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την καραμπόλα. Ο 39χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. 

«Είχαν μπλοκάρει τα φρένα μου»


Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, όπως και τα δύο άτομα που κρατούσαν σημαίες για τον ίδιο λόγο, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει». Επίσης, υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Δεν υπήρξαν ίχνη φρεναρίσματος πάνω στο οδόστρωμα
Ο Ρουμάνος οδηγός με τη μεγάλη ταχύτητα λόγω της κατωφέρειας του δρόμου και χωρίς φρένα, ακολουθώντας μία τρελή πορεία, έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα για να ακολουθήσει ένα πραγματικό μακελειό. Πάνω στο οδόστρωμα οι αστυνομικοί της Τροχαίας δεν βρήκαν ίχνη φρεναρίσματος



Και ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που είχε αναλάβει την εκτέλεση εργασιών στον τόπο της τραγωδίας. Ο 42χρονος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Ο επιβλέποντας του έργου

Σύμφωνα με τον επιβλέποντα του έργου, είχαν τοποθετηθεί δύο σημαιοφόροι με κόκκινες σημαίες οι οποίοι προειδοποιούσαν διαδοχικά τους οδηγούς που κατέβαιναν από την Καστανιά και τους ζητούσαν να μειώσουν ταχύτητα και να σταματήσουν.
«Ο πρώτος σημαιοφόρος αντιλήφθηκε τον οδηγό της νταλίκας να κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα. Του έκανε σήμα να κόψει ταχύτητα, Αυτός όμως συνέχισε... Δεν σταμάτησε ούτε στο σήμα που του έκανε ο δεύτερος σημαιοφόρος», σύμφωνα με τον επιβλέποντα του έργου Γιώργο Ζιάκα. Την ώρα εκείνη στο οδόστρωμα είχαν σταθμεύσει περί τα 40 οχήματα, ανάμεσα τους και τρία φορτηγά, ενώ κάποιοι οδηγοί είχαν βγει από τα αυτοκίνητά τους.



Τι είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το βαρύ όχημα δεν ανέκοψε καθόλου ταχύτητα, παρά τις προειδοποιήσεις εργατών που βρίσκονταν στην περιοχή και σήκωναν σημαιάκια για να ανακόπτουν οι οδηγοί την ταχύτητα.
 
Επιπλέον, ερευνάται εάν υπήρχαν από τους υπεύθυνους τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης.

Η χθεσινή φονική καραμπόλα ξύπνησε μνήμες από άλλη καραμπόλα, που είχε σημειωθεί στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στον Πλάτανο Ημαθίας, τον περσινό Ιανουάριο. Τότε είχαν εμπλακεί συνολικά 27 αυτοκίνητα και ο απολογισμός ήταν μία 78χρονη νεκρή και 26 τραυματίες. Εκείνο το συμβάν είχε αποδοθεί στην πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή. 


Δείτε το βίντεο από το newsit.gr


Δείτε το βίντεο από το thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου