Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

«Μια ζωή, ένα φιλί»…το βιβλίο που σπάει την σιωπή


Σε λίγες ώρες στα Public (και συγκεκριμένα στις 19:00) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίασή του νέου βιβλίου του Θάνου Κονδύλη που κυκλοφορεί απότις εκδόσεις Ψυχογιός «Μια ζωή, ένα φιλί». Ο συγγραφέας «τολμά» να ξεδιπλώσει και να αναλύσει μέσω των ηρώων του την μάστιγα της γυναικείας κακοποίησης (μάλιστα στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα». Άλλωστε σήμερα (όπου γίνεται η παρουσίαση) είναι η  Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν τα στοιχεία που εκθέτει  η Εταιρεία για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Ψυχική Υγεία (ΕΚΑΨΥ)
Σύμφωνα με αυτά μία γυναίκα χάνει τη ζωή της κάθε εβδομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα καθώς πέφτει θύμα κακοποίησης με τα περισσότερα περιστατικά να αφορούν υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.
Οι περισσότερες γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας είναι απόφοιτες λυκείου, ηλικίας περίπου 40 χρονών, ενώ δεν είναι απαραίτητα άνεργες καθώς το 50% εργάζεται. Μάλιστα οι περισσότερες κακοποιημένες γυναίκες καταφεύγουν σε συμβουλευτικά κέντρα μετά από 15 χρόνια βίας ενώ δεν έχουν πρόσβαση σε δικά τους χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου