Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η Εβελίνα Νύκτα εφ’ όλης της ύλης στο Πινάκιο

Η Εβελίνα Νύκτα "αποκαλύπτεται" στο Πινάκιο




Μιλά για την συμμετοχή της στο JOY αλλά και για το προσωπικό της site το being.gr




«Το being.gr δεν προέκυψε απλώς για να προκύψει άλλο ένα site και να έχω κάτι να ασχολούμαι.»




«Το Joy είναι ένα περιοδικό που αντί να το ξεφυλλίζεις εσύ, το «ξεφυλλίζουμε»

εμείς για σένα».




«Με εντυπωσιάζει αρνητικά να βλέπω –που βλέπω- πολύ μικρά παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών να είναι καρφωμένα στα tablet και στην τηλεόραση»

Συνδύασε τις δύο της μεγάλες αγάπες την δημοσιογραφία και την γυμναστική
Η Εβελίνα Νύκτα δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι άλλωστε από τις πιο ανερχόμενες δημοσιογράφους της γενιάς της. Η ίδια εδώ και 10 χρόνια ασκεί το λειτούργημα της δημοσιογραφίας με επιτυχία, ενώ το όνομα της έχει μπει σε αποκλειστικά του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ που έχουν συζητηθεί για μέρες.
Αυτή την στιγμή –η συνεχώς δραστήρια Εβελίνα- βρίσκεται σε ένα πολύ κομβικό σημείο της επαγγελματικής της καριέρας, αλλά αυτό δεν την πτοεί αντιθέτως της δίνει ενέργεια.
Έχει αποκτήσει την δικιά της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο το being.gr η οποία είναι αφιερωμένη στην γυμναστική έχοντας όμως πολλές καινοτομίες και δίνοντας στους χρήστες επιλογές. Ταυτόχρονα παρουσιάζει στην καλύτερη νέα  εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης (αυτή την στιγμή) το JOY την ενότητα της γυμναστικής.
Η ίδια μιλά στο Πινάκιο εφ’ όλης της ύλης και αποκαλύπτει πολλές πτυχές του εαυτού της. Απολαύστε την συνέντευξη που ακολουθεί…


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο Πινάκιο


Εβελίνα Νύκτα συστήσου μας…ποια είσαι, με τι ασχολείσαι…; 
Η πορεία της από τον Βόλο μέχρι το όνειρο της...
«Είμαι η Εβελίνα Νύκτα λοιπόν, Βολιώτισσα, κούπα κρυσταλλένια (όπως τραγουδούσε ο Βογιατζής),  δημοσιογράφος ανάμεσα σε πολλούς και ελπίζω να επιβιώσω σε αυτόν τον χώρο για αρκετά χρόνια ακόμα.».


Πως προέκυψε η δημοσιογραφία από μικρή ήθελες να ασχοληθείς;
Η πορεία της απο το TRT έως το JOY και το being.gr
«Θυμάμαι ότι από τη 2α Λυκείου, περίμενα πότε θα έρθει η 3η, πότε θα τελειώσει και αυτή για να έρθω στην Αθήνα και να σπουδάσω δημοσιογραφία. Αντί για βιβλία, διάβαζα περιοδικά, εφημερίδες και έβλεπα πολύ τηλεόραση. Μάλιστα, συνεργάστηκα με την TRT (τοπικό κανάλι) στην τελευταία τάξη του Λυκείου μαθαίνοντας από τότε αρκετά πράγματα. Ναι, ήταν όνειρο, στόχος». 

Θυμάσαι την πρώτη ημέρα σου στη δουλειά; Αλήθεια σε ποιο Μέσο ήταν;
«Βέβαια! Είχα ζητήσει δουλειά στο ραδιόφωνο –Soho  τότε- 89,8 (δρόμος τώρα) και ήμουν πολύ χαρούμενη που με πήραν. Μάλιστα, εκείνη την εποχή το soho ήταν στον ίδιο όμιλο με την εφημερίδα espresso όπου στην συνέχεια δούλεψα για αρκετά χρόνια».

Το πρώτο σου ρεπορτάζ;
«Καλλιτεχνικό. Και σε εποχή που στην espresso μόνο για το καλλιτεχνικό ήμασταν 10 άτομα και δεν ήξερες τι να κάνεις τόσα «αποκλειστικά»».

Τι σημαίνει να είναι κανείς ρεπόρτερ του πεζοδρομίου;
«Νομίζω ότι οι ειδικοί για να μιλήσουν για το αυθεντικό ρεπορτάζ πεζοδρομίου είναι αυτοί του ελεύθερου ρεπορτάζ ή του αστυνομικού κτλ».

Τελικά η δημοσιογραφία είναι έρωτας;
«Όχι, δεν είναι έρωτας. Ίσως να λέγεται κάτι σαν «εξάρτηση». Όταν μπαίνεις σε αυτό τον χώρο και δουλεύεις πολλές ώρες σε συγκεκριμένες συνθήκες, με ίδιους ανθρώπους και καθημερινότητα, δύσκολα τα παρατάς».   


Πως προέκυψε η συνεργασία με το JOY;

Με τους συνεργάτες της από το JOY Gas και Δημήτρη Πέππα
«Με την ομάδα του Joy συνεργάζομαι από την πρώτη χρονιά που βγήκε στον αέρα η εκπομπή. Οι περισσότεροι σε αυτή την ομάδα ήταν παιδιά της ΙΜΑΚΟ. Ήμουν και εγώ ένα από αυτά, όποτε μια καλή συνεργασία φέρνει μια άλλη».    

Τι και πώς θα παρουσιάζεις στο JOY;
«Στο JOY που είναι φέτος στο Mega προστέθηκε άλλη μια στήλη, αυτή του fitness. Μου αρέσει πολύ η γυμναστική, είναι τρόπος ζωής για μένα και έτσι ανέλαβα να παρουσιάσω αυτό το κομμάτι δείχνοντας πως όλοι μπορούμε, αν θέλουμε, να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας».


Το JOY είναι ο ορισμός του τηλεοπτικου μαγκαζίνο και γιατί;

Με τους συνεργάτες της από το JOY Gas και Δημήτρη Πέππα

«Το Joy είναι ένα περιοδικό που αντί να το ξεφυλλίζεις εσύ, το «ξεφυλλίζουμε»
εμείς για σένα. Είναι όλα όσα εμπεριέχει ένα περιοδικό με κάθε συντάκτη για κάθε στήλη που αντί να τα γράφει, τα παρουσιάζει on camera».

Έχεις αρχίσει μια προσπάθεια, μια δικιά σου σελίδα το being.gr Θα μας βάλεις στο κλίμα; Τι εμπεριέχει αυτή η σελίδα;
 
Η σελίδα της το being.gr
«Το being.gr είναι μόλις 5 μηνών και  εμπεριέχει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τη γυμναστική. Προπόνηση, τρέξιμο, διατροφή, ψυχολογία, υγεία, άσκηση για τα παιδιά αλλά και ξεχωριστές ενότητες για αρκετά είδη εκγύμνασης που με τον καιρό ελπίζω να επεκταθούμε σε όσα περισσότερα σπορ γίνεται».   

Σε ποιους απευθύνεται;
«Απευθύνεται σε όλους εμάς που αγαπάμε την γυμναστική, που θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να μαθαίνουμε κι άλλα είδη προπόνησης».

Ποια είναι τα όνειρα σου και οι σκοποί σου για το being.gr
«Το being.gr δεν προέκυψε απλώς για να προκύψει άλλο ένα site και να έχω κάτι να ασχολούμαι. Όταν μέσα στην καθημερινότητα σου σε νοιάζει να κλέψεις χρόνο για να κάνεις μια προπόνηση – όσο κουρασμένος και να είσαι- σημαίνει πως αυτός ο τρόπος ζωής μπορεί να υπάρχει, αν το θέλουμε. Εμείς στο being αυτό κάνουμε. Δείχνουμε πως όλα μπορούμε να τα κάνουμε και χωρίς να αφιερώνουμε όλη την ημέρα μας στην γυμναστική».

Ποια θεωρείς ότι είναι η καινοτομία του;
«Η ιδιαιτερότητα του έχει να κάνει με τους συντάκτες του. Η ομάδα του being αποτελείται αποκλειστικά από ειδικούς κάθε είδους. Για παράδειγμα ό, τι θέλουμε να μάθουμε για το kickboxing, μας το μαθαίνει ο πρωταθλητής kickboxing Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου. Για το pilates η Μάντυ Περσάκη. Έτσι αντίστοιχα, στην στήλη της υγείας, γιατρός κτλ. Γράφουν οι ίδιοι τα κείμενα τους και δίνουν τις συμβουλές τους έτσι όπως θα τους ρωτούσε κάποιος που θα τους είχε μπροστά τους». 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου Μέσο, αυτό που απολαμβάνεις να δουλεύεις; Τηλεόραση, εφημερίδα ή ραδιόφωνο;
«Απ όσα έχω περάσει, θα μπορούσα να πω ότι τις καλύτερες στιγμές τις έζησα στην εφημερίδα και τα περιοδικά. Καλή είναι η τηλεόραση αλλά η καθημερινότητα στα έντυπα είναι λίγο καλύτερη».


Συνάδερφοι σου έχουν φερθεί άσχημα πίσω από την πλάτη σου; Και αν ναι, πως έχεις αντιδράσει;

«Ακόμα και να έχει γίνει (που δεν μπορεί- κάτι θα έχει γίνει) δεν το θυμάμαι. Έχω το ελάττωμα- πλεονέκτημα (όπως το πάρει κανείς)  να ξεχνάω εύκολα. Έχει τύχει να χαιρετίσω, αγκαλιάσω και να συνομιλήσω με πολύ χαρά σε κάποιον που στην συνέχεια κατάλαβα πως είχα απομακρυνθεί γιατί κάτι είχε κάνει εναντίον μου. Ακόμα αναρωτιέμαι τι μπορεί να ήταν αυτό. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό αυτό που λέω».  


Αλήθεια οι άντρες φοβούνται να σε πλησιάσουν;

«Όχι δεν φοβούνται. Απλώς, δεν με πλησιάζουν (γέλια).  Αν και πολύ κοινωνική, δεν είμαι η γυναίκα που θα δώσει την αφορμή ή το δικαίωμα να εκφραστεί ο άλλος. Είμαι λίγο ουδέτερη στην συμπεριφορά μου και αρκετά φιλική. Έτσι, θα  πρέπει ο άλλος να ενδιαφέρεται αρκετά και να έχει το θάρρος το φιλικό να το μετατρέψει σε κάτι άλλο».  

Πόση ώρα κάνεις για να ετοιμαστείς να πας στη δουλειά σου και πόση ώρα κάνεις για να βγεις έξω;

«Την ίδια ώρα κάνω και στις δυο περιπτώσεις. Το δικό μου πρόβλημα δεν είναι στην ώρα που θα ντυθώ, θα βαφτώ κτλ. γιατί σε αυτό το κομμάτι είμαι σχετικά γρήγορη. Το πρόβλημα είναι στο να πάρω την απόφαση και να πω «σήκω, ετοιμάζεσαι»»..

Θα άλλαζες κάτι στην εμφάνιση σου και αν ναι τι θα ήταν αυτό;

«Από ανασφάλειες άλλο τίποτα. Όπως όλες οι γυναίκες, έτσι και εγώ θα ήθελα να είμαι λίγο καλύτερη σε κάποια σημεία αλλά φοβάμαι την διαδικασία! Αν το πάρω απόφαση θα σου πω και τα σημεία».

Σήμερα βλέπουμε τους εφήβους και τα μικρότερα παιδιά καρφωμένα σε οθόνες…Σε ενοχλεί εσένα αυτό;

«Το «με ενοχλεί» είναι υπερβολικό για να το πω. Σίγουρα με εντυπωσιάζει αρνητικά να βλέπω –που βλέπω- πολύ μικρά παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών να είναι καρφωμένα στα tablet και στην τηλεόραση βλέποντας με τις ώρες παιδικά. Ξέρω όμως πως οι ρυθμοί των γονέων είναι τόσο δύσκολοι που δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα παιδιά όσο θα ήθελαν και γι αυτό οι οθόνες είναι ανοιχτές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μεγάλο λάθος αυτό, ωστόσο επειδή δεν είμαι μητέρα,  δεν νομίζω ό, τι έχω δικαίωμα να κατακρίνω τους γονείς γι αυτό».  

Ακούστε και το ηχητικό αρχείο από την συνέντευξη που μου είχε δώσει στο mind-attack στην συχνότητα του idradio.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου