Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Οι νικητές της «Πολυξένης» και προτάσεις βιβλίων από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος



Οι εκδόσεις Παπαδόπουλου προτείνουν τα νέα τους βιβλία, στους αναγνώστες του Πινακίου, που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες.
Σε ότι αφορά την «Πολυξένη» οι νικητές είναι: κα. Ξανθή Κοζάκη και  κος. Στέφανος Βασιλόπουλος

Οι νέες κυκλοφορίες:


Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Προσοχή: Μη βιαστείτε να απαντήσετε!

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, όχι μόνο δεν επιλέγει την εύκολη και προφανή απάντηση σε μία κλασική ερώτηση,  αλλά αντίθετα, προτείνει ένα σωρό απίθανες, διασκεδαστικές και ανατρεπτικές εναλλακτικές απαντήσεις! Για παράδειγμα, νιάου νιάου στα κεραμίδια μπορεί να κάνει ένας σκύλο
που βαρέθηκε να είναι σκύλος ή εξωγήινοι που άκουσαν νιαουρίσματα και απαντάνε με τον ίδιο τρόπο! Κάθε πιθανή απάντηση -που είναι πιο ανατρεπτική από την προηγούμενη- ζωντανεύει μοναδικά μέσα από την ιδιαίτερη εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.

Το νέο βιβλίο του πολυβραβευμένου συγγραφέα είναι ένα υπέροχο παραμύθι και ταυτόχρονα μία αστείρευτη πηγή δημιουργικότητας. Γιατί μέσα από τις σελίδες του μαθαίνουμε ότι ένα απλό ερώτημα μπορεί να έχει απεριόριστες απαντήσεις, αρκεί να αφήσουμε ελεύθερη την φαντασία μας να δουλέψει! Και με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και παράλληλα να προβληματιστούν για όσα θεωρούνται δεδομένα, ώστε να μπορέσουν ως ενήλικες να αλλάξουν όλο... τον κόσμο!


 Το προφίλ του συγγραφέα
Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Αnimation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη γεωλογία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να σπουδάσει ισπανική φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δουλεύει στη διαφήμιση και του αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να μεταφράζει βιβλία για παιδιά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, ΙΒΒΥ) και έχει συνεργαστεί, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το παιδικό βιβλίο, με εκδότες, σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου, το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τον Έπαινο Ε.Β.Γ.Ε για το βιβλίο του «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).



 Κόκκινη βασίλισσα


Στο βασίλειο της Νόρτα, πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καμία σημασία – τα πάντα καθορίζονται από το αίμα. Οι Ασημένιοι, υπεράνθρωποι µε εκπληκτικές ικανότητες και ασημένιο αίμα, κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιμοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες.
Η Μάρε, μια δεκαεπτάχρονη Κόκκινη, προσπαθεί να επιζήσει σε μια κοινωνία που της συμπεριφέρεται σαν να είναι ένα τίποτα. Όταν, χωρίς τη θέλησή της, αποκαλύπτεται μπροστά στον Βασιλιά και στους Ασημένιους ευγενείς ότι έχει και αυτή υπεράνθρωπες δυνάμεις, η ζωή της αλλάζει. Έγκλειστη στο βασιλικό παλάτι και αρραβωνιασμένη με έναν Ασημένιο πρίγκιπα, πρέπει να μάθει να κινείται ανάμεσα στις ίντριγκες της αυλής, να χειριστεί το δώρο μιας υπερδύναμης που την ξεπερνά, ν’ αντιμετωπίσει τον έρωτα που γεννιέται μέσα της και ν’ αναγνωρίσει τους εχθρούς της για να καταφέρει να φέρει την ελευθερία στον λαό της.
Η Κόκκινη Βασίλισσα -ένα από τα πολυαναμενόμενα βιβλία του 2015 σύμφωνα με τη Huffington Post- είναι ένα νεανικό μυθιστόρημα με φαντασία και αγωνία, όπου ο ρομαντισμός συγκρούεται με την επανάσταση και η εξουσία μονομαχεί με τη δικαιοσύνη.



Το προφίλ της "βασίλισσας"

H Victoria Aveyard γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία μικρή πόλη της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες για σπουδές, πήρε πτυχίο στην συγγραφή σεναρίου από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και κατοικεί πλέον εκεί. 

Εργάζεται ως συγγραφέας και σεναριογράφος και το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να διαβάζει πολλά βιβλία και για να παρακολουθεί πολλές ταινίες. 

Η Κόκκινη Βασίλισσα είναι το πρώτο της βιβλίο. Περισσότερα για την συγγραφέα θα βρείτε στην προσωπική της ιστοσελίδα www.victoriaaveyard.com.



 







Η μεγάλη παλίρροια



Πανσέληνος και στο σουηδικό νησί Νόρντκοστερ η μεγάλη παλίρροια ετοιμάζεται να καλύψει την ακτή. Τρεις άνθρωποι σκάβουν έναν λάκκο στην άμμο ενώ τους παρακολουθεί κρυμμένο ένα αγόρι. Η περιέργειά του θα μετατραπεί σε τρόμο όταν διακρίνει και μία τέταρτη φιγούρα – την έγκυο γυναίκα για την οποία προορίζεται ο λάκκος. Θαμμένη στην άμμο μέχρι τον λαιμό, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει, η γυναίκα νιώθει το μωρό στην κοιλιά της να κλοτσάει...

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, η νεαρή Ολίβια Ρένινγκ ολοκληρώνει την αστυνομική της εκπαίδευση και η μόνη εργασία που της απομένει είναι να ερευνήσει μια άλυτη υπόθεση. Επιλέγει τη δολοφονία στο Νόρντκοστερ και σύντομα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να μιλήσει με τον Τομ Στίλτον, τον αστυνόμο που δεν κατάφερε να εξιχνιάσει τότε το έγκλημα. Αλλά ο Τομ έχει εξαφανιστεί και η Ολίβια αποφασίζει να τον αναζητήσει, την ώρα που μια συμμορία ξεκινάει άγριες επιθέσεις σε άστεγους της Στοκχόλμης...

Ένα επιβλητικό θρίλερ από δύο συγγραφείς που είναι βετεράνοι της αστυνομικής λογοτεχνίας, όπως αποδεικνύει περίτρανα η δαιδαλώδης πλοκή με πολλούς χαρακτήρες και ο έξυπνος τρόπος που εξελίσσεται η αφήγηση χωρίς να αφήνει κανένα ίχνος ασυνέχειας στην εξέλιξη της ιστορίας, ικανοποιώντας πλήρως τον αναγνώστη.






Το ζευγάρι...συγγραφείς
Η Cilla και ο Rolf Börjlind, ζευγάρι στη ζωή, είναι οι πλέον αναγνωρισμένοι σεναριογράφοι αστυνομικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στη Σουηδία και ιδιαίτερα επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο. Τα βιβλία τους περιέχουν χαρισματικούς χαρακτήρες και οι ιστορίες τους περιγράφουν τη σύγχρονη Σουηδία με όλες τις κοινωνικές της ανισότητες και συγκρούσεις.
Η μακρόχρονη εμπειρία τους στη συγγραφή σεναρίων είναι εμφανής και στα βιβλία τους, που χαρακτηρίζονται από γρήγορο ρυθμό, ένταση, εκπληκτικές ανατροπές, παράλληλες ιστορίες που πλέκονται αναπάντεχα μεταξύ τους, πάθη, παλιές έχθρες, κρυμμένα μίση, σουρεαλιστικό χιούμορ και μια συνεχή αναζήτηση κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική τους συνεργασία ήταν με τον Arne Dahl για το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς με τις περιπέτειες της Ομάδας 'Άλφα. Η Μεγάλη Παλίρροια αποτελεί το πρώτο μέρος της σειράς βιβλίων με πρωταγωνιστές δύο αστυνομικούς, τη νεαρή Ολίβια Ρένινγκ και τον αρχιεπιθεωρητή Τοµ Στίλτον, και κυκλοφορεί σε 26 χώρες.



 Φυτά στην μόδα


Η Χάριετ Μάνερς είναι 15 χρονών και... φυτό! Γνωρίζει ένα σωρό απίθανα πράγματα, όπως ότι μια γάτα έχει 32 μύες σε κάθε αυτί, οι νυχτερίδες στρίβουν πάντα αριστερά όταν βγαίνουν από μια σπηλιά και ότι τα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη! Αλλά δεν ξέρει γιατί κανένας δεν τη συμπαθεί στο σχολείο...

Έτσι, όταν τυχαία ένα πρακτορείο μοντέλων τής ζητάει συνεργασία, η Χάριετ αποφασίζει ότι αυτή είναι η ευκαιρία να αλλάξει η ζωή της! Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να κλέψει το όνειρο της καλύτερης της φίλης, να γίνει ρεζίλι μπροστά στο πανέμορφο μοντέλο Νικ και να πει ψέματα σε όσους αγαπάει. Θα καταφέρει άραγε αυτό το φυτό να ανθίσει;


Το πρώτο βιβλίο της σειράς Φυτά στη Μόδα έχει κερδίσει αρκετές διακρίσεις διεθνώς όπως το βραβείο Εφηβικού Βιβλίου της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Waterstones, το βραβείο Leeds Book στην κατηγορία βιβλίου για παιδιά 11 έως 14 ετών και την υποψηφιότητα στην βραχεία λίστα για το βραβείο Roald Dahl Funny Prize. Οι περιπέτειες της ντροπαλής και άχαρης Χάριετ είναι πραγματικά αστείες, η γλώσσα του κειμένου άμεση και απλή, αλλά αυτό που καθιστά την σειρά πραγματικά ξεχωριστή είναι η ανατροπή όλων των εφηβικών στερεότυπων με πολύ θετικά μηνύματα για όλα τα παιδιά.    


 Η ντροπαλή με το διεθνές bestseller


Η Holly Smale ως έφηβη ήταν αδέξια, λίγο φυτό και κάπως ντροπαλή. Στα δεκαπέντε της, αναπάντεχα, την εντόπισε στο Clothes Show Live στο Μπέρμιγχαμ ένα πρακτορείο μοντέλων του Λονδίνου και πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια να πέφτει σε πασαρέλες κοκκινίζοντας από ντροπή και να σπάει πανάκριβα πράγματα. Στη συνέχεια σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και όταν έκανε το μεταπτυχιακό της στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ είχε ήδη αφήσει το μόντελινγκ. Έχει ταξιδέψει σε 21 χώρες, εργάστηκε για 2 χρόνια στην Ιαπωνία σαν καθηγήτρια αγγλικών και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και ασχολήθηκε με την συγγραφή. Η σειρά βιβλίων «Φυτά στη Μόδα» (Geek Girl) είναι παγκόσμιο best-seller, με τον πρώτο τίτλο της σειράς να κερδίζει αρκετές διακρίσεις: βραβείο Εφηβικού Βιβλίου της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Waterstones, βραβείο Leeds Book στην κατηγορία βιβλίου για παιδιά 11 έως 14 ετών και υποψηφιότητα στην βραχεία λίστα για το βραβείο Roald Dahl Funny Prize (βραβείο για το καλύτερο παιδικό / εφηβικό βιβλίο με χιούμορ). Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα στο http://holsmale.wix.com/the-write-girl2







Έξτρα σπέσιαλ λιχουδιές (μπα...)  


 
Το έκτο βιβλίο της πολυαγαπημένης σειράς με πρωταγωνιστή τον Τομ Γκέϊτς! 

Κάνει πάρα πολύ κρύο και ο Τομ, παρακαλάει να χιονίσει και να φτιάξει μαζί με τον Ντέρεκ έναν χιονοκόκορα και να παίξουν χιονοπόλεμο! Αλλά τελικά χιονίζει τόσο πολύ, που το σχολείο κλείνει και ο Τομ βρίσκεται εγκλωβισμένος στο σπίτι με την αδερφή του Ντίλια και ένα σωρό εκνευριστικούς συγγενείς! 

Και εκτός από αυτό, ο Τομ πρέπει να συμμετάσχει σε ένα οικογενειακό πορτρέτο που θα το χαρίσουν στα Απολιθώματα για την 50στή επέτειο γάμου τους.   

Και επιπλέον, η γιαγιά Μέιβις αποφασίζει να φτιάξει ζεστά πλεκτούλια για όλους...






Το προφίλ της Αγγλίδας συγγραφέα και εινογράφου

Η Liz Pichon είναι Αγγλίδα συγγραφέας και εικονογράφος. Ζει με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της στο Μπράιτον. Έχει σπουδάσει γραφιστική στο Πολυτεχνείο του Μίντλεσεξ. Ξεκίνησε την καριέρα της στη μουσική βιομηχανία, ως σχεδιάστρια εξώφυλλων δίσκων. Η σειρά βιβλίων με κεντρικό ήρωα τον Τομ Γκέιτς είναι η μεγαλύτερη της επιτυχία, για την οποία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις. Περισσότερες πληροφορίες στο προσωπικό της  site www.lizpichon.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου