Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Είμαι τρομοκρατημένος απ΄την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας



Βόμβες εκτοξεύει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό των New York Times το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σάββατο.
Οι New York Times φιλοξενούν ένα μακροσκελές αφιέρωμα για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στο οποίο περιγράφουν τόσο την πορεία της ελληνικής οικονομίας πριν και μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και την προσωπική πορεία του Γιάνη Βαρουφάκη.
Το κείμενο φέρει το τίτλο «Ενας υπουργός Οικονομικών που ταιριάζει σε μια ελληνική τραγωδία;», ενώ, οι NΥ Times σχολιάζουν ότι η προκλητική στάση του Γιάνη Βαρουφάκη στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις απειλεί να διασπάσει την ΕΕ.


Έχει επιδεινωθεί η οικονομία
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του (άλλωστε δεν το συνηθίζει καθόλου) και σκιαγράφησε την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχεται ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία μέχρι στιγμής έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους δύο μήνες ως αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσής μας».

Ωστόσο, εξήγησε πως οι διαπραγματεύσεις αυτές παίρνουν την μορφή επένδυσης για ένα καλύτερο μέλλον και «πάντα εμπεριέχεται βραχυπρόθεσμο κόστος».

Ερωτηθείς για αυτό το κόστος και κατά πόσο είναι ανήσυχος για την ελληνική οικονομία όπως είναι σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Τρομοκρατημένος. Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος».

Όσο για την προσοχή των εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ στο πρόσωπό του, ο Έλληνας υπουργός κάνει λόγο για «φρενίτιδα δημοσιευμάτων σύγχυσης και ψεύδους».

Μάλιστα, διαψεύδει όσα κατά καιρούς του καταλογίζει ο Τύπος με δημοσιεύματα στα οποία χρησιμοποιηθήκαν χαρακτηρισμοί εις βάρος του και τον κατηγόρσαν ότι σπαταλάει τον χρόνο.

«Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που έγραψαν χαρακτηρισμούς, που είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο, αφήστε με να πω ότι τα διαψεύδω ολόψυχα», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών.


Έχω καταγράψει το Eurogroup της Ρίγας
Αίσθηση, πάντως, προκαλούν τα όσα αναφέρει ο υπουργός για το περίφημο Eurogroup της Ρίγα, όπου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών επιτέθηκαν στον κ. Βαρουφάκη με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς.
«Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι με είπαν διάφορα, ότι μου είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο και όλα αυτά. Αφήστε με να πω ότι το διαψεύδω ολόψυχα» δηλώνει με νόημα ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα, πάντως, με τον δημοσιογράφο των New York Times ο Γιάνης Βαρουφάκης του έριξε μια βόμβα λέγοντας ότι έχει καταγράψει (σε βίντεο ή ήχο) την εν λόγω συνάντηση, αλλά δε μπορεί να τη δημοσιοποιήσει για λόγους εμπιστευτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου