Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Όταν η γνώση τρέφει...άπορες οικογένειες



H Τράπεζα Χρόνου των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου διοργανώνει το 2o Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου στις 8, 9 & 10 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 16:00, στο κτήριο των Κοινωνικών Δομών, Ικάρου 28 & Κάλχου 64 στο Ίλιον.

Στο τριήμερο παζάρι βιβλίου που διοργανώνεται για δεύτερη φορά, μετά την επιτυχία του πρώτου, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου, θα διατεθούν βιβλία κάθε είδους: λογοτεχνικά, παιδικά βιβλία και παραμύθια, επιστημονικά συγγράμματα  κτλ. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν το βιβλίο που επιθυμούν, προσφέροντας ως «αντίτιμο» είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής κτλ.).


Το Σάββατο 9/5

-στις 12:00 για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί ένα παιδικό εργαστήρι με δραματοποίηση, από τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Εύα Πετροπούλου - Λιανού, βασισμένη στο βιβλίο της «Ο ήρωας με τα φτερωτά σανδάλια και το μαγικό μολύβι».
στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «ψάχνοντας ανθρώπους» της Μαρίας Σταυροπούλου. Στην παρουσίαση θα μιλήσει η ψυχολόγος Νατάσα Κόκκαλη και η ίδια η συγγραφέας, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.
στις 14:00 παιδικό εργαστήρι με δραματοποίηση αποσπάσματος από το βιβλίο του Μάκη Ρουσομάνη «Ο μελένιος, το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός», το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μικρών ηλικιών αναφορικά με τα παιδιά με προβλήματα όρασης και θα το παρουσιάσει η λογοτέχνις  Άννα Βασιλειάδη-Δαρδάλη σε συνεργασία με τον ηθοποιό Βασίλη Φρέντζο.

Την Κυριακή 10/5

-στις 12:30 θα τιμήσει με την παρουσία της το Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου η συγγραφέας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα της Νομικής Λένα Διβάνη η οποία θα κάνει μια συζήτηση με θέμα «Ο άνθρωπος μπροστά στην κρίση».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου