Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο Kill - Bill "σκότωσε" την ρωσική αρκούδα και πήγε τον Ολυμπιακό στον τελικό του F4




Την συνταγή την έχει καλά (απ' ότι φαίνεται)  κρυμμένη στο συρτάρι του ο Ολυμπιακός ο οποίος στα 4 τελευταία χρόνια διεκδικεί το 3ο τρόπαιο του.
Ο  απίστευτος Ολυμπιακός με μπροστάρη τον ανυπέρβλητο αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, πέτυχε ένα ακόμη θαύμα και θα δώσει το «παρών» στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, όπου θα διεκδικήσει το 4ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο και τρίτο μέσα σε 4 χρόνια.
Οι «ερυθρόλευκοι», που βρέθηκαν να χάνουν με 9 πόντους περίπου 4.30 πριν τη τέλος και είχαν σε τραγική βραδιά τον Βασίλη Σπανούλη για τρεις περιόδους, επιβλήθηκαν με 70-68 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης, στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» της Μαδρίτης και προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό της Κυριακής.


Ο απόλυτος πρωταγωνιστής

Τι να πει κανείς για τον Σπανούλη. Δύο πόντους είχε σε τρεις περιόδους ο κάπτεν των Πειραιωτών και πέτυχε 11 στην τελευταία περίοδο, εκ των οποίων τρία τρίποντα. Αναμφισβήτητα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αυτός που «μίλησε» στο τέλος και οδήγησε την ελληνική ομάδα στον τελικό της Κυριακής, εκεί όπου με τη ψυχολογία στα ύψη κι ανεξαρτήτου αντιπάλου έχει τον πρώτο λόγο για να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.
Οι άμυνες είχαν την… τιμητική τους από την έναρξη του ματς, με τους διαιτητές να σφυρίζουν όλες τις επαφές. Γρήγορα-γρήγορα ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε τα 5 φάουλ και οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ εκτελούσαν βολές από το πρώτο πεντάλεπτο.
Αν και οι Ρώσοι ξέφυγαν με 15-9, δύο τρίποντα από τους Παπαπέτρου, Λαφαγιέτ έφεραν το ματς στα ίσια και το δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προηγούμενη με +3 (20-17).

Ο ονειρικός Πρίντεζης και ο «άσσος» Παπαπέτρου

Με το Γιώργο Πρίντεζη να κάνει μεγάλο ματς και τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο «παρθενικό» του φάιναλ φορ να αποτελεί τον «άσο στο μανίκι» του Σφαιρόπουλου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μην επιτρέψει στην ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει στο σκορ στο δεύτερο 10λεπτο.

Αν και στο ξεκίνημα της περιόδου οι Ρώσοι πήραν διαφορά 7 πόντων με σερί 4-0 (24-17), πολύ γρήγορα η ελληνική ομάδα «αποκατάστησε την τάξη» και κατάφερε να προηγηθεί με 28-27.
Αυτό που «σημάδεψε» το πρώτο ημίχρονο στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» ήταν η κακή βραδιά των δύο κορυφαίων σκόρερ των δύο μονομάχων.
Ο Βασίλης Σπανούλης είχε μόλις 2 πόντους με βολές στο πρώτο ημίχρονο (0/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα), ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς τελείωσε το 20λεπτο άποντος με 0/2 τρίποντα.
Με μία εύστοχη βολή του Κιριλένκο διαμορφώθηκε το 36-35 του πρώτου ημιχρόνου κι όλα κρίθηκαν στο δεύτερο μισό του ημιτελικού.


Όπως συνέβη και στις δύο πρώτες περιόδους, έτσι και στην αρχή της τρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (47-39), με το Σπανούλη κυριολεκτικά… εκτός αγώνα (0/10 σουτ).

Δεν παραδόθηκε ούτε τότε

Ο Ολυμπιακός, όμως, αρνήθηκε να παραδοθεί. Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τις λάθος επιλογές των Ρώσων, πλησίασαν στο καλάθι (47-45), για να κλείσει το δεκάλεπτο με το πρώτο καλάθι του Τεόντοσιτς στο παιχνίδι (51-47).

Φόβισε ο Τεόντοσιτς

«Ξύπνησε» κάπως ο Σέρβος σταρ της ΤΣΣΚΑ μετά το καλάθι που πέτυχε και με 6 δικούς του πόντους έδωσε προβάδισμα με 54-47 και 57-49.

Ο αρχηγός πήρε μπρος όταν η μπάλα έκαιγε

Η αστοχία του Σπανούλη συνεχιζόταν (0/11) και 4:44΄ πριν τη λήξη η ομάδα του Ιτούδη ήταν μπροστά με 59-51. Η ελληνική ομάδα, όμως, με το τρίποντο του Σπανούλη και τους τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Σλούκα με βολές πλησίασε στο 53-49 περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη του ημιτελικού.
Η ομάδα των θαυμάτων και των υπερβάσεων το απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά. Με το δεύτερο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη και τη ρωσική ομάδα να έχει κολλήσει στο σκορ, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 64-63 και το ματς πήρε κυριολεκτικά… φωτιά 1:58΄ πριν τη λήξη.
Ο αρχηγός πήρε μπροστά για τα καλά και με δίποντο έδωσε… αέρα 3 πόντων στον Ολυμπιακό (66-63). Οι Ρώσοι ισοφάρισαν (66-66), αλλά και πάλι ο «μαγικός» Σπανούλης με νέο τρίποντο» έδωσε την «χαριστική» βολή. Η μία άστοχη βολή του Σλούκα στο τέλος δε στοίχισε στον Ολυμπιακό, καθώς οι Ρώσοι ενώ είχαν 6 δευτερόλεπτα στο τέλος ούτε σουτ δεν έκαναν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου