Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ο Χάρι Πότερ πάει θέατρο


Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια νέα ιστορία με ήρωα τον Χάρι Πότερ, αυτή τη φορά για το θεατρικό σανίδι, με τίτλο «Harry Potter and the Cursed Child» («Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί»). Η συγγραφέας απάντησε μέσω Twitter σχετικά με το γιατί δεν προτίμησε να γράψει ένα καινούργιο βιβλίο: «Είμαι σίγουρη ότι όταν το κοινό δει το έργο θα συμφωνήσει πως το θέατρο ήταν το μοναδικό μέσο για την ιστορία».

Εκτός από τη Ρόουλινγκ, η οποία θα είναι και παραγωγός, στη συγγραφή συμμετέχει ο τηλεοπτικός σεναριογράφος Τζακ Θορν, ενώ σκηνοθέτης της παράστασης θα είναι ο βραβευμένος με Τόνι Τζον Τίφανι. Ηδη από το 2013 η Ρόουλινγκ είχε αναφέρει ότι ετοίμαζε ένα prequel ώστε να διηγηθεί την ιστορία του Χάρι Πότερ πριν από την εισαγωγή του στη Σχολή Χόγκουαρτς, όταν ήταν ένα παιδί που είχε χάσει τους γονείς του.

Η καινούργια ιστορία θα περιλαμβάνει γνωστούς χαρακτήρες τόσο από τα επτά βιβλία (το πρώτο κυκλοφόρησε πριν από 18 χρόνια) όσο και από τις οκτώ ταινίες που έχουν γυριστεί από τη Warner Brothers, όπως την οικογένεια Ντάρσλι, η οποία πήρε απρόθυμα υπό την επίβλεψή της τον Χάρι όταν οι γονείς του σκοτώθηκαν. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν η ιστορία να αναφέρεται και στους γονείς του Χάρι, τον Τζέιμς και τη Λίλι Πότερ, και το μυστήριο του θανάτου τους.


Η δημιουργός του Χάρι Πότερ η Ρόουλινγκ
Ο Χάρι Πότερ, το δημιούργημα της Ρόουλινγκ, έχει κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις στο ομολογουμένως δύσκολο είδος της παιδικής λογοτεχνίας. Ως κινηματογραφικός ήρωας γεννήθηκε σε μια εποχή που η παιδική ψυχαγωγία κατακλυζόταν από τη μόδα μεταλλαγμένων τεράτων με γλυκές φατσούλες, κοινώς «Pokemon». Να όμως που ένας διοπτροφόρος, ορφανός νεαρός, με υψηλό IQ και υπερφυσικές δυνατότητες, ενταγμένες όμως σε ένα απολύτως ρεαλιστικό περιβάλλον, κατόρθωσε να γίνει ο απόλυτος πρεσβευτής της απαραίτητης εναλλακτικής πρότασης.

Με τα 93,5 εκατ. δολάρια (!) που είχε σε εισπράξεις κατά τη διάρκεια μόλις του πρώτου τριημέρου προβολής της (16-18 Νοεμβρίου 2001), «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» του Κρις Κολόμπους, η πρώτη ταινία της κινηματογραφικής σειράς που ακολούθησε τα μυθιστορήματα, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισπράξεων.

Η προηγούμενη ταινία που κατείχε το ρεκόρ εκείνη την εποχή ήταν το «Τζουράσικ Παρκ: Ο χαμένος κόσμος» (1997) με 72,1 εκατ. δολάρια. Το κινηματογραφικό μέλλον του διοπτροφόρου μάγου με τη μορφή του νεαρού ηθοποιού Ντάνιελ Ράντκλιφ έδειξε από την πρώτη ταινία πως θα είναι λίαν προσοδοφόρο.


Αυτή την εποχή η Ρόουλινγκ γράφει επίσης σενάρια για την επερχόμενη τριλογία ταινιών η οποία θα τοποθετείται χρονικά 70 χρόνια πριν από τη γέννηση του Χάρι Πότερ. Το σενάριο θα βασίζεται σε ένα βιβλίο που εμφανίζεται στη Σχολή Χόγκουαρτς με τίτλο «Fantastic Beasts and Where to find them» («Φανταστικά τέρατα και πού θα τα βρείτε»). Ο ηθοποιός Εντι Ρέντμεϊν θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την τριλογία. Οσο για το θεατρικό έργο αναμένεται να ανέβει σε σκηνή του Γουέστ Εντ το καλοκαίρι του 2016.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου