Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

11η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας

Η Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα παίρνει φέτος τη σκυτάλη και φιλοξενεί στις 28, 29 και 30 Αυγούστου τις εκδηλώσεις, τις διαλέξεις και τις ποντιακές μουσικές βραδιές που συνδιοργανώνουν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας).


Η επίσημη έναρξη της 11η Συνάντησης θα γίνει την Παρασκευή 28 Αυγούστουστις 21:00. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ Φραγκάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα Αριστείδης Κυριακίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης, η πρόεδρος του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης Αγγελική Παπαδοπούλου και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Γρηγόρης Κεσαπίδης. Η βραδιά θα κλείσει με ποντιακό γλέντι.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 11:00 ο Θεοφάνης Μαλκίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Γενοκτονία -Γυναικοκτονία- Παιδοκτονία. Το μαζικό έγκλημα και η αναγνώριση». Τη δεύτερη εισήγηση της ημέρας θα κάνει στις 20:30 ο βουλευτής Φλώρινας, αντιπρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ και πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ Γιάννης Αντωνιάδης. Θέμα της ομιλίας του, «Διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Πολιτικές διαστάσεις - προοπτικές».

Στις 12:15 το μεσημέρι του Σαββάτου θα παρουσιαστούν εκθέσεις και ζωγραφιές στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου. Στις 16:00 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στην εθνική βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης, στη Νάουσα.
Η 11η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας θα ολοκληρωθεί τηνΚυριακή 30 Αυγούστου. Προτού όμως ανακοινωθούν τα φετινά συμπεράσματα-ψηφίσματα, θα προηγηθούν ομιλίες του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού με θέμα «Η αντεπίθεση της Ανθρωπότητας» (12:00) και του ειδικού παθολόγου του ΟΚΑΝΑ Χρήστου Τάνη για τα ναρκωτικά και το AIDS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου