Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Προανήγγειλε εκλογές ο Πρωθυπουργός

Στην κρίση του ελληνικού λαού η επόμενη ημέρα

Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την συμφωνία αλλά και να δώσουμε την μάχη για να εμποδίσουμε την επιβολή άδικων και βάρβαρων μέτρων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα που απήύθυνε στον ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας την παραίτησή του.


Ο ίδιος από την αρχή του λόγου του στάθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε εκείνος και η κυβέρνηση του όλο αυτό το 7μηνο και για τις μάχες που δόθηκαν. Με άρωμα προεκλογικού τόνου ο Αλέξης Τσίπρας  ανέφερε πως όλα όσα πέτυχε  ήταν εξαιτίας της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού, την οποία ζητά να έχει και στη συνέχεια.
«Σήμερα, αυτή η δύσκολη φάση τελειώνει οριστικά με την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 23 δισ ευρώ» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «η οικονομία θα αναπνεύσει, η αγορά θα βρει ένα ρυθμό».
Ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε πως υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος και είπε: «Δεν πρόκειται για το τέλος, αλλά μπορεί να αποδειχτεί η αρχή του τέλους αυτής της κατάστασης». 


Στην κρίση του ελληνικού λαού
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού όσα επετεύχθησαν το τελευταίο διάστημα, καθώς η λαϊκή εντολή που έλαβε στις 25 Ιανουαρίου εξήντλησε την ισχύ της.
 «Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα», τόνισε ο κ. Τσίπρας για την επιλογή του να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, για να συνεχίσει, «Υποβάλω την παραίτησή μου και την παραίτηση της κυβέρνησης. Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 του Γενάρη εξήντλησε τα όριά της».
«Επαφίεμαι στην κρίση σας με τη συνείδησή μου ήσυχη. Περήφανος για την κυβέρνησή μου», σημείωσε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους πολίτες.

 Τα κυριότερα σημεία του διαγγέλματος

Σε διάγγελμά του το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα εξής:

Τελειώνει η δύσκολη φάση, η οικονομία θα αναπνεύσει

Όλοι ζήσαμε τον εκβιασμό αλλά και την αποφασιστικότητα του λαού μας στο δημοψήφισμα

Αισθάνομαι τη βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα

Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 του Γενάρη εξήντλησε τα όριά της. Και τώρα πρέπει να πάρει το λόγο εκ νέου ο κυρίαρχος λαός

Σε αντίθεση με τη συνήθη στάση πολλών που δυστυχώς θεωρούν ότι δικαιούνται να κρατάνε τις θέσεις, τις έδρες, τα αξιώματα

Σε λίγο θα μεταβώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να υποβάλλω την παραίτησή μου, καθώς και την παραίτηση της κυβέρνησης

Ηθική υποχρέωση η προσφυγή στις κάλπες

Θέτω στην κρίση του λαού όσα έπραξα

Θέλουμε να πατάξουμε την διαπλοκή, να πληρώσουν οι συνεχώς κερδισμένοι, να υπάρξει δικαιοσύνη, να εξαλείψουμε την φοροδιαφυγή

Ζητώ την ψήφο του λαού για να κυβερνήσουμε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι και πιο προσγειωμένοι

Θα ζητήσω την ψήφο του ελληνικού λαού για μια δίκαιη Ελλάδα. Δεν θαπαραδώσω την απίδα των αξιών των ιδεών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου