Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Συνέδριο ECOWEEK 2015 in Thessaloniki



 Η διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση ECOWEEK ιδρύθηκε στην Ελλάδα  το 2005. Σήμερα δραστηριοποιείται σε 15 χώρες με ένα διεθνές δίκτυο μελών σε 45 χώρες. H ECOWEEK πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το 2011 και 2012, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εστίασε στο να επεκτείνει τη διεθνή της δραστηριότητα και στο Λονδίνο, την Κοπεγχάγη, την Κωνσταντινούπολη, τη Ρώμη και την Πριστίνα.

Από το 2005, η ECOWEEK έχει προσκαλέσει σημαντικότατους επαγγελματίες και στοχαστές στις εκδηλώσεις της. Μεταξύ των οποίων και τον Al Gore, τους αρχιτέκτονες Shigeru Ban, Ken Yeang, Bjarke Ingels, Francis Kere, Francoise-Helene Jourda, τον καθηγητή και συγγραφέα για το περιβάλλον David W.Orr,  τον εξερευνητή της Ανταρκτικής Robert Swan από το Ηνωμένο Βασίλειο, την αρχιτέκτονα τοπίου Julie Bargmann, και άλλους.

Από το 2008, η ECOWEEK προωθεί τον αειφόρο σχεδιασμό μέσα από διεθνή συνέδρια και εργαστήρια αειφόρου σχεδιασμού για νέους αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, μηχανικούς και αρχιτέκτονες τοπίου. Η ECOWEEK πραγματοποιείται σε πόλεις ανά τον κόσμο, όπως η Κοπεγχάγη (Δανία), το Λονδίνο (ΗΒ), ηΑθήνα και η Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), η Λάρνακα (Κύπρος), το Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) και άλλες.

Από το 2011, η ECOWEEK προωθεί την καινοτομία και την περιβαλλοντική και κοινωνική επιχειρηματικότητα μέσω της δραστηριότητας του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της ECOWEEK, σε συνεργασία με Δήμους, Κοινοτικά Κέντρα και σχολεία στην Ελλάδα και στο Ισραήλ.

Από το 2012, τα έργα των εργαστηρίων της ECOWEEK έχουν αναπτύξει μια πιο χειροπιαστή προσέγγιση της βιωσιμότητας, του αρχιτεκτονικού, του πολεοδομικού, του αστικού και βιομηχανικού σχεδιασμού και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της στενής συνεργασίας με τις τοπικές αρχές, ώστε να αντιμετωπιστούν πραγματικές λύσεις, σε πραγματικούς χώρους μέσα στην πόλη και σε πραγματικές κοινότητες και γειτονιές.
Το 2015 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την ECOWEEK καθώς είναι η πρώτη επέτειος των 10 χρόνων από την ίδρυσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου