Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Άκρως ενδιαφέροντα τα παιδικά εργαστήρια του Art4More


Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα παιδικά εργαστήρια που θα πλαισιώσουν το 9ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Art4More.
Συγκεκριμένα οι λιλλιπούτιοι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους κάνοντας: Ζαχαροπλαστική από Χαρτί, Flower Crafts,  Μαριονετάκια μέσα από δημιουργική αφήγηση , Βιβλιοθήκες Φανταστικών Χαρακτήρων.

Δηλώστε συμμετοχή για να λάβουν τα παιδιά σας μέρος σε ένα ή σε κάποια από τα παραπάνω. Στείλτε τα στοιχεία σας στο art4more9@gmail.com  ως τις 5 Οκτωβρίου 2015. Επισημαίνεται πως είναι ΔΩΡΕΑΝ οι δραστηριότητες.


-Ζαχαροπλαστική από Χαρτί (Παιδικό Εργαστήριο)



Νατάσα Ρόρρη, Εργοθεραπεύτρια & Δανάη Οικονόμου, Θεατρολόγος
Περιγραφή Εργαστηρίου :

H ζαχαροπλαστική αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα , που βοηθά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και στην περίπτωση μας και της φαντασίας. Τα παιδιά μαζί με την εργοθεραπεύτρια Νατάσα Ρόρη,  με την μέθοδο της χαρτοκοπτικής, θα δημιουργήσουν ευφάνταστα cupcakes .Έπειτα μέσα από θεατρικό παιχνίδι μαζί με την θεατρολόγο Οικονόμου Δανάη, θα τα «ψήσουν» και θα τα μοιραστούν με την ομάδα. Η φαντασία, η δημιουργία, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και  η συνεργασία, είναι οι απώτεροι στόχοι προς επίτευξη , του εργαστηρίου αυτού.

-Flower Crafts: «Είμαι Λουλούδι» (Παιδικό Εργαστήριο)


Ελευθερία Κανατέλια, Θεατρολόγος – Θεατροπαιδαγωγός
Περιγραφή Εργαστηρίου:
Φάση α΄ : Δραματοποιημένη αφήγηση κινέζικου παραμυθιού με τίτλο ‘’τα ραγισμένα κανάτια’’ (διάρκεια 5΄). στόχος είναι να αντιληφτούμε ποσό σημαντική είναι η διαφορετικότητα και να αποδεχτούμε πως οι ατέλειες είναι αυτές που κάνουν τον κόσμο μας πιο όμορφο.
Φάση β’ :  Σε κύκλο γνωριζόμαστε και έπειτα πραγματοποιούμε ασκήσεις-παιχνίδια  γνωριμίας , εμπιστοσύνης , συντονισμού με σκοπό την δημιουργία κλίματος ομάδας , την δημιουργία νέων φίλων , την αίσθηση της συνεργατικότητας , να παίξουμε και να γελάσουμε.
Φάση γ ΄ : Flower crafting με διάφορες τεχνικές. αρχικά ατομικά ο καθένας φτιάχνει το δικό του λουλούδι στο οποίο αναγράφει ένα χαρακτηριστικό για το οποίο είναι περήφανος που κατέχει ή μια πράξη που έκανε πρόσφατα και νιώθει καλά! Σε επόμενο στάδιο όλοι μαζί ομαδικά φτιάχνουμε ένα μεγάλο λουλούδι το οποίο αντιπροσωπεύει τις πράξεις του καθενός μας όσο μικρές ή μεγάλες είναι αυτές. Στόχος είναι να αντιληφτούμε πως όλοι έχουμε την ίδια αξία άσχετα από το μέγεθος ή το περιεχόμενο των πράξεων μας. Όλοι ανήκουμε στο ίδιο σύνολο ατόμων με ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις. 

H Ελευθερία Κανατέλια είναι θεατρολόγος. Μαθήτευσε για δύο έτη στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Χαλμπαλάκη. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικά διαδραστικά προγράμματα. Είναι υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο θεματικό πάρκο Dinosauria ενώ έχει συνεργαστεί με βιβλιοπωλεία και έχει υλοποιήσει δράσεις του Δήμου Ηρακλείου. 



-Κάθε φορά… μια ιστορία: Μαριονετάκια μέσα από δημιουργική αφήγηση  (Παιδικό Εργαστήριο)
Λιάνα Δενεζάκη, Συγγραφέας- Εικονογράφος

Δημιουργία παραμυθιού και δραματοποίηση μέσα από παραμυθοκάρτες της καλλιτέχνιδος.

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι εικονογράφος - συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Οι ομορφότερες αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια περιλαμβάνουν ονειρικά ταξίδια με συνοδοιπόρους τον παππού και τον αδερφό της, τον Πλάτωνα, που τη μύησαν στη μαγεία των χρωμάτων και της φαντασίας. Μέχρι σήμερα, έχει γράψει δεκαπέντε βιβλία για παιδιά -δύο από τα οποία έχουν βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου- κι έχει εικονογραφήσει περισσότερα από εκατό. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς αφορά την εκπαίδευση.

-Doodling Adventures: Βιβλιοθήκες Φανταστικών Χαρακτήρων (Παιδικό Εργαστήριο)


Imaginary Rooms, Μανώλης Ηλιόπουλος & Νάντια Στασινου, Character Designers

Τα παιδιά με όχημα τη φαντασία κι εργαλείο το μαύρο μαρκαδόρο τους καλούνται να πειραματιστούν με την έννοια του περιγράμματος και να μετατρέψουν τις γραμμές τους σε φανταστικούς χαρακτήρες (characters), κατοίκους του ασυνειδήτου. Τους δίνουμε άρτια υπόσταση, προσδίδοντας τους συγκεκριμένη ιδιότητα και προσωπικότητα, καταγράφουμε τη συναισθηματική τους υπόσταση, με συμπληρωματική κειμενογράφηση και βασικό γνώμονα τη συνεργασία και το παιχνίδι.
Το Imaginary Rooms είναι το δημιουργικό studio που απαρτίζουν οι Μανώλης Ηλιόπουλος(αρχιτέκτονας, εικονογράφος και street artist) και Νάντια Στασινου (γραφίστας και character designer). Έχοντας ο καθένας τη δική του ανεξάρτητη δημιουργική πορεία, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο τη δημιουργία projects, με βασικό γνώμονα την καλλιτεχνική διάδραστικότητα . Το βασικό πεδίο δράσης τους είναι οι εικονογραφήσεις, οι τοιχογραφίες και η πραγματοποίηση workshops, διαδίδοντας τη φιλοσοφία ότι “η αυθόρμητη έκφραση και η αυτογνωσία χτίζει τη βάση της κοινωνίας.”. Έχουν συμμετάσχει σε πληθώρα δημιουργικών projects,workshops κι ομαδικές εκθέσεις, ανά την Ελλάδα. Ενδεικτικά κάποιοι συνεργάτες/πελάτες τους είναι οι εξής: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Αρκτούρος, Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ΙΚΕΑ, ΑbbVie, Kαυκάς, Bold Ogilvy and Mather, Mondelez, Volta Fun Town, Vice Greece, NESCAFE, Volta Fun Town.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου