Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

35+1 προσωπικότητες καταδικάζουν την τρομοκρατία

Στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στους Γάλλους

Σκίτσο του Σπύρου Μουρατίδη

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς τους Γάλλους πολίτες στέλνουν μέσα από τo Πινάκιο άνθρωποι του Πολιτισμού, των Τεχνών, της Παιδείας, του Αθλητισμού αλλά και από το χώρο της Δημοσιογραφίας.
Συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, αθλητές αλλά και δημοσιογράφοι μιλούν για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο που πλέον ζει στην σκιά της τρομοκρατικής απειλής.
Κοινός τόπος όλων είναι η καταδίκη της βίας αλλά και η σημασία της Δημοκρατίας.
Αναμφισβήτητα το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που κόστισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους  είναι καταδικαστέο.




Ειρήνη Νικολοπούλου, δημοσιογράφος, blogger (eirinika.gr): Στην πρωτεύουσα της σκέψης και των φώτων, το Παρίσι,  στέλνω την πιο βαθιά σκέψη αγάπης και αλληλεγγύης μου

Θα θυμηθώ ως Γαλλόφωνη αλλά κυρίως ως μεγάλη φίλη της Γαλλίας με τα μάτια μου συνεχώς νωπά τις τελευταίες ημέρες για όσα συμβαίνουν στο Παρίσι, τα λόγια ενός μεγάλου φιλέλληνα, του Βίκτωρ Ουγκό, από την ''Πρώτη επιστολή προς τους Κρήτες'',  :«Επιμένετε. Έστω και καταπνιγμένοι θα θριαμβεύσετε... Το δίκιο δεν καταποντίζεται. Κύματα γεγονότων το σκεπάζουν, αλλά ξαναπροβάλλει...Έλληνες της Κρήτης έχετε το δίκιο με το μέρος σας κι έχετε μαζί σας τη λογική... Στο μεταξύ το αίμα κυλάει κι η Ευρώπη το ανέχεται. Αρχίζει να το συνηθίζει... Να έχεις το ξίφος στο πλευρό και να παρακολουθείς ήρεμος τις σφαγές!... Η Ελλάδα ακέραιη, η Ιταλία ακέραιη,να αυτό που εμείς, Γαλλία, χρωστάμε στις μάνες μας». Κι εμείς σας χρωστάμε Mes chers Francais, σας χρωστάμε ότι εμπεδώσατε την Δημοκρατία και τον πολιτισμό. Θυμάμαι  και το άλλο που έγραψε για τον Όμηρο: '' "Είναι θαυμαστή η δύναμη του φωτεινού λυτρωμού της Ελλάδας ακόμη και σήμερα που μπροστά στα μάτια μας υπάρχει η Γαλλία. Η Ελλάδα δεν έκανε αποικίες χωρίς να εκπολιτίζει και έτσι αποτελεί παράδειγμα για πολλά νέα κράτη. Δεν αρκεί να αγοράζεις και να πουλάς..."Η Αθήνα δίδασκε. Ακόμη και σήμερα είναι μια πρωτεύουσα της ανθρώπινης σκέψης." 
Στην πρωτεύουσα της σκέψης και των φώτων, το Παρίσι,  στέλνω την πιο βαθιά σκέψη αγάπης και αλληλεγγύης μου προς τους κατοίκους του που  σήμερα θάβουν τους νεκρούς τους. 




Λιάνα Δενεζάκη, συγγραφέας (εκδ. Λιβάνης): Πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι απέναντι σε κάθε απειλή

Αυτές τις μέρες οι σκέψεις μας και η προσοχή μας είναι στραμμένη στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Γαλλία. Όλοι μας παρακολουθούμε με τρόμο τα γεγονότα στο Παρίσι.
Σήμερα, νιώθουμε τόσο Γάλλοι, όσο και Σύριοι, και Λιβανέζοι και παιδιά. Εμείς είμαστε που πήγαμε την Παρασκευή να παρακολουθήσουμε τη συναυλία στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν κι εμείς κάναμε τα ψώνια μας στο εμπορικό κέντρο της Βηρυττού όταν δεχτήκαμε τις βομβιστικές επιθέσεις από μαχητές αυτοκτονίας. Εμείς παρακολουθούσαμε τον αγώνα Γαλλία-Γερμανία, στο Stade de France όταν ακούστηκαν οι πρώτες εκρήξεις κι εμείς εγκαταλείψαμε τα σπίτια μας για να περάσουμε με μια παλιόβαρκα το Αιγαίο, προσπαθώντας να σωθούμε από τη βία και τον παραλογισμό.
Πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι απέναντι σε κάθε απειλή. Είναι στιγμές δύσκολες για όλους. Εύχομαι η Ευρώπη να παραμείνει ασφαλής και ορθολογική.

Θοδώρα Τζόκα, συγγραφέας (εκδ. Λιβάνης): Η βία απλά γεννά περισσότερη βία

Κάθε πράξη βίας με γεμίζει αποτροπιασμό, οργή και αγανάκτηση. Το ίδιο και προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Τα προβλήματα της ανθρωπότητας δε λύνονται με τη βία γιατί η βία απλά γεννά περισσότερη βία και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Θρηνώ για τα θύματα αυτής της άνανδρης επίθεσης όπως θρηνώ για τα αθώα θύματα κάθε βίαιας πράξης. Απευθύνω έκκληση στις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη να σταματήσουν τους πολέμους που είναι και η γενεσιουργική αιτία αυτής της παράνοιας που λέγεται τρομοκρατία.







 Βασιλική Λεβεντάκη, συγγραφέας (εκδ. Λιβάνης): Τη Δημοκρατία δεν τη σκιάζει ποτέ ο τρόμος
 
Η Δημοκρατία είναι Ελευθερία... Κι η Ελευθερία... Ζωή!!! Και μια Ελεύθερη Ζωή που ανατράφηκε από τη Δημοκρατία δεν τη σκιάζει ποτέ ο τρόμος!!! 

Για την Ελευθερία της ΖΕΙ και ΜΑΧΕΤΑΙ!!''














 Χάρης Ρώμας, ηθοποιός: 


Εννοείται ότι βροντοφωνάζω με οργή, πάθος και αλληλεγγύη JE SUIS PARIS!



Θανάσης Κουρλαμπάς, ηθοποιός: Ψυχική σύμπνοια



Τις τελευταίες ώρες νιώθω και εγώ Γάλλος.  Αισθάνομαι μια ψυχική σύμπνοια! Τι παραπάνω να πει κανείς μετά από τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων για έναν αρρωστημένο θρησκευτικό παροξυσμό.  

Λάμπρος Φισφής, stand up comedian: Αυτοί που σέβονται την ανθρώπινη ζωή


Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι άφησε πίσω του 153 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Τα θύματα του χτυπήματος όμως είναι πολύ περισσότερα. Είναι όλοι όσοι ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και φυλής σέβονται την ανθρώπινη ζωή, καταδικάζουν την βία και βλέπουν τους κόσμο χωρίς προκαταλήψεις.
Είμαι αισιόδοξος ότι αυτοί οι άνθρωποι όπως και το Παρίσι θα συνεχίσουν να μεταδίδουν το φως τους.


 Βαγγέλης Αυγουλας, επιστημονικός συνεργάτης του υπ. Εσωτερικών,  Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών: Η φρίκη της «Τυφλής βίας»


Φυσικά και σήμερα «Είμαστε όλοι Γάλλοι». Η φρίκη της «Τυφλής βίας» και της ανεξέλεγκτης χειροβομβίδας σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, μας απειλεί στους άφιλους καιρούς μας. Ας μείνουμε ενωμένοι απέναντι της.

Σοφοκλής Αλέπης, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών:


Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται Η Ε.Ε οφείλει να αλλάξει προσανατολισμό και αξίες


 Νανά Παλαιτσάκη, δημοσιογράφος: Ο  «δυτικός άνθρωπος» μοιάζει εντελώς ανίσχυρος


Σε αυτούς τους άγριους καιρούς που ζούμε τα «μηνύματα συμπαράστασης» μοιάζουν σαν να επιχειρούμε μ' έναν κουβά ν' αδειάσουμε την θάλασσα ... Κάποτε μου έμοιαζε τουλάχιστον αφελές να μην μας αφορά τι συμβαίνει στις γειτονιές του κόσμου , καθώς καθηλωνόμασταν στο κυνήγι της ματαιοδοξίας του εφήμερου.
Μετά και τα γεγονότα στο Παρίσι, ξέρουμε ότι το "πεδίο μάχης" μπορεί να είναι οπουδήποτε. Το μετρό, ένα καφέ, ένα σινεμά, ένα γήπεδο, μια συναυλία .... Αυτό που συνέβη στο Παρίσι, συμβαίνει στο «σπίτι μας» .
Δυστυχώς  «ο δυτικός άνθρωπος» μοιάζει εντελώς ανίσχυρος ν' αμυνθεί απέναντι σ' εκείνον που ο μοναδικός τρόπος που αξίζει να ζήσει είναι ένας θεαματικός θάνατος και υπο αυτή την έννοια είναι τρομακτικό αυτό που έρχεται

Δημήτρης Παπανώτας, δημοσιογράφος – παρουσιαστής: Θρήνος


Να είσαι σε ένα εστιατόριο, σε ένα καφέ, σε ένα ματς, σε μια συναυλία...στο δρόμο περαστικός ... Και να αντικρίζεις το θάνατο! Τραγικό. Για όσους έχασαν τη ζωή τους. Και για όσους γίναμε μάρτυρες της τραγωδίας. Από κοντά η από τα ΜΜΕ ... Θρήνος!


 Σπύρος Μπιμπίλας, ηθοποιός: Τα τέρατα που εκτρέφει…ο δυτικός κόσμος


Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα του Ιsis εναντίον όλου του δυτικού κόσμου, αποδεικνύει περίτρανα την παγκόσμια κατρακύλα.
Το που οδηγείται ο κόσμος από την βλακώδη χρησιμοποίηση των ανόητων θρησκειών που με το πρόσχημα τους γίνονται εγκλήματα με σκοπό το κέρδος, κι ακόμα πόσο λάθος λειτουργεί ο δυτικός κόσμος που αφού εκτρέφει τέρατα προς ίδιον όφελος.
Στο τέλος βλέπει αυτά τα τέρατα να στρέφονται εναντίον του... απόλυτη συμπαράσταση στους άμαχους  πληθυσμούς που δέχονται πυρά από παντού αλλά και ταυτόχρονα αφύπνιση ώστε οι λαοί επιτέλους να ελέγξουν με κάποιο τρόπο τις κυβερνήσεις που οι ίδιοι εκλέγουν, ώστε να λειτουργούν μόνο υπέρ τους και όχι με πρόσχημα το καλύτερο μέλλον των λαών να συνεργάζονται με τις μεγαλοεταιρειες όπλων που δημιουργούν πολέμους.



Αντώνης Μπιδέρης, δημοσιογράφος, δικηγόρος: Οδηγούν την ανθρωπότητα πίσω


Έχουν δοθεί αγώνες και έχει χυθεί αίμα ανά τους αιώνες, για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία, την καλλιέργεια της προσωπικότητας , της έκφρασης και της ελεύθερης επιλογής της θρησκείας. Κάθε βίαιη προσπάθεια κατά των κεκτημένων δικαιωμάτων οδηγεί την ανθρωπότητα πίσω, σε χρόνους σκοτεινούς, από όποιο κράτος, δύναμη ή θρησκεία κι αν προέρχεται, και ανεξάρτητα κατά ποίου αδύναμου στρέφεται.


 Μάριος Αραβαντινός, δημοσιογράφος: Κλυδωνιζόμαστε, αλλά δεν βυθιζόμαστε


Περιθώρια διαλόγου με κοινούς δολοφόνους δεν υπάρχουν. Η Δύση, παρά τις ευθύνες της, οφείλει πια να δράσει, παύοντας να αντιμετωπίζει την εξάπλωση του εξτρεμισμού του ISIS ως εσωτερικό πρόβλημα της κάθε χώρας, παύοντας όμως και να περιθωριοποιεί ή ακόμη και να στοχοποιεί τις πάμπολλες μετριοπαθείς μουσουλμανικές κοινότητες που δεκαετίας τώρα εναρμονίζονται με τον δυτικό τρόπο ζωής. Η λογική "οι φονιάδες ήταν μουσουλμάνοι, άρα οι μουσουλμάνοι είναι φονιάδες" οδηγεί αναπόφευκτα σε νέο Μεσαίωνα.
Δίχως φανατισμούς και ιδεοληψίες, ας στείλουμε -ως δυτικοί, ως Ευρωπαίοι, πρωτίστως όμως ως άνθρωποι- σ' εκείνους που επιθυμούν να μας γυρίσουν στο σκοτάδι, το μήνυμα που προφητικά έγραψαν κάποιοι στο έμβλημα του Παρισιού: Κλυδωνιζόμαστε, αλλά δεν βυθιζόμαστε!


Κώστας Ονισένκο, δημοσιογράφος: Ζητούμενο είναι η Ευρώπη να μην μετατραπεί σε φοβική στρατοκρατούμενη πολιτεία

Η τρομοκρατία ονομάζεται έτσι για κάποιον λόγο, ειδάλλως θα λεγόταν μαζική δολοφονία, διατάραξη κοινής ειρήνης ή κάτι άλλο. Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τον σκοπό της, που είναι η κατατρομοκράτηση, δηλαδή βλάπτοντας ορισμένους ανθρώπους να προκληθεί αίσθημα ανασφάλειας και φόβου σε περισσότερους ή και σε ολόκληρη κοινωνία. Αυτό είναι κάτι που -τις πρώτες ημέρες τουλάχιστον- φαίνεται να έχει επιτευχθεί. Σ' αυτό ακριβώς το σημείο θα κριθεί η έκβαση του άτυπου πολέμου με την τρομοκρατία στον οποίον έχει εισέλθει η Γαλλία και ίσως ολόκληρη η Ευρώπη, στο αν δηλαδή θα επηρεαστούν οι καθημερινές συνήθειες, το πνεύμα ανθρωπισμού, οι αρχές της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και αγαθών μέσα στην Ευρώπη κ.ο.κ. Επιχειρησιακά οι τρομοκράτες θα χάσουν. Δεν είναι η πρώτη ανάλογη απειλή που αντιμετωπίζουν οι δυτικές χώρες. Ζητούμενο όμως είναι μετά από αυτό η Ευρώπη να μην μετατραπεί σε φοβική στρατοκρατούμενη πολιτεία, η οποία με το πρόσχημα της ασφάλειας θα θυσιάσει ζωτικά κομμάτια που την χαρακτηρίζουν ως αυτό που είναι: Μια ελεύθερη, ανθρωπιστική και προοδευτική Ευρώπη.


Ελευθερία Νταβατζή - Δημοσιογράφος

Αυτή η ανούσια σειρά εχθροπραξιών πρέπει να τερματιστεί. Είναι ασύλληπτο να αισθάνεσαι ότι υπάρχει έστω και  η παραμικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι ανάλογο σε οποιαδήποτε πόλη, σε οποιονδήποτε άνθρωπο, σε οποιαδήποτε οικογένεια. Το Παρίσι πληγώθηκε για δεύτερη  φορά και ίσως αυτό σημάνει την αλλαγή του κόσμου … όπως τον ξέρουμε! Προσευχόμαστε για τις οικογένειας όσων χάθηκαν και ας είναι το περιστατικό αφορμή βελτίωσης των κοινωνιών μας!


Ζαχαρίας Λουδάρος, δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας: Όχι, στην α λα καρτ μεταχείριση των αξιών

Το Παρίσι, με οδύνη και θρήνο, μας δείχνει πόσο τραχύς και αβέβαιος είναι ο δρόμος προς το μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Μπαίνουμε στην εποχή της προσωπικής μας ευθύνης για τον κόσμο που ζούμε. Συνεπώς, αλληλεγγύη στη Γαλλία αυτή τη στιγμή σημαίνει να κάνουμε πράξη τις αξίες που γεννήθηκαν μέσα από το φως της Γαλλικής Επανάστασης: «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη». Χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς εξαιρέσεις καθώς πρόκειται για καθολικές αξίες και δεν μπορούμε πλέον να τις μεταχειριζόμαστε α λα καρτ.


Γεωργία Δρακάκη, δημοσιογράφος, συγγραφέας: Θέλω την Αγάπη, όχι τον Τρόμο




Άλλο πόλεμος, άλλο ειρήνη. Άλλο μουσουλμάνος, άλλο φανατικός τζιχαντιστής. Άλλο αληθινά συμπάσχων, ματωμένος, ιδρωμένος, δρομαίος και άλλο καναπεδίσιος, τρικολόρε διαμαρτυρόμενος εκ καναπέ. Άλλο νεκρός και άλλο ζωντανός. Άλλο ζωντανός που μεμψιμοιρεί και μισαλλοδοκεί και άλλο ζωντανός που Ζει. Ένα λουλούδι κρυμμένο στην ψυχή μου για όλους εκείνους που ζήσανε αθώοι και σβήσανε αδίκως. Αυτοί βρίσκονται στη Γαλλία, στη Συρία, στα ελληνικά ύδατα, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και παντού στον κόσμο. Με το κεφάλι ψηλά και με όπλο-δικό μου και πολύ προσωπικό- τη γραφή και την ενημέρωση συνεχίζω να ζω και να πιστεύω στο δικαιότερο και ομορφότερο Αύριο. Θέλω τον πλανήτη μου γαλάζιο, όχι κόκκινο. Θέλω την Αγάπη, όχι τον Τρόμο.

Σοφία Ξανθοπούλου, δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός: “je suis” με οποιονδήποτε υφίσταται βία. 

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι μας έκανε να παγώσουμε. Δικαίως θεωρείται η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης. Τα ερωτήματα αλλά και τα ερωτηματικά είναι πάρα πολλά. Οι απαντήσεις δεν ξέρω αν θα μπορέσουν ποτέ να δοθούν. Αυτά είναι τα κατάλοιπα του δογματισμού και του θρησκευτικού ρατσισμού, θα πουν οι ειδικοί. Είναι τόσο κρίμα και άδικο σε μια Ευρώπη που βρέθηκε προ εκπλήξεων. Συγκλονιστικές οι εικόνες και οι μαρτυρίες εκείνων που επέζησαν. Ο φόβος δεν κατέκλυσε μόνο τη Γαλλία. Ο φόβος κυριαρχεί παντού. Τι λες σε ένα παιδάκι που ρωτά τι έγινε στη Γαλλία και τι λένε οι ειδήσεις; Υποκλίνομαι δε, στην ανθρωπιά των Γάλλων που παρά το δράμα τους άνοιγαν τις πόρτες τους σε κάθε τρομοκρατημένο συνάνθρωπό τους. Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία μας αφορά όλους. Προσωπικά “je suis” με οποιονδήποτε υφίσταται βία. Από όπου και αν έρχεται από όπου και αν είναι. Με οποιοδήποτε τρόπο, όσες φορές.


Αλέξης Γούδας, Τραγουδοποιός: Να καταπολεμήσουμε κάθε είδος σκοταδισμού

Όλος ο κόσμος συμπάσχει και συμμερίζεται τον πόνο των Γάλλων ! Μεγαλύτερη όμως είναι η ευθύνη του καθενός μας σε τούτη εδώ τη γη να πολεμήσει κάθε είδος σκοταδισμού που μαστίζει την ανθρωπότητα και οδηγεί σε τέτοιες τραγωδίες.


Ελένη Αλεξανδρή, τραγουδίστρια: Να σταθούμε μαζί, να σταθούμε δυνατοί, να σταθούμε ενωμένοι

Είναι λυπηρό που στιγμές σαν κι αυτές μας φέρνουν πίσω σε μία σκληρή πραγματικότητα, να επανεκτιμήσουμε την ύπαρξή μας και να δώσουμε αξία στο τι είναι πραγματικά σπουδαίο στη ζωή, ακριβώς αυτό: Η ΖΩΗ. Να σταθούμε μαζί, να σταθούμε δυνατοί, να σταθούμε ενωμένοι.

It is unfortunate that because of times like these, we are brought back to a harsh reality, to re-evaluate our existence and give merit to what is truly important in life, just that; LIFE. Stand together, stand strong, stand united. Eleni Alexandris

Μαίρη Ανδ. Σταμπουλοπούλου, ειδική παιδαγωγός: Η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία , εθνικότητα και σίγουρα δεν εκπροσωπεί αξίες

Οι αρχές και οι αξίες της Ευρώπης είναι πιο ισχυρές από τα όπλα. Liberté, égalité, fraternité
Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια επίθεση εναντίον όλης της ανθρωπότητας και των οικουμενικών αξιών μας.
Δεν στρέφονται μόνο κατά του γαλλικού λαού αλλά σε όλο τον κόσμο, της δημοκρατίας, των ελευθεριών και των παγκόσμιων αξιών. Η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία , εθνικότητα και σίγουρα δεν εκπροσωπεί αξίες. Είναι ένα έγκλημα. Η Γαλλία ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που τους αρέσει να σκοτώνουν δεν θα νικήσουν ούτε θα σπείρουν στους λαούς της Ευρώπης τον τρόμο ούτε θα μας παρασύρουν σε μια σύγκρουση με άλλους λαούς και πολιτισμούς τρομοκρατία θα ηττηθεί. Εμείς όλοι μαζί πρέπει με σοβαρότητα να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε την μετατροπή της ηπείρου μας σε πε πεδίο φανατισμού και συγκρούσεων.



Κωνσταντίνος Μησιάλης, Πρόεδρος Ομίλου HUMANS

Συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες της ελεύθερης και δημοκρατικής Γαλλίας που τις ώρες αυτές βιώνουν τις τραγικές συνέπειες και κηδεύουν τα θύματα της βίας των τρομοκρατών. Η τρομοκρατία δεν είναι τυφλή όπως συνηθίζουν να λένε πολλοί. Σημαδεύει την ελευθερία, την δημοκρατία και την ειρήνη. Ονειρεύεται έναν νέο σκοτεινό κόσμο αναρχίας και σύγχυσης. Χτυπάει τον απλό πολίτη και όχι το σύστημα όπως λέει. Η Ευρώπη των ανθρωπιστικών ιδεών, εμείς οι έλληνες που έχουμε υποστεί πολλά δεινά δεν θα παρασυρθούμε από τον αποκλεισμό και το μίσος. Κρατάμε σφιχτά το χέρι των γάλλων φίλων. Κρατάμε σφιχτά και το χέρι του κατατρεγμένου πρόσφυγα, του κυνηγημένου από τρομοκρατίες και πολέμους. Η λύση είναι στην ειρήνη, την αγάπη, την συνανθρωπιά, την δικαιοσύνη.

 Ευτυχία Παπαλουκά, Δημοτική σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αρχαιολόγος: Πολιτικές πρωτοβουλίες ενάντια στις πολεμοχαρείς και ρατσιστικές κραυγές


Η απάντηση στην Παρισινή τραγωδία πρέπει να δοθεί μέσω των διεκδικήσεων για Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, γι’ αυτές τις πανανθρώπινες αξίες που καταβαραθρώνονται. Οφείλουμε να λάβουμε κινηματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες ενάντια στις πολεμοχαρείς και ρατσιστικές κραυγές, για να σταματήσουν οι επεμβάσεις στην Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή.


Αθανασία Τσουμελέκα, Ολυμπιονίκης στο Βάδην: Διάσπαρτος ο φόβος


Απλά  ανησυχώ για αυτο το κόσμο που ζούμε ... No other comments οι καταστάσεις τα λένε όλα. Ο φόβος είναι διάσπαρτος σε κάθε κοινωνική και μαζική εκδήλωση . Η τρομοκρατία εχει μπει στο μυαλό όλων . Καμιά ελευθερία ...


Βίκυ Αρβανίτη, πρωταθλήτρια beach-volley: Αγωνία για τις εξελίξεις


Όπως όλος ο κόσμος έτσι κι εγώ παρακολουθώ με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στη Γαλλία. Θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράσταση μου στους Γάλλους συνανθρώπους μας αλλά και σε κάθε άλλο άνθρωπο σε αυτό τον  κόσμο που πλήττεται και υποφέρει από ανάλογες καταστάσεις. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.


Άννα- Ρεβέκκα Καρακόλη, πρωταθλήτρια ξιφασκίας:  Αδημονία ειρήνης

«Πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα». Carl Philipp Gottlieb von Clausewitz (1780-1831) ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο πόλεμος θεωρείται πλέον απαρχαιομένο μέσον διότι έχει καταστεί λιγότερο “αποτελεσματικό ; ” εργαλείο της πολιτικής.
Οι σύγχρονοι πόλεμοι μπορούν να ερμηνευτούν με μεγαλύτερη δυσκολία από το λαό.
H ηθική κατάντια γεννά πράξεις, που θα λειτουργήσουν σαν “Δούρειος Ίππος”. Kαι μετά το σκοτάδι.
Ο άνθρωπος που γίνεται Ανθρωποφάγος για άλλη μια φορά, η ανύπαρκτη ηθική δικαιολόγηση, η ένδεια αξιών και πνεύματος, η λήθη του ανυπεράσπιστου παγκόσμιου άμαχου πληθυσμού, η δίνη «κακίας» και οι αποφάσεις ηγεσιών που χαιρετούν χαιρέκακα από τους θρόνους τους. Μια θλίψη…, ανατριχίλα. Και μετά τους πόνους μιας γέννας το αύριο. Αδημονία ειρήνης, δίψα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνειδητότητα, εξαγνισμός, αναγέννηση, εσωτερική γαλήνη: ΠΑΣΙΦΙΣΜΟΣ. Ας ελπίσουμε αυτή η γέννα να έρθει σύντομα στο όνομα και την τιμή των αθώων ψυχών.

Στέφανος Δημητριάδης, πρωταθλητής κολύμβησης: Μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του πλανήτη


Θα ήθελα να εκφράσω και τη λύπη μου για το γεγονός αυτό, όπως και για κάθε παρόμοιο γεγονός που συμβαίνει στο πλανήτη, το να φεύγουν ζωές τόσο άδοξα είναι θλιβερό. Ελπίζω και εύχομαι όλη αυτή η έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει τελευταίο διάστημα να αποτελέσει σύντομα παρελθόν και να μείνει ως απλά μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του πλανήτη

 Χρίστος Χριστίδης προπονητής taekwondo: καμία σκιά δεν στέκει ικανή να νικήσει το φως

Πριν από ένα χρόνο είχα βρεθεί στο Παρίσι για αγώνες. Εκεί αντιλήφθηκα  τον ορισμό που φέρει η πόλη…πόλη του φωτός. Λυπούμαι για το τραγικό συμβάν αλλά το δικό μας μήνυμα είναι ότι καμία σκιά δεν στέκει ικανή να νικήσει το φως


Όλγα και Γωγώ Φαρμάκη, Kisterss - fashion bloggers: Οι Γάλλοι μας χρειάζονται τώρα


Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα συμπαράστασης στους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι για να στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που μας χρειάζονται. Και οι Γάλλοι μας χρειάζονται τώρα. Ας επιδείξουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη στην χώρα που εξέπεμψε το φως και μετέδωσε την Δημοκρατία στην Ευρώπη.


Έλλη Αγγελιδάκη, γυμνάστρια:  Πλήγμα για την ανθρωπότητα

Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να στείλω ένα μήνυμα συμπαράστασης στη Γαλλία για όλο αυτό που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή...Έναν πόλεμο χωρίς όρια, τον τρόμο, την τρομοκρατία, τον φόβο. 
Ως μάνα που μεγαλώνω ένα παιδάκι σε αυτόν τον κόσμο, αρνούμαι να πιστέψω ότι στο όνομα της θρησκείας μπορεί να συμβαίνουν τέτοιες ανείπωτες πράξεις δειλίας και ανανδρίας και να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι.
Θεωρώ ότι οποιαδήποτε πράξη βίας και τρομοκρατίας αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για την ανθρωπότητα και για το ανθρώπινο γένος. Λυπάμαι πάρα πολύ που ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου έχει γίνει ο συνάνθρωπός του. 

Μία τεράστια αγκαλιά στις οικογένειες των θυμάτων .Εύχομαι με κάποιο μαγικό τρόπο να λήξει αυτός ο αλληλοσπαραγμός και να επικρατήσει -σε έναν ιδανικό κόσμο-ειρήνη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.


 Μαίρη Νέγρη, ηθοποιός: Σκληρό πολύ το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Ήταν σκληρό αυτό που συνέβη. Από εδώ και πέρα θέλει πολύ δύναμη και πίστη! Εύχομαι από καρδιάς να έρθει γρήγορα ειρήνη!


Γιώργος Σαρλής, εκπαιδευτικός στο Δια..Λόγου Τέχνη: Οι προσευχές μας δεν θα πρέπει να έχουν όνομα ή χρώμα,χώρα ή πόλη

Την παρασκευή το βράδυ οι ζωές εκατοντάδων Γάλλων άλλαξαν για πάντα και είναι στο δικό μας χέρι να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτό το γεγονός. Να ζήσουμε ζωές, που θα τιμούν τις τόσες αθώες χαμένες υπάρξεις.
Οι προσευχές μας δεν θα πρέπει να έχουν όνομα ή χρώμα ,χώρα ή πόλη.
Οι προσευχές μας θα πρέπει να είναι για την ανθρωπότητα χωρίς να μας νοιάζει η προέλευση και η ταυτότητα του καθενός. Ας αναπαυθουν εν ειρήνη

Μπάμπης Δούναβης, δημοτικός σύμβουλος στην πόλη του Περιστερίου: Όχι, στις ακραίες αντιλήψεις

Δύναμη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους Γάλλους πολίτες. Σύσσωμη η παγκόσμια κοινότητα στεκόμαστε στο πλευρό του γαλλικού λαού. Πρόκειται για ένα βάρβαρο, τρομοκρατικό και τρομακτικό χτύπημα που μόνο σκοπό έχει την υπονόμευση της Δημοκρατίας και την καταπάτηση των ελευθεριών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Εύχομαι σε έναν σύγχρονο κόσμο που δεν θα υφίστανται ακραίες αντιλήψεις και φανατισμοί με συνέπεια παρόμοιες αποτρόπαιες πράξεις κατά της Ανθρωπότητας.


Λεωνίδας Παπαδόπουλος, γιατρός, μέλος της ΔΕ του Κινήματος Δεν Πληρώνω-: Αλληλεγγύη στο γαλλικό, λιβανέζικο και συριακό λαό, θύματα της κουκουλοφόρας και γραβατωμένης παγκοσμιας τρομοκρατίας


Όσο οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της δύσης σπέρνουν ανέμους αποσταθεροποιώντας, διαμελίζοντας και υποδουλώνοντας λαούς παγκοσμίως, θα θερίζουν θύελλες τυφλής ή οργανωμένης βίας. Οι φτωχοί λαοί υφίστανται τα δεινά παγκοσμίως είτε μέσω της λιτότητας και των μνημονίων είτε μέσω των πολέμων και οφείλουν ενωμένοι να δώσουν απάντηση σε όλους εκείνους οι οποίοι τους κλέβουν τη ζωή, κόντρα σε λογικές φασισμού, ρατσισμού, θρησκευτικού φονταμενταλισμού και μισαλλοδοξίας. Αλληλεγγύη στο γαλλικό, λιβανέζικο και συριακό λαό, θύματα της κουκουλοφόρας και γραβατωμένης παγκοσμιας τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου