Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Στα βήματα του Πτολεμαίου η Εορδαϊκή Δύναμη


Η Γραμματική Χριστίδου μαζί με επίλεκτους αθλητές - Διακρίνεται κάτω δεξιά

Στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στην πόλη Sharm el-Sheikh βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα η αθλήτρια της Εορδαϊκής Δύναμης Γραμματική Χριστίδου προκειμένου να συμμετάσχει σε προπονήσεις σε αθλητικό καμπ με αθλητές ολυμπιακού και παγκόσμιου επιπέδου.
Μάλιστα η ίδια ομοσπονδία της Αιγύπτου επέλεξε την αθλήτρια της Εορδαϊκής Δύναμης, αλλά και αθλήτριες από Σερβία, Γαλλία, Σλοβενία και Βραζιλία.


Η παραμονή της σε αυτό το καμπ θα είναι για την ίδια  μιας πρώτης τάξεως προετοιμασία για τους δύσκολες αγώνες που έπονται.
Κατά την διάρκεια της προπόνησης

Ολοκληρώνοντας την προετοιμασία της στην Αίγυπτο η αθλήτριά μας θα μεταβεί στη Κροατία ώστε να ενσωματωθεί με την ομάδα της  και να συμμετάσχει στο βαθμολογούμενο πρωτάθλημα  21st Croatia Open που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Νοεμβρίου 2015.

Βέβαια αν κοιτάξεις κανείς την ιστορία στα βάθη της θα διαπιστώσει πως η Αίγυπτος είναι γη που την πάτησε και την κυβέρνησε ο Πτολεμαίος και οι απόγονοι του. 

Για τους λάτρεις της ιστορίας είναι γνωστό πως ο Πτολεμαίος, στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου διορίστηκε ανώτατος κυβερνήτης της Αιγύπτου μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου το 323 π.Χ στη Βαβυλώνα και το διαμελισμό του απέραντου κράτους του. Στα 305 π.Χ ανακήρυξε τον εαυτό του Βασιλιά Πτολεμαίο Α’ και αργότερα έμεινε γνωστός ως “Σωτήρας”. Οι Αιγύπτιοι σύντομα αναγνώρισαν τους Πτολεμαίους ως διαδόχους των φαραώ της ανεξάρτητης Αιγύπτου. Οι απόγονοι του Πτολεμαίου κυβέρνησαν την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι τη ρωμαϊκή κατάκτηση το 30 π.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου