Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Άδωνις Γεωργιάδης: Έχω πλήρη συνείδηση του τι συμβαίνει στην χώρα μας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια συνέντευξη  εφ'όλης της ύλης




«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι ένας πολιτικός που παίρνει δύσκολες αποφάσεις, που κάνει μεταρρυθμίσεις και  που δεν λαϊκίζει»




«Οι εκλογές της ΝΔ με έκαναν καλύτερο πολιτικό»



Συνέντευξη  στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για την Press Time


Μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα στους κόλπους της ΝΔ στέλνει μέσω συνέντευξη του στην Press-Time ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο βουλευτής που διεκδίκησε και αυτός την καρέκλα του προέδρου, στην κρίσιμη ψηφοφορία στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δικαιώθηκε.
Η αγκαλιά που δέχθηκε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο σχολιάστηκε καθώς έδειξε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι από τους  ανθρώπους που θα είναι στο επίκεντρο της νέας σελίδας του κόμματος.
Ο ίδιος μιλά στην Press-Time για το τι σηματοδοτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο για την Νέα Δημοκρατία, αλλά για την χώρα,  για την περίοδο που αναζητείτο αρχηγός αλλά και για την γραμμή κρούσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από εδώ και στο εξής. 
Εθνικό στόχο θέτει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που θα δημιουργήσει αυτόματα νέες θέσεις εργασίας.
Τέλος υπογραμμίζει πως πληγές σοβαρές δεν έχουν δημιουργηθεί από αυτή τη διαδικασία εκλογής Προέδρου  η Νέα Δημοκρατία πολύ γρήγορα, ήδη, απολύτως συσπειρωμένη προχωράει μπροστά.


Σε ραδιοφωνική συνέντευξη σας μια μέρα μετά την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εκτιμήσατε πως η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα όχι μόνο για την παράταξη σας αλλά και για όλη την Ελλάδα. Θα μας αναλύσετε την  συγκεκριμένη άποψη σας;

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι ένας πολιτικός που παίρνει δύσκολες αποφάσεις, που κάνει μεταρρυθμίσεις και  που δεν λαϊκίζει μπορεί όχι μόνο να γίνει δημοφιλείς αλλά μπορεί και να κερδίζει μια θριαμβευτική νίκη. Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την πολιτική γιατί θα δώσει το καλό παράδειγμα και σε πολλούς άλλους πολιτικούς να μη διστάσουν να κάνουν το καθήκον τους για λόγους πολιτικού κόστους. Πέραν αυτού, πιστεύω ότι όταν με το καλό γίνει Πρωθυπουργός, θα είναι ένας εξαίρετος Πρωθυπουργός».

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου έδειχνε μια κατάσταση «Βαβέλ». Κάποιοι με αφορμή τους διαξιφισμούς αυτούς κάνανε λόγο ακόμη και για διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας. Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα που τους στέλνετε σήμερα;


«Θα διαφωνήσω παντελώς μαζί σας. Είχαμε μια πολύ ελεύθερη και πολύ ωραία δημοκρατική ανοιχτή διαδικασία. Προφανώς σε μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία ο ένας θα πει το Α και ο άλλος θα πει το Β, αλλιώς τι είδους δημοκρατία θα ήταν. Όμως, μεταξύ μας δεν ανταλλάξαμε καμία σοβαρή και βαριά κατηγορία, πληγές σοβαρές δεν έχουν δημιουργηθεί από αυτή τη διαδικασία, και η Νέα Δημοκρατία πολύ γρήγορα, ήδη, απολύτως συσπειρωμένη προχωράει μπροστά».

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι -αναμφισβήτητα- σε φάση ανασυγκρότησης δίνει πεδίο δράσης στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Σίγουρα μέχρι τώρα έδινε…έτσι δεν είναι; Ποια θεωρείτε πως πρέπει να είναι η αντιπολιτευτική γραμμή πλεύσης από εδώ και πέρα;

«Η Νέα Δημοκρατία, με τον νέο της Πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανασυντάσσεται με ταχύ ρυθμό και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη να κυβερνήσει και η αντιπολίτευση που πρέπει να ασκεί ήδη ασκείται».

Από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση στις 20 Σεπτεμβρίου πολλοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας γύρισαν την πλάτη στις κάλπες. Προφανώς είχαν αντιδράσει με αυτόν τρόπο. Όμως στις εσωκομματικές εκλογές στήριξαν την διαδικασία. Θεωρείτε γι’ αυτούς τους ανθρώπους που δεν συμμετέχουν καθημερινά ενεργά στα κοινά θα πρέπει να δοθούν μάχες και να τους ξαναφέρετε πίσω στις κρίσιμες μάχες;


«Όλοι αυτοί, και ακόμα περισσότεροι που έχουν εγκαταλείψει την πολιτική και τη Νέα Δημοκρατία, τα τελευταία χρόνια απογοητευμένοι από όσα κάναμε είναι ο μεγάλος μας στόχος. Και όχι μόνο αυτοί. Και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες να καταλάβουν ότι υπάρχει ελπίδα από την πολιτική. Ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ότι δεν είναι όλα μίζερα. Ότι υπάρχει προοπτική για τον τόπο μας και δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε την πιθανότητα να ζούμε στο εξωτερικό. Ναι, η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη νέα, πραγματικά αυτή τη φορά, την ελπίδα αυτού του τόπου».

Σίγουρα ο μέσος Νεοδημοκράτης, είναι αναπόσπαστο  -και μεγάλο ίσως κομμάτι- του ελληνικού κοινωνικού ιστού. Τι να περιμένει την επόμενη ημέρα από εσάς;


«Εθνικός μας στόχος η μείωση των φόρων. Εθνικός μας στόχος η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Εθνικός μας στόχος η γένεση νέων θέσεων εργασίας». 

Τέλος, κατά την προεκλογική σας περίοδο είχατε γυρίσει όλη την χώρα. Ακούσατε και είδατε τα προβλήματα, γίνατε δέκτης παραπόνων. Η περιοδεία σας μπορεί να μετουσιωθεί σε συμβουλευτικό παρονομαστή (αν και εφόσον ζητηθεί) για να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται;


«Ναι. Η προσωπική εμπειρία που αποκόμισα από την προεκλογική περίοδο είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Για πρώτη φορά έχω την πλήρη εικόνα και την πλήρη συνείδηση του τι συμβαίνει στην χώρα μας, γιατί έχω δει χιλιάδες ανθρώπους και έζησα χιλιάδες παραστάσεις και μπορώ να σας πω ότι αυτή η διαδικασία με έκανε πολύ καλύτερο πολιτικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου