Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το «Μυστήριο της Αρχαίας Αθήνας» που καλούνται να λύσουν τα παιδιά



Μέσα από τα ιστορικά του μυθιστορήματα μας έχει ταξιδέψει  σε μονοπάτια που άγνωστα και σκοτεινά, σε χρονολογικά σημεία που η γνώση μας ήταν λίγη.
Αναμφισβήτητα ο Θάνος Κονδύλης είναι ένας από τους καλύτερους ιστορικούς μυθιστοριογράφους αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.
Οι τιμητικοί τίτλοι που έχει αποσπάσει για το έργο του αλλά και η ικανότητα να τέμνει την ιστορία με τον αναγνώστη τον κάνουν να ξεχωρίζει.
Τώρα ο Θάνος Κονδύλης έγραψε το πρώτο του παιδικό ιστορικό μυθιστόρημα.
Ήταν κάτι που πολλοί αναγνώστες του περίμεναν γιατί έτσι θα μπορούν τα παιδιά τους να έρθουν σε επαφή με μια επιστήμη που θα την προσεγγίσουν από άλλη οπτική γωνία χάρις την γραφή του πετυχημένου συγγραφέα.
Συνοδοιπόρος στο νέο του εγχείρημα είναι οι εκδόσεις Μίνωας, οι οποίες και είναι συνυφασμένες με την ποιότητα στο παιδικό βιβλίο και με εκδοτική αξία 63 χρόνων.
Το Μυστήριο στην αρχαία Αθήνα εγκαινιάζει, επίσης, μια νέα σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Μίνωας με τίτλο Ταξίδι στον χρόνο. Στόχος της σειράς, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+, είναι να μάθουν οι μικροί μας φίλοι πώς ζούσαν οι συνομήλικοί τους σε σημαντικές περιόδους της ιστορίας μας.
Ετοιμάζεται ήδη το επόμενο βιβλίο της σειράς με τίτλο Μυστήριο στην αρχαία Σπάρτη από τον Θάνο Κονδύλη και θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι σε όλα τα βιβλιοπωλεία.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Αρχαία Αθήνα, 421 π.Χ. Μόλις έχει υπογραφεί ειρήνη με τη Σπάρτη κι έχει κοπάσει ο Πελοποννησιακός πόλεμος. Ο δωδεκάχρονος αριστοκράτης Διογένης, που εργάζεται ως βοηθός στη βιβλιοθήκη της πόλης, ακούει θόρυβο στον χώρο όπου φυλάσσονται τα πολύτιμα βιβλία. Τρέχει να δει τι συμβαίνει και βλέπει μια σκιά να φεύγει τρέχοντας κρατώντας τα ομηρικά έπη... Όταν αφηγείται στους φίλους του, Λαέρτη και Λυσίμαχο, τα γεγονότα, αποφασίζουν να αναλάβουν δράση και να λύσουν το μυστήριο, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και τη δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου