Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Παίζουμε μπάσκετ για την «Σχεδία»

Press-ing στο Γυναικείο Μπάσκετ  


Τρίποντο στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη θα είναι ο αγώνας που θα διεξαχθεί μεταξύ
αθλητριών μπάσκετ με αθλητικούς συντάκτες. Ο αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί την Δευτέρα 21/3 στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης (Αρτάκης) για την ενίσχυση του μοναδικού Ελληνικού περιοδικού δρόμου «Σχεδία», καθώς και για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Μάλιστα κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα εξής:




Αγώνας μπάσκετ για την Σχεδία 
Ιωάννα Καρυοφύλλη (Υπεύθυνη Αθλητισμού Δήμου Νέας Σμύρνης): «Σας καλωσορίζουμε στον Δήμο Νέας Σμύρνης ο οποίος από όσο γνωρίζετε είναι ένας Δήμος με μεγάλη αθλητική ιστορία. Αυτό μας κάνει να αγκαλιάζουμε αθλητικές πρωτοβουλίες και ειδικά αυτού του περιεχομένου. Εμείς από την δική μας πλευρά θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να φιλοξενήσουμε, να προβάλουμε και να υποστηρίξουμε αυτό τον αγώνα γιατί ο σκοπός για τον όποιο γίνεται είναι εξαιρετικός. Το περιοδικό Σχεδία το γνωρίζεται οι περισσότεροι και πρέπει να το διαδώσουμε στο κοινό που δεν το γνωρίζει, ώστε όλο και περισσότεροι να το προμηθεύονται και να ενισχύουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Καλούμε όλους να στηρίξουν αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία».



Αφεντούλα Μαγαλιού (Αθλήτρια Μπάσκετ): «Είναι πάρα πολύ όμορφο αυτή την περίοδο να διοργανώνονται τέτοιου είδους αγώνες και για να ανεβάσουμε το Γυναικείο Μπάσκετ, αλλά και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκες στην κοινωνία μας, καθώς οι μέρες μας είναι πάρα πολύ δύσκολες».



Χριστίνα Βραχάλη(Δημοσιογράφος): «Ο αθλητισμός πέρα της πνευματικής και σωματικής υγείας που μας προσφέρει μας έχει μάθει να μοιραζόμαστε, να συμπονούμε, να συμπάσχουμε στην ήττα, σε έναν τραυματισμό, να χαιρόμαστε στη νίκη. Αυτό θα κάνουμε και τώρα θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για καλό σκοπό. Ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο, να χαρούμε, να διασκεδάσουμε και ταυτόχρονα να προσφέρουμε γιατί αυτός είναι ο σκοπός».



Γιώργος Αράπογλου (Δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Σχεδία): «Η Σχεδία ως οργανισμός, αξιοποιεί τον αθλητισμό ως παιχνίδι και κοινωνικό εργαλείο ενεργοποίησης και κοινωνικής επανένταξης γιατί μπορεί κάποιοι άνθρωποι να είναι αποκλεισμένοι από την στέγη, την εργασία, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, έτσι μέσω δράσεων και του αθλητισμού προσπαθούμε να τους ενεργοποιήσουμε και να βοηθήσουμε να επανενταχθούν στην κοινωνία. Ήταν μια καλή αφορμή αυτός ο αγώνας να ξεκινήσουμε σιγά, σιγά την δημιουργία μιας ομάδας μπάσκετ της Σχεδίας, με σκοπό την ενεργοποίηση, την κοινωνικοποίηση και να διαχειριζόμαστε σιγά, σιγά τις ήττες μας που όπως υπάρχουν στον αθλητισμό, έτσι υπάρχουν και στην ζωή. Το μότο του Παγκοσμίου κυπέλλου των αστέγων είναι πως μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο κι εμείς σε αυτή την μπάλα δεν δίνουμε χρώμα, ξεκινήσαμε δίνοντας χρώμα μιας ποδοσφαιρικής μπάλας, αλλά ο αθλητισμός είναι η αφορμή και αυτό προσπαθούμε κάθε φορά, κάθε Κυριακή που είναι οι προπονήσεις μας. Ο σκοπός είναι να αλλάξουμε τον κόσμο και στο τέλος της προπόνησης να έχουμε γίνει λίγο καλύτεροι άνθρωποι και αυτό είναι το μήνυμα που θα στείλουμε όλοι μαζί την Δευτέρα».



Info


Γήπεδο: Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης (οδού Αρτάκης)
Ώρα προσέλευσης: 17:30
Ώρα Έναρξης Αγώνα: 18:00
Ολοκλήρωση Αγώνα Αλληλεγγύης: 20:30
Κάλυψη Ζωντανά Διαδικτυακά:Sportshero.gr
Οι θεατές μπορούν να αγοράσουν την Σχεδία



Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Αντί εισιτηρίου όποιος το επιθυμεί να προσφέρει στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μπορεί να αγοράσει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» από τους πωλητές που θα βρίσκονται στην είσοδο ή να προσφέρει τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό για την «Σχεδία» και το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Νέας Σμύρνης που θα συγκεντρώνονται στην είσοδο του Κλειστού.

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου